1000 recepten met saffraan
1 flinke kip 2 eetlepels olie 1 geraspte of zeer fijngehakte ui ? theelepel saffraan of 1 theelepel kurkuma ? theelepel gember ? theelepel kaneel zout en peper flinke bos fijngehakte korianderblaadjes flinke bos fijngehakte peterselie 1-2 ge... bekijk recept »
300 gram runder-of lamsgehakt 3 takjes verse korianderfijngehakt 1 geraspte ui 1 teentje knoglookfijngeperst 1 theelepel gemalen komijn 1 theelepel paprikapoeder 2 eetlepels (olijf)olie 4 tomatengepeld en fijngesneden 1 mespuntje saffraan 2 a 3 eiere... bekijk recept »
2 kg schapevleeszout en peper1 pakje saffraanpoeder1 glas olijfolie2 l water2 Spaanse pepers1 bosje selderijblad3 uien500 g wortels500 g pompoen500 g tomaten500 g meiknolletjes (navets)2 kg couscous150 g gezouten roomboter Bereidingswijze Snijd het v... bekijk recept »
1 kg kalfsvleeszout en peper1 glas olijfolie500 g uien2 l water500 g rozijnen1 pakje saffraan1 kg couscous200 g boter Bereidingswijze Snijd het vlees in stukkensmeer ze in met peper en zouit en braad ze in olijfolie lichtbruin.Voeg na 15 minuten de g... bekijk recept »
500 gram couscous- 250 ml water- 3 eetlepels olijfolie- zout- 2 liter water. Groenten: 2 eetlepels olijfolie- 2 courgettes- 2 wortels- 400 gram pompoen- 1 fijngehakte ui- 2 tomaten- 1 blikje kikkererwten- 3 zoete aardappels- 2 zakjes saffraan- zout ... bekijk recept »
500 gram lamsvlees (magermet been) 500 gram couscous (grof) 500 gram uien (gehakt) 150 gram rozijnen (geweekt) 50 gram boter 4 eetlepels olie klein bosje verse koriander(gehakt) 3 eetlepels suiker 4 theelepels kaneel ? theelepel kurkuma ? theelepel ... bekijk recept »
600 ml bouillon 450 gram tomatengepureerd in een keukenmachine 225 g gekookte kikkererwten (eventueel uit blikuitgelekt) 125 gram groene linzen 125 gram vermicelligrof verkuimeld 60 g gekookte witte bonen (eventueel uit blikuitgelekt) 5 el olij... bekijk recept »
3 el olijfolie of boter 2 grote uienin ringen 4 teentjes fijngehakte knoflook klein blikje tomatenpuree 125 ml visbouillon (half tabletje) 1/2 zakje verse peterseliefijngehakt 1 envelopje saffraan 3 gedroogde chilipepertjesverkruimeld 3 laurierblaad... bekijk recept »
750 gr. runderlappen in 12 stukken2 gesnipperde uien1 rode peper in stukjes40 gr. boterzoutpeper2 tl. pikante paprika poeder1 tl. gember poeder1/2 tl. gemalen komijn (djinten)1 tl. kaneelpoeder1/2 zakje saffraan1 courgette in stukken500 gr. pompoen i... bekijk recept »
1 eetlepel olijfolie1 fijngesnipperde ui250 g rundergehakt5 eetlepels kikkererwten (een nacht geweekt)1 ontvelde en fijngesneden tomaat2 blikjes toamtenpuree1 bosje fijngehakte koriander6 takjes fijngehakte peterselie2 stengels fijngehakte bleekselde... bekijk recept »