Recepten met saffraan

1000 recepten met saffraan

Saffraan

Saffraan Saffraan is de oranje/bruine gedroogde stempel van een bolgewas dat lijkt op onze krokus. Elke bloem heeft drie stempels, die een gele kleur geven aan gerechten. De smaak is subtiel, maar toch doordringend, warm, muskusachtig en een beetje bitter.

Marokkaanse Citroenkip

1 flinke kip 2 eetlepels olie 1 geraspte of zeer fijngehakte ui ? theelepel saffraan of 1 theelepel kurkuma ? theelepel gember ? theelepel kaneel zout en peper flinke bos fijngehakte korianderblaadjes flinke bos fijngehakte peterselie 1-2 ge... bekijk recept »

Tajine Met Gehakt

300 gram runder-of lamsgehakt 3 takjes verse korianderfijngehakt 1 geraspte ui 1 teentje knoglookfijngeperst 1 theelepel gemalen komijn 1 theelepel paprikapoeder 2 eetlepels (olijf)olie 4 tomatengepeld en fijngesneden 1 mespuntje saffraan 2 a 3 eiere... bekijk recept »

Couscous Met Schapenvlees

2 kg schapevleeszout en peper1 pakje saffraanpoeder1 glas olijfolie2 l water2 Spaanse pepers1 bosje selderijblad3 uien500 g wortels500 g pompoen500 g tomaten500 g meiknolletjes (navets)2 kg couscous150 g gezouten roomboter Bereidingswijze Snijd het v... bekijk recept »

Couscous Met Uien En Rozijnen

1 kg kalfsvleeszout en peper1 glas olijfolie500 g uien2 l water500 g rozijnen1 pakje saffraan1 kg couscous200 g boter Bereidingswijze Snijd het vlees in stukkensmeer ze in met peper en zouit en braad ze in olijfolie lichtbruin.Voeg na 15 minuten de g... bekijk recept »

Couscous Halloween.

500 gram couscous- 250 ml water- 3 eetlepels olijfolie- zout- 2 liter water. Groenten: 2 eetlepels olijfolie- 2 courgettes- 2 wortels- 400 gram pompoen- 1 fijngehakte ui- 2 tomaten- 1 blikje kikkererwten- 3 zoete aardappels- 2 zakjes saffraan- zout ... bekijk recept »

Couscous

500 gram lamsvlees (magermet been) 500 gram couscous (grof) 500 gram uien (gehakt) 150 gram rozijnen (geweekt) 50 gram boter 4 eetlepels olie klein bosje verse koriander(gehakt) 3 eetlepels suiker 4 theelepels kaneel ? theelepel kurkuma ? theelepel ... bekijk recept »

Harirasoep

600 ml bouillon 450 gram tomatengepureerd in een keukenmachine 225 g gekookte kikkererwten (eventueel uit blikuitgelekt) 125 gram groene linzen 125 gram vermicelligrof verkuimeld 60 g gekookte witte bonen (eventueel uit blikuitgelekt) 5 el olij... bekijk recept »

Dagmars Mediterraans Vissersstoofpotje

3 el olijfolie of boter 2 grote uienin ringen 4 teentjes fijngehakte knoflook klein blikje tomatenpuree 125 ml visbouillon (half tabletje) 1/2 zakje verse peterseliefijngehakt 1 envelopje saffraan 3 gedroogde chilipepertjesverkruimeld 3 laurierblaad... bekijk recept »

Marrokaans Rundvlees Met Pompoen

750 gr. runderlappen in 12 stukken2 gesnipperde uien1 rode peper in stukjes40 gr. boterzoutpeper2 tl. pikante paprika poeder1 tl. gember poeder1/2 tl. gemalen komijn (djinten)1 tl. kaneelpoeder1/2 zakje saffraan1 courgette in stukken500 gr. pompoen i... bekijk recept »

Harira (Marokkaanse Soep)

1 eetlepel olijfolie1 fijngesnipperde ui250 g rundergehakt5 eetlepels kikkererwten (een nacht geweekt)1 ontvelde en fijngesneden tomaat2 blikjes toamtenpuree1 bosje fijngehakte koriander6 takjes fijngehakte peterselie2 stengels fijngehakte bleekselde... bekijk recept »

Pagina 51 van 100