Recepten met saffraan

1000 recepten met saffraan

Saffraan

Saffraan Saffraan is de oranje/bruine gedroogde stempel van een bolgewas dat lijkt op onze krokus. Elke bloem heeft drie stempels, die een gele kleur geven aan gerechten. De smaak is subtiel, maar toch doordringend, warm, muskusachtig en een beetje bitter.

Haring Van De Grill Met Saffraanrijst

200 gr. rijst 200 gr. peultje 8 haringfilet 2 dl. visfond 3 dl. room 2 el. mosterdgrove Broodkruim Saffraan Mosterdsaus Zout Peper De haringen met het broodkruim paneren en ze grillen. De peultjes beetgaar koken. De rijst koken en op het laatste mome... bekijk recept »

Reebiefstuk In Portsaus.

4 reebiefstukjes van ca. 160 grboter200 gr gemengde paddestoelen1 teen knoflook2 aubergine's in dunne lange plakkenrozemarijn Voor de saffraanrijst. 1 gesnipperde ui 75 gr boter> 200 gr basmatirijst. 1 eel. azijn. 1 zakje(silvo)saffraan. 1 lite... bekijk recept »

Gele Rijstpap - Rijstebrij

- 1L volle melk - 1 kopje rijst - 16 centigram saffraan (=meestal 2 zakjes) - 8 klontjes suiker Doe de melk en de rijst in een grote kookpot en breng al roerend aan de kook. Laat 15 minuutjes zachtjes pruttelen met het deksel net niet volledig geslot... bekijk recept »

Bouillabaisse

1 kg verse vis : vier soorten, 2 l visbouillon, 2 glazen droge witte wijn, 4 gepelde tomaten of 1 doos gepelde tomaten, 1 doosje tomatenpuree, olijfolie of boter, 2 uien, 3 knoflookteentjes, verse peterselie, nootmuskaat, saffraan, peper en zout, 150... bekijk recept »

Hete En Simpele Bouillabaisse

Pot visfondvolle theelepel surinaamse sambal1 groentebouillonblokjezakje soepgroente1 prei1 venkel2 tomatengedroogde provencaalse kruiden2 knoflooktenenwitte wijngembersiroop2 limoentjes3 ons kabeljauwfiletbakje fruit de mer en/of noorse garnalen en/... bekijk recept »

Bouillabaisse

2 kilogram verschillende soorten verse vis1 kilo mosselen2 1/2 liter water12 gram zoutselderij,peterselieprei1 laurierblad en venkelgroen6 peperkorrels1/2 sinaasappelschil dun afgeschildmespunt saffraan1 dl droge witte wijn1 flinke prei1 kleine winte... bekijk recept »

Roiulle

1 bloemige aardappel 1 rode paprika 3 teentjes knoflook 1/2 rode peper 1/2 gram saffraan fijn zee zout 1 dl. olijfolie Verwarm de oven voor op de grillstand. schil de aardappel,was en halveer hem. kook de aardappel in ca. 15 minuten gaar. rooster de ... bekijk recept »

Bouillabaisse Uit Marseille

-1 kg gemengde visfilets (kabeljauwwijtingpoonzalmforelvictoriabaarspladijsfilet of zeepaling) -100 gram gepelde grijze garnalen -2 sjalotten -2 teentjes knoflook -1 prei -2 vleestomaten -4 el olijfolie -1 blikje tomatenpuree -1 glas witte dr... bekijk recept »

Bouillabaisse

1.5 kg zeevis selderij peterselie 5 worteltjes 1 ui 1 venkelknol 4 a 5 tenen knoflook 1 a 2 laurierblaadjes 10 cm citroenschil saffraan 1 ui 4 a 5 ontvelde tomaten peper zout majoraan salie paprikapoeder Goede bouillabaisse bevat schorpioenvisen nog ... bekijk recept »

Vissoep (bouillabaisse)

2 kg vissoorten: bv staartvis,makreelwijtingschelviskabeljauw enz.. 1 1/2ltr water1 liter witte droge wijn1 glas cognac4 uien1 wortel1 groentenruiker4 tomatenzoutpepersaffraan2 knoflookteentjes2 sjalotenolijfolie1/2 a 1 kg mosselen100 a 200 gr gepeld... bekijk recept »

Pagina 47 van 100