1000 recepten met saffraan
100 gram risotto rijst glas droge witte wijn 1 ui 1 envelopje saffraan gemengde fruti di mare (inktvisinktvisringengarnalenvongolemosselen) 300 dl visbouillon Ui snipperen, en fruiten in boter. Op hoog vuur rijst erbij, en bakken tot alle korrels gla... bekijk recept »
350 gram risotto rijst70 gram boter30 gram beenmerg1 eetlepel braadsaus2 liter vleesbouillon5 draadjes saffraan1 fijngesneden ui80 gram geraspte Parmezaanse kaas Smelt 50 gram boter in een grote, hoge pan, voeg het fijngemaakte beenmerg en de ui toe ... bekijk recept »
Pak risotto rijst (of de echte Bomba paella rijst 1 rode paprika Mespunt saffraan en/of ½ tl koenir (koenjit) 1 grote ui 2 à 3 tenen knoflook 500 gr kipfilet 8-10 drumsticks 1 kopje diepvrieserwten 1 liter kippebouillon (van een t... bekijk recept »
150 gr kipfilet 2,5 dl water ? tablet kippenbouillon 1 paprikain reepjes gesneden 2 ontvelde tomaten 2 eetlepels olie 125 gr witte rijst (advies eenpansgerechten om risotto te nemen (zie onder)) 2 draadjes saffraan 1 plakje achterhamfijngesneden 125 ... bekijk recept »
1 kleine ui 1liter vleesbouillon 400 gram risotto 50 gram boter - 100 ml droge witte wijn 1 pakje saffraan 50 gram geraspte Parmezaanse kaas zout peper. Ui pellen en zeer fijn snijden, de bouillon verwarmen. De helft van de boter in een grote ... bekijk recept »
1 ui 50 gr. boter 50 gr. kaasParmezaansegeraspte 250 gr. risottorijst 1 dl. wijnwittedroge 0.8 l. bouillon 1 zakje saffraan Smelt de helft van de boter in een hapjespan. Fruit de ui glazig. Schenk de wijn erover en laat deze bijna helemaal inko... bekijk recept »
1 ui 1/2 groene paprika 1/2 rode paprika 1/2 gele paprika 1 botje pijpajuintjes 1 kopje rijst 2 kopjes water of kippenfond saffraan kervel room Doe de rijst met de fond en de saffraan in de microgolfoven gedurende 10 minuten op 750 watt. Snipper de u... bekijk recept »
200 gr. rijst 200 gr. peultje 8 haringfilet 2 dl. visfond 3 dl. room 2 el. mosterdgrove Broodkruim Saffraan Mosterdsaus Zout Peper De haringen met het broodkruim paneren en ze grillen. De peultjes beetgaar koken. De rijst koken en op het la... bekijk recept »
3 eetlepels olijfolie1 gesnipperde ui1 venkelknol schoongemaakt en in dunne reepjes 1 prei schoongemaakt en in ringetjes1 halfgrote rode peper zonder zaadjes en fijngehakt 10 draadjes saffraan1 eetlepel kokend water1 blik (400 g) gepelde tomaten ruw ... bekijk recept »
-100 g grijze gepelde garnalen -circa 20 mooie mosselen -150 g kabeljauwfilet -100 g gefileerde paling -150 g zeewolf -1 flesje Hoegaarden Grand Cru bier -2 selderijstengels (jonge)(fijngehakt) -1 bosje bieslook -4 sjalotjes (fijngesnipperd) -mespunt... bekijk recept »