Recepten met saffraan

1000 recepten met saffraan

Saffraan

Saffraan Saffraan is de oranje/bruine gedroogde stempel van een bolgewas dat lijkt op onze krokus. Elke bloem heeft drie stempels, die een gele kleur geven aan gerechten. De smaak is subtiel, maar toch doordringend, warm, muskusachtig en een beetje bitter.

Loubia

2 tomaten 250 gram witte bonen 400 gram stoofvlees 1 ajuin 3 tenen look 1 tl ras el hanout 1 tl paprikapoeder 0,5 tl peper 0,5 tl chilipoeder koriander zout saffraan 1 blokje rundsbouillon 1 pot Carrefour Arrabiatasaus (pikant)1. Kleine stukj... bekijk recept »

Osso Bucco alla Milanese (met risotto)

4 stuks kalfsschenkels met merg 50 gr vetstof (olijfolie, bakboter) 1 à 2 uien in ringen gesneden 2 winterwortel 1 stengel bleekselderij 1 literblik gepelde tomaten 1/2 liter witte wijn 1/2 liter kippenbouillon 2 tenen knoflook (geperst of fi... bekijk recept »

Oostendse waterzooi

4 st langoustinnes kleintjes 2 moten kabeljouwhaas (in twee delen) 2 moten zalmfilet ( in twee delen) 1 st kleine tarbot in filets 4 st Sintjacobsschelpen 2 st griet (in filet) 2 st zeetong ( in filet) 200 ml verse room 600 gr lotte ( staartvis) (i... bekijk recept »

Kip met olijven

2 eetlepels Solo Vloeibaar 1 blokje Knorr finesse kipbouillon 2 uien 2 eetlepels olijventapenade 4 kippenbillen saffraan tijm 1. Snipper de uien grof en laat ze in de Solo stoven.2. Laat de billen kleuren.3. Voeg er dan de andere ingrediënten bij... bekijk recept »

Pastilla met kip en amandelen

1 kip in stukken gesneden 1 el Solo olijfolie 3 gehakte uien 3 kaneelstokken 1 tl zout (naar smaak) 3 el gemberpoeder 2 tl saffraan 2 tl zwarte peper 1 soepkom gehakte koriander 1 soepkom gehakte bladpeterselie 4 el honing 6 eieren 3 el oran... bekijk recept »

pittige mayonaise

2 deciliter mayonaise 2 teentjes look 1/2 rood pepertje 1/2 eetlepel citroensap 1 plukje saffraan cayennepeper, peper en zout naar smaak1. dit alles vermengen. bekijk recept »

Witte wijn-saffraansaus

1. Laat een buisje saffraan weken in 200 ml witte wijn. Fruit een gesnipperde ui in wat boter glazig en blus af met de wijn. Laat voor de helft inkoken en giet hier 200 ml visfond en 200 ml kookroom bij. Laat dit op een middelhoge stand een paar minu... bekijk recept »

Pittige sinaasappelchutney

1. Snijd de partjes tussen de vliesjes van 5 geschilde sinaasappels uit en vang het sap op. Kook 250 gram rietsuiker met 100 ml wittewijn- of ciderazijn circa 3 minuten. Voeg de sinaasappelpartjes en 2 rode pepers, zonder zaadjes en in ringetjes, 1 e... bekijk recept »

Parelhoen Met Pompoen En Olijven (Tunesie)

1 panklare parelhoen (circa 1,5 kg) 100 gr uien 2 tenen knoflook 50 gr bleekselderij zout versgemalen zwarte peper 3 eetl olie 1/4 theel saffraandraadjes 1/2 theel gemberpoeder 1/4 L hete kippenfond 200 gr pompoen 100 gr Tunesische olijven (sahli) Bo... bekijk recept »

Paella valenciana

8 panklare mosselen 2 eetlepel(s) azijn 4 gekneusde peperkorrels 1 enkele peterseliestelen 1 zout 1 middelgrote artisjok 3 eetlepel(s) citroensap 4 drumsticks 5 eetlepel(s) olijfolie of andere olie 200 gm in smalle repen gesneden varkensfi; let 100 g... bekijk recept »

Pagina 94 van 100