1000 recepten met saffraan
1 kg mosselen in de schelp gekookt. 4 eetl. olijfolie. 4 kleine kippebouten. knoflookworst in plakken. 4 plakken varkenshaas van 1/2 cm dik. 1/2 kop blokjes rauwe ham. 2 rode of groene paprika's in repen. 1/2 kop gebroken sperzibonen. 2 tenen kno... bekijk recept »
1 rode ui3 teentjes knoflook1 bosje peterselie1/2 tl saffraan2 el citroensap,1 el verse tijm2,5 dl olijfolie1,5 dl witte azijn2 tl zout1tl grofgemalen zw peper Meng alle ingredienten en doe in een goed afsluitbare pot en laat ongeveer 24 U op kamerte... bekijk recept »
1 1/2 glas rijst2/3 glas suiker4 1/2 glas melk1/8 a 1/4 foent chocolade1 1/2 lepel boter1/21 zolotnik saffraan Verdeel de rijst in twee porties.Voeg aan de ene portie 1/8 of 1/4 foent chocolade toe (geraspt en vermengd met 2 lepels heet water en 1/3 ... bekijk recept »
1 braadkip500 gr. rijst200 gr. boter 100 gr. rozijnen100 gr. gedroogde abrikozenwat saffraanzout Kook de rijst gaar met een beetje saffraan, zodat het alleen een beetje verkleurd.Voor het serveren wordt de rijst overgoten met gesmolten boter. bekijk recept »
2 Schotse zalmhaasjes of zalmfilets (à 200 g) 1 zakje verse dille (15 g) 1 theelepel witte peperkorrels 1 eetlepel grof zeezout 1 1/2 eetlepel suiker 1 eetlepel mosterd 1 eetlepel witte-wijnazijn 3 eetlepels zonnebloemolie Rest van dille... bekijk recept »
6 dl water1 prei2 geschrapte wortelsbosje tuinkruiden (incl. koriander)zout150 g gedroogde pruimen2 eieren1 plakje citroen1 braadkuiken (plm. 1 kg)azijn1/2 tl komijnzaad1 tl kurkuma1 el blanke amandelen40 g boterzakje saffraan1/2 tl kaneel1/2 tl kurk... bekijk recept »
4 middelgrote vastkokende aardappels 250 g (groene) asperges 2 sjalotjes 2 klontjes boter 1/4 glas cava of een andere lichtzoete mouss; erende witte wijn 15 cl visbouillon (zelfgetrokken of van een tablet) 30 cl koksroom 2 theel. honing 1 zakje saff... bekijk recept »
1200 gm lamsvlees 1 zout 100 ml zonnebloemolie 100 ml olijfolie 2 uien 2 tenen knoflook 1 theelepel(s) zwarte peper e1 EL Zoete paprikapoeder 1 eetlepel(s) Hete paprikapoeder 1 th Saffraan 280 g Tomatenpuree (2 blikken van - 140 gram) 2 l Warm water ... bekijk recept »
350 gr lamsvlees 1 kop gele spliterwten 1 gesnipperde ui 3/4 liter water 1 theelepel zout Versgemalen zwarte peper 1/2 theelepel komijnpoeder 1/4 theelepel korianderpoeder Een mespuntje verkruimelde saffraan 1 theelepel kurkuma 1/2 kop in stukjes geh... bekijk recept »
1 brik Knorr Kreeftensoep met Langoustine 1 dl slagroom 3 saffraandraadjes of 1 mespuntje saffraanpoeder 1 theelepel Dijonmosterd witte peper 1. Warm de kreeftensoep op volgens de aanwijzingen op de verpakking. Klop de slagroom stijf met een snuifje... bekijk recept »