Recepten met saffraan

1000 recepten met saffraan

Saffraan

Saffraan Saffraan is de oranje/bruine gedroogde stempel van een bolgewas dat lijkt op onze krokus. Elke bloem heeft drie stempels, die een gele kleur geven aan gerechten. De smaak is subtiel, maar toch doordringend, warm, muskusachtig en een beetje bitter.

Chimichurri De Azafran

1 rode ui 3 teentjes knoflook 1 bosje peterselie (voor ongeveer 5 eetlepels fijngesneden peterselie) ? theelepel saffraan 2 eetlepels citroensap 1 eetlepel verse tijm 2? dl extra vergine olijfolie 1? dl witte azijn 2 theelepels zout 1 theele... bekijk recept »

Stoofschotel Met Pruimen.

500 g Runderpoulet 350 g sjalotjes 2 teentjes knoflook 600 g aardappels (vastkokende) 500 g winterwortels 1 zakje saffraan 5 dl bouillon (rundvlees) 2 eetlepels olijfolie 2 eetlepels bloem 150 g pruimen (gedroogdezonder pit) 50 g zwarte olijven (zond... bekijk recept »

Heilbot Met Venkel En Saffraansaus.

2 stukken heilbot van 150 g. 2 grote venkelbladenzeezout en boter. Voor de saus: 4 eetl. visfond2 eetl. Noilly Prat6 draadjes saffraan1 eetl. boter. Verwarm de visfond met Noilly Prat en saffraan en laat het geheel zachtjes inkoken.Maak de saus af me... bekijk recept »

Arroz De Acafr?o (portugal)

2 1/2 kopje rijst (= ca.300 gr). 2 uien,fijngesnipperd. 1/2 (portugese)metworst. 125 gr.benham. Ca.5 kopjes kippebouillon 3 zakjes saffraan (of colorante por arroz). 4 a 5 el.goede olijfolie. Doe de olie in een ruime koekenpan en fruit ze tot ze glaz... bekijk recept »

Spaghettini Met Gambasaus

500 gr. spaghettini 3 eetl. olijfolie 200 gr.scampi's 4 hele scampi's 1/2 glas droge witte wijn 1 halve ui 2 zakjes saffraan 2 teentjes knoflook 1 kopje gehakte peterselie gemalen chilipeper Hak de teentjes knoflook goed fijn, fruit ze zachtjes met ... bekijk recept »

Koelitsj

2 dl melk 125 gr boter boter om in te vetten 1 zakje gedroogde gist 1 zakje vanille suiker mespunt zout 500 gr bloem 1 dl wodka 150 gr rozijnen 10 draadjes saffraan 75 gr geschaafde amandelen 1 ei wat poedersuiker Verwarm de melk tot lauwwarm* Smelt ... bekijk recept »

Zarzuela

1 grote ui2 teentjes knoflook 1 spaanse rode peper2-3 eetlepels olijfolie1 1/2 blik tomatenblokjes400 ml. zoete witte wijn1 zakje saffraan250 gr.zalmfilet2 kg. mosselen125 gr. roze garnalen12 gamba'szout en versgemalen peper. Als bijgerecht gerooster... bekijk recept »

Gerookte Mosselcocktail

1 zakje saffraanHulpmiddelen 4 glazen coupes Hulpmiddelen - 4 glazen coupes Voorbereiding In kopje saffraan met 4 eetlepels warm water ca. 10 minuten laten weken. Intussen bosuitjes wassenschoonmaken en witte gedeelte in dunne ringetjes snijden (gro... bekijk recept »

Mosselsoep

3 kilo mosselen3 uien1 teentje knoflook1 takje selderbasielkruidoregano30 gram bloem1 liter water1/2 liter melkpeper en zoutcitroensap20 gram vetstof1 eetlepel fijngehakte peterselieeen weinig saffraan. Reinig de mosselen en kook ze in het water, sam... bekijk recept »

Tajine

1 envelopje saffraan 2 uien 1 sinaasappel 3 eetlepels olijfolie (2e persing) 4 kipfilets in blokjes 1 theelepel gemberpoeder 1 theelepel kaneelpoeder ? theelepel korianderpoeder ? theelepel Djintan (Conimex) peper zout 2 dl Struik kippenbouillon 200 ... bekijk recept »

Pagina 59 van 100