Recepten met saffraan

1000 recepten met saffraan

Saffraan

Saffraan Saffraan is de oranje/bruine gedroogde stempel van een bolgewas dat lijkt op onze krokus. Elke bloem heeft drie stempels, die een gele kleur geven aan gerechten. De smaak is subtiel, maar toch doordringend, warm, muskusachtig en een beetje bitter.

scampi's met looksaus

20 scampi's bloem of witte roux olie peterselie pili-pili saffraan water met een kippenbouillonblokje look 1. neem een grote pan en doe er een beetje olie in. neem zoveel knoflook als je wenst en snij deze in heel kleine stukjes,doe deze stuk... bekijk recept »

tajine van zeeduivel en ui

800 gram zeeduivel 500 gram ui visfond of water 100 gram rozijnen 1 gram saffraan 50 ml honing 20 gram amandelsnippers olie zout1. pel en snijd de ui in stukjes en smoor deze in de tajine of pan met een beetje olie. als d ui glazig is,de saffraa... bekijk recept »

tajine van goudbrasem met gember

1,2 kg goudbrasem 200 gram zwarte olijven 200 gram in zout gekonfijte citroen 50 gram gember 2 gram saffraan 3 grote tomaten 2 uien 4 teentjes knoflook tomaten visfond of water koriander peterselie olie1. zet een pan of tajine met olie op h... bekijk recept »

scholfilets in saffraansaus

800 gr tongscharrelrolletjes of scholfilets(opgerolde) 4 eetl citroensap 2 st sjalotjes 1 eetl boter 2 dl visbouillon 250 ml room 1 paar draadjes saffraan(ongeveer 0,2 gr)1. besprenkel de vis met 2 eetlepels citroensap2. snijd de sjalotjes zeer fijn3... bekijk recept »

zarzuela

100 gram gekookte mosselen 100 gram gepelde garnalen 500 gram visfilet. kabeljauw,schelvis,poon 200 gram zeevruchten 100 gram bacon 4 tomaten gepeld in blokjes 1 deciliter olijfolie 2 teentjes look 12 draadjes saffraan 1,5 deciliter witte wij... bekijk recept »

scampi tricolore

16 st grote scampi's 1 st rode paprika 1 st broccoli 1 kleine ui 2 dl room 3 eetl witte martini 2 eetl boter 1 capsule saffraan 1 halve koffielepel lookpoeder1. smelt 2 eetl boter in een braadpan en stoof de fijngehakte ui gedurende 2 min en voeg... bekijk recept »

marmietje van sint-jakobsnoten

12 st sint-jacobsnoten 200 gr paprikamix uit de diepvries of vers gesneden(dus 3 kleuren) 400 ml visfond 1 dl droge witte wijn 1 dl room 1 eetl boter 1 eetl citroensap 12 tal verse basilicumblaadjes 1 capsule saffraan1. verwarm boter in kookpan en do... bekijk recept »

Tongrolletjes met saffraansausje

8 tong fillets 1 schaaltje rivierkreeftenvlees 2 dl droge witte wijn 1 half visbouillionblokje 1 capsule saffraan 1 eetlepel boter 2 tomaten 1 halve komkommer 1 sjalotje 1 teentje look 0,5 dl room peper en zout 1. Smelt één lepel boter in een ... bekijk recept »

Oreccehiette(kleine pasta schelpjes) met gamba's

200 gr oreccehette 16 grote gamba's 2 dl visfumet 2 dl room 3 loofwortelen 1 preiwit maizena expres peper en curry 1 capsule saffraan 1. Maak eerst de saus, breng de visfond samen met de room aan de kook, laat een paar minuten koken, los de s... bekijk recept »

Kabeljauwhaasje in de oven met saffraansaus

4 kabeljauwhaasjes 50 gr zongedroogde tomaatjes 3 soeplepels pijnboompitjes 1 citroen 4 laurierblaadjes peper en zout solo 4 schijfjes kruidenboter 3 dl visfond 2 dl room 1 snuifje currypoeder 1 capsule saffraan 1. Warm de oven op 200 graden, b... bekijk recept »

Pagina 43 van 100