Recepten met saffraan

1000 recepten met saffraan

Saffraan

Saffraan Saffraan is de oranje/bruine gedroogde stempel van een bolgewas dat lijkt op onze krokus. Elke bloem heeft drie stempels, die een gele kleur geven aan gerechten. De smaak is subtiel, maar toch doordringend, warm, muskusachtig en een beetje bitter.

Venusschelpen In Knoflook En Wijn

3 el olijfolie - 8 el fijngehakte ui - 3 teentjes knoflookfijngehakt - 48 kokkels of palourdesof 24 kleine gestreepte venusschelpen - 8 eetlepels droge witte wijn - 1 blaadje laurier - 3 el fijngehakte peterselie - stukje gedroogde rode chilipeper va... bekijk recept »

Quiche Met Aubergines En Ricotta

1 rol kant-en-klaar bladerdeeg 2 middelgrote aubergines 3 soeplepels fijn zout 5 cl olijfolie 12 stukken zongedroogde tomaten in de olie 200 g ricotta 3 a 4 dl room 1/2 koffielepel saffraanpoeder 3 eieren zout en peper olijfolie Leg een eer... bekijk recept »

Soupe De Poisson - Vissoep

500 gr groterauweongepelde garnalen 1/2 uifijngehakt 1 teentje knoflook 2 takjes verse tijm 1 stengel bleekselderijfijngehakt 1,5 liter vis- of groentenbouillon snufje saffraan 2 eetlepels olie 1 rode uifijngehakt 2 teentjes knoflook 2 theelepels pap... bekijk recept »

Vissoep Met Pernod

Ingredienten: 1 liter visbouillon 1 laulierblad 1/2 wortel peterseliestengels 1 vleesbouillonblokje 1 stukje kabeljauw 1 stukje zalm 1 borrelglas pernod 1 teentje knoflook saffraan 1/6 knolselderij 1 prei 1 ui 1 tongfilet 2 tomaten Maak de groenten s... bekijk recept »

Vissoep Uit Molise

1,5 kg vis en schaaldieren (bijv. scholwijtingpoontongpalinggarnalen)500 gr mosselen of andere schelpdierengoed gewassen2 uien gesnipperd125 ml olijfolie3 knoflooktenengehakt3/4 l water1 tl saffraan2-4 kleine rode pepers250 ml witte wijn2 el petersel... bekijk recept »

Warme Cacaosaus

-1 fijngehakte ui -1/2 glas droge witte wijn -1/2 kopje bouillon -100 g fijn gesneden kleine champignons -2 soeplepels geconcentreerd tomatensap -1 mespuntje saffraan -10 fijn gemalen amandelnoten -1 eetlepel cacaopoeder -1 eetlepel water -zout -meng... bekijk recept »

Gepocheerde Eieren Met Mosselen En Saffraansaus

4 eieren 2 l water 1 dl azijn 1,5 kg mosselen 2 dl droge witte wijn 2 sjalotten 50 g room 1 dopje saffraan bieslook zout peper. Kook de mosselen open op een hevig vuur en haal ze uit hun schelp. Zeef het kookvocht en laat het op een zacht vuur, met d... bekijk recept »

Sinterklaasrecept Sherry Chicken

6 grote kippenfilets1 ajuin2 teentjes knoflook125 gr rauwe spekblokjes2 dl kippenbouillon1/2 l sherry dry25 g amandelpoeder1 hardgekookt ei1 soeplepel saffraanpeterseliemuskaatnootpeper en zout Kip in grote stukken snijden en gul kruiden met peper en... bekijk recept »

Rogvleugel Met Saffraansaus En Zeekraal

2 rogvleugels (ca. 200 gr elk) vingergreep saffraan 1 eetl witte port 1 sjalotje 3 eetl Noilly Prat (of drogewitte vermouth)1,5 dl witte wijn (bv Pinot Blanc of Tokay Pinot Gris) 1,5 dl Room Culinair 75 gr boter 200 gr zeekraal Witte wijn, visbouillo... bekijk recept »

Vissoep Met Pernod

1 liter visbouillon1 teentje knoflook1 laurierbladsaffraan1/2 wortel -1/6 knolselderijpeterseliestengels1 prei1 ui2 tomaten1 vleesbouillonblok1 stukje kabeljauw1 tongfilet1 stukje zalm1 borrelglas pernod. Maak de groenten schoon. Snij de ui in ringen... bekijk recept »

Pagina 57 van 100