1000 recepten met saffraan
1 sinaasappel schoongeboend2 eetlepels olijfolie1 bosje lente-/bosui in stukken van 4 cm1 envelopje saffraan of 1 theelepel saffraanpoeder1 eetlepel honing100 gram blanke rozijnen600 gram (diepvries)kabeljauw, evt. ontooid in stukken100 gram aman... bekijk recept »
4 sneetje brood125 milliliter bouillon1 aardappel gekookt1 saffraan (envelopje), of 1/2 theelepel saffraanpoeder3 teentjes knoflook fijngehakt1 rode peper fijngehakt, zonder zaadjes1 snufje (zee)zout4 eetlepels olijfolie1. Week het broodkruim van... bekijk recept »
3 eetlepels olijfolie1 ui, gesnipperd300 gram spaghetti, in kleine stukjes gebroken500 gram gemengde zeevruchten, ontdooid en goed uitgelekt3 rijpe tomaten, fijngehakt125 milliliter droge witte wijn1 zakje saffraanmilliliter visbouillon van tablet1. ... bekijk recept »
3 eetlepels olijfolie1 ui, in halve ringen2 kleine venkelknollen, in halve dunne ringen4 teentjes knoflook, in plakjesmespunt saffraanrasp van 1/2 citroen1 kilogram mosselen, gespoeld en gesorteerd1 flesje witbier500 gram stevige visfilet, in gro... bekijk recept »
125 g dessertrijst750 ml melk2 el fijne suiker1 vanillestokje (in de lengte doormidden gesneden, zaadjes uitgeschraapt)1 kaneelstokje1 mespuntje saffraan1 snuifje zoutbruine suiker (voor de afwerking)1. Breng de melk samen met de vanillezaadjes, de s... bekijk recept »
180 g dessertrijst1 l melk2 vanillestokjessaffraan (optioneel)125 g kandijsiroop125 g bruine suiker50 g bloemsnuifje zout1. Verwarm de oven voor op 180°C. Doe de rijst in een vergiet en spoel onder stromend water tot het water helder is. 2. Halve... bekijk recept »
600 g garnalen (ongepeld)1 ui (kleine)2 teentjes knoflook140 g tomatenpuree2 el pastis1 doosje saffraanhandvol gehakt peterselie1 takje tijm1 laurierblaadje3 el olijfoliecayennepeperpeperzout1. Pel 200 g van de garnalen. Snipper de ui en de knoflook.... bekijk recept »
400 g zeeduivel200 g scampi's (gepeld)4 langoustines4 gepelde tomaten (ontpit en in blokjes)2 tenen knoflook1 l visbouillon300 g vermicelli1 dopje saffraan1 kl paprikapoeder175 ml olijfoliezout1. Verhit de olie in een paellapan en bak de langoustines... bekijk recept »
2 kopjes arboriorijst1 mespuntje saffraan1 glas witte wijn1 l vleesbouillon (vers)1 ui (gesnipperd)parmezaan1 klontje boter1. Verhit een bodempje olijfolie in een pan met antiaanbaklaag en fruit de ui. Voeg de rijstkorrels toe, laat even meestoven me... bekijk recept »
4 kipfilets2 tomaten0.66 ananas2 bakbananen2 kardemompeulen5 dl kokosmelk0.5 dl citroensapgeklaarde boter (of olie om in te bakken)frituurolie0.5 dl olijfoliesnuifje saffraan (voor het beignetbeslag)kokospoeder200 g amandelpoeder2.5 el zelfrijzende b... bekijk recept »