Recepten met saffraan

1000 recepten met saffraan

Saffraan

Saffraan Saffraan is de oranje/bruine gedroogde stempel van een bolgewas dat lijkt op onze krokus. Elke bloem heeft drie stempels, die een gele kleur geven aan gerechten. De smaak is subtiel, maar toch doordringend, warm, muskusachtig en een beetje bitter.

Groenten Bouillabaisse

-12 halve walnoten -4 eetlepels olijfolie -2 grote preien -2 uien -1 teen knoflook -4 grote of 8 kleine tomaten (ontveld en ontpit en in stukken) -de schil van 1/2 sinaasappel -2 takjes peterselie 1 takje tijm 1 laurierblad -zoutzwarte peper en saffr... bekijk recept »

Bouillabaisse Borgne

-12 halve walnoten (fijn gedrukt) -4 eetlepels olijfolie -2 grote preien en 2 middelgrote uien -1 teen knoflook -4 grote vleestomaten -schil van 1/2 kleine sinaasappel -2 takjes peterselie -1 takje tijm 1 laurierblad -zout,zwarte peper en saffraan -1... bekijk recept »

Bouillabaisse

1 1/2 kilo stukken van verschillende vissoorten500 gr. scampis500 gr. verse mosselen2 flessen droge witte wijn2 uien1 wortel5 grote tomaten1/2 tl. tijm1 tl venkelzaad10 witte peperkorrelscitroenolijfolie of boterzout en peperlaurierblad2 teentjes kno... bekijk recept »

Bouillabaisse

750 gram visfilet(bijv. kabeljauwgoudbrasem,schol) 1 ui 2 teentjes knoflook 1 prei 1 kleine venkelknol 3 tomaten 3 eetlepels olijfolie 1,5 liter water 1 blaadje laurier 3 peperkorrels 3 kruidnagels zout peper saffraan 150 gram garnalen peterselie 4 s... bekijk recept »

Bouillabaisse (vissoep)

2 teentjes knoflook 1 ui 1 prei 2 tomaten 1 sinaasappel 2 el olijfolie 1 el tomatenpuree 2 potten visfond (a 380 ml) 1 visbouillontablet 1 laurierblaadje 2 takjes tijm (of 1/2 theelepel gedroogde tijm) 1 envelopje saffraan 100 gr kabeljauwfilet 200 g... bekijk recept »

Bouillabaisse

4 wijtingen 1 bos bladselderij 3 rode mul 12 bollen knoflook 3 roodbaars 8 blaadjes laurier 3 rode poon 8 takjes tijm 2 kg uien 1 bos peterselie 3 rode paprika?s 1 venkelknol 3 kg rijpe tomaten 1/2groot blik tomatenpuree 2 fl witte wijn . saffraan, ... bekijk recept »

Bouillabaisse

2 uien - 2 teentjes knoflook - 1 venkelknol - 2 kruimige aardappels - 100 gram wortels - 0,5 dl Bertolli olijfolie classico - 1 eetlepel tomatenpuree - 0,5 envelopje saffraan - stukje sinaasappelschil - 1 laurierblad - 1 takje tijm - 4 tom... bekijk recept »

Bouillabaisse Van De Noordzee

800 g vis en schelpdieren 200 g gepelde garnalen 2 preiwitten visfumet 1 stengel bleekselderij zonder blad 3 uien 1 venkelknol knoflook 2 draden saffraan peper zout 1/4 blikje tomatenpuree of tomaat 50 g olie of boter 1 fles droge witte wijn Gebruik ... bekijk recept »

Bouillabaisse

1 kilo vis in stukjes gesneden 1 kilo kreeft 36 mosselen 3 preien in stukjes gesneden 2 uiengesnipperd 3 teentjes knoflook 3 tomatenvelletjes en zaadjes verwijderd en in stukjes gesneden 1/3 kop olijfolie 1 bouquet garni (tijmpeterselierosemarijnlaur... bekijk recept »

Bouillabaisse Marseillaise

750 gram diverse verse vissen, 4 uien, 2 pepers, wat selderijknol, 1 wortel, 1 kleine prei, 4 tomaten, 4 teentjes knoflook, 100 gram grote garnalen, 100 gram gekookte mosselen, saffraan, olijfolie, zout Verwarm wat (olijf)olie in een ruime pan en bak... bekijk recept »

Pagina 49 van 100