1000 recepten met saffraan
-12 halve walnoten -4 eetlepels olijfolie -2 grote preien -2 uien -1 teen knoflook -4 grote of 8 kleine tomaten (ontveld en ontpit en in stukken) -de schil van 1/2 sinaasappel -2 takjes peterselie 1 takje tijm 1 laurierblad -zoutzwarte peper en saffr... bekijk recept »
-12 halve walnoten (fijn gedrukt) -4 eetlepels olijfolie -2 grote preien en 2 middelgrote uien -1 teen knoflook -4 grote vleestomaten -schil van 1/2 kleine sinaasappel -2 takjes peterselie -1 takje tijm 1 laurierblad -zout,zwarte peper en saffraan -1... bekijk recept »
1 1/2 kilo stukken van verschillende vissoorten500 gr. scampis500 gr. verse mosselen2 flessen droge witte wijn2 uien1 wortel5 grote tomaten1/2 tl. tijm1 tl venkelzaad10 witte peperkorrelscitroenolijfolie of boterzout en peperlaurierblad2 teentjes kno... bekijk recept »
750 gram visfilet(bijv. kabeljauwgoudbrasem,schol) 1 ui 2 teentjes knoflook 1 prei 1 kleine venkelknol 3 tomaten 3 eetlepels olijfolie 1,5 liter water 1 blaadje laurier 3 peperkorrels 3 kruidnagels zout peper saffraan 150 gram garnalen peterselie 4 s... bekijk recept »
2 teentjes knoflook 1 ui 1 prei 2 tomaten 1 sinaasappel 2 el olijfolie 1 el tomatenpuree 2 potten visfond (a 380 ml) 1 visbouillontablet 1 laurierblaadje 2 takjes tijm (of 1/2 theelepel gedroogde tijm) 1 envelopje saffraan 100 gr kabeljauwfilet 200 g... bekijk recept »
4 wijtingen 1 bos bladselderij 3 rode mul 12 bollen knoflook 3 roodbaars 8 blaadjes laurier 3 rode poon 8 takjes tijm 2 kg uien 1 bos peterselie 3 rode paprika?s 1 venkelknol 3 kg rijpe tomaten 1/2groot blik tomatenpuree 2 fl witte wijn . saffraan, ... bekijk recept »
2 uien - 2 teentjes knoflook - 1 venkelknol - 2 kruimige aardappels - 100 gram wortels - 0,5 dl Bertolli olijfolie classico - 1 eetlepel tomatenpuree - 0,5 envelopje saffraan - stukje sinaasappelschil - 1 laurierblad - 1 takje tijm - 4 tom... bekijk recept »
800 g vis en schelpdieren 200 g gepelde garnalen 2 preiwitten visfumet 1 stengel bleekselderij zonder blad 3 uien 1 venkelknol knoflook 2 draden saffraan peper zout 1/4 blikje tomatenpuree of tomaat 50 g olie of boter 1 fles droge witte wijn Gebruik ... bekijk recept »
1 kilo vis in stukjes gesneden 1 kilo kreeft 36 mosselen 3 preien in stukjes gesneden 2 uiengesnipperd 3 teentjes knoflook 3 tomatenvelletjes en zaadjes verwijderd en in stukjes gesneden 1/3 kop olijfolie 1 bouquet garni (tijmpeterselierosemarijnlaur... bekijk recept »
750 gram diverse verse vissen, 4 uien, 2 pepers, wat selderijknol, 1 wortel, 1 kleine prei, 4 tomaten, 4 teentjes knoflook, 100 gram grote garnalen, 100 gram gekookte mosselen, saffraan, olijfolie, zout Verwarm wat (olijf)olie in een ruime pan en bak... bekijk recept »