Recepten met saffraan

1000 recepten met saffraan

Saffraan

Saffraan Saffraan is de oranje/bruine gedroogde stempel van een bolgewas dat lijkt op onze krokus. Elke bloem heeft drie stempels, die een gele kleur geven aan gerechten. De smaak is subtiel, maar toch doordringend, warm, muskusachtig en een beetje bitter.

Tajine Van Kip Met Gekonfijte Citroen

3 a 4 teentjes look: 0,50 blokje gevogeltebouillon: verse koriander: 1/2 bloemkool(roosjes) olijfolie: 1 1/2 rode uien: 16 zwarte olijven: 0,80 dosis saffraan: 0,80 citroen: zout en versgemalen peper 0,80 kip van 1,5 kg: 3,50 gekonfijte citro... bekijk recept »

Kip Met Peer, Honing En Kaneel

8 kipdrumsticks1 ui (gensipperd)2 kaneelstokjes1 tl gemberpoeder1 zakje saffraan (geweekt in 2 el kokend water)4 niet te rijpe peren4 el honing4 el gehakte peterselie of koriander Doe de kaneelstokjes, het gemberpoeder en de saffraan met het weekvoch... bekijk recept »

Tagine Van Lamsvlees Met Pruimen

3 pond lamsvlees in stukken van 3 cm 2 el ongezouten boter 2 el olijfolie 1 kaneelstokje 1 tl gemalen kaneel een flinke hoeveelheid saffraan 1 tl gemberpoeder 2 fijngesneden uien 1 pond ontpittein kwarten gesneden pruimen 4 el honing 2 el geroosterde... bekijk recept »

Couscous "Bidaoui" Met 7 Groenten

1 pak couscous van 1 kg 1 kg schapen- of rundvlees 1 kleine witte kool 1 kg uien 5 tomaten 500 gr rode pompoen of courgettes 250 gr meiknolletjes 250 gr aubergines 500 gr wortel 2 pikante pepers 1 handvol gehakte koriander 150 gr boter voor de bouill... bekijk recept »

Tajine Van Lamsvlees En Artisjokken

600 g lamslappen peper 1 ui 2 teentjes knoflook 4 eetlepels olie 1 envelopje saffraan 1 theelepel gemberpoeder 1 vleesbouillontablet 2 tomaten 1 blik artisjokken (400 g) 300 g tuinerwten (diepvries) zout 1 zakje verse koriander (15 g) 1 ... bekijk recept »

Marokkaanse Kip

12 stukken kip halve tl milde paprikapoeder halve tl gemalen komijn gemalen peper 750 gram uienin ringen gesneden 100 gram boter kwart tl gemalen saffraan 125 gram kikkererwten1 nacht geweekt 7,5 dl kippenbouillon 1 derde kop fijngehakte peterselie 1... bekijk recept »

Tajine Met Kalfsvlees,Speriebonen En Champignons

600 gr kalfslappen 500 gr sperziebonen 2 middelgrote uien 3 teentjes knoflook 6 el olie 2 tl gemberpoeder 2 tl zwarte peper paar draadjes saffraan of poeder 1/2 tl kurkuma (geelwortel) 3 el koriander fijngehakt 2 el fijngehakte peterselie 200 gr cham... bekijk recept »

Tajine Van Kardoen

1? kg kardoen 400 gram lams- of schapevlees in blokjes van 2 cm 3 el plantaardige olie 1 teentje knoflook 1 tl gemberpoeder 1 tl geelwortel (koenjit) of saffraan ? tl zout 1 el azijn 1 tl bloem 100 gram kikkererwten die een nacht geweekt hebben 1 kop... bekijk recept »

Traditionele Marokkaanse Harira-Soep

450 gram Lamsvlees 100 gram Linzen 100 gram Kikkererwtengedroogdegeweekte 1 Rode ui 1 Citroen 1 blikje Tomatenpuree 1 theelepel Kaneel 1 theelepel Komijn 1 theelepel Cayennepeper 1 theelepel Gemberpoeder 1 bosje Peterselieverse 1 bosje Kor... bekijk recept »

Zarzuela

1 ui gesnipperd1 dl olijfolie50 gram bacon in kleine stukjes10 fijngewreven amandelen (ongezouten)700 gram ontvelde en in stukjes gesneden tomaten4 fijngehakte tenen knoflookplukje saffraan1 laurierblad2 dl witte wijnsap van 1/2 citroen900 gramversch... bekijk recept »

Pagina 52 van 100