1000 recepten met saffraan
8 panklare mosselen 2 eetlepel(s) azijn 4 gekneusde peperkorrels 1 enkele peterseliestelen 1 zout 1 middelgrote artisjok 3 eetlepel(s) citroensap 4 drumsticks 5 eetlepel(s) olijfolie of andere olie 200 gm in smalle repen gesneden varkensfi; let 100 g... bekijk recept »
8 panklare mosselen 2 eetlepel(s) azijn 4 gekneusde peperkorrels 1 enkele peterseliestelen 1 zout 1 middelgrote artisjok 3 eetlepel(s) citroensap 4 drumsticks 5 eetlepel(s) olijfolie of andere olie 200 gm in smalle repen gesneden varkensfi; let 100 g... bekijk recept »
1 courgette 300 g Arborio-rijst (Italiaanse rijst voor risotto) 1 ui 0.5 l kriekbier 1 l warme bouillon (vis en/of groentebouillon) een halve gele paprika een halve rode paprika een halve groene paprika 2 teentjes look 8 scampi's 0.2 g saffraa... bekijk recept »
6 zongedroogde tomaatjes (zakje)1 sjalotje1 envelopje saffraan2 kruidenbouillontabletten3 eetl olijfolie1 theel kurkuma300 gr risottorijstzoutpeper15 gr boter In pan olie verhitten en sjalotje hierin ca 2 minuten fruiten. Kurkuma toevoegen. Rijst erd... bekijk recept »
250g rijst 1 t zout 10g margarine 1 t gele suiker 5cm kaneelstokje 75g rozijnen 2 t geelwortel(kurkuma) Saffraan kan ook bebruikt worden i.p.v. kurkuma. Bereidingswijze 1. Kook rijst gaar met overige ingredientenbehalve suiker en margarine. 2. Verwij... bekijk recept »
100 gram risottorijst 1 uigesnipperd 2 teentjes knoflookgesnipperd 100 gram Parmezaanse kaas (geraspt) en wat extra krullen 2 handjes rucola olijfolie vloeibare margarine peperzout 300 ml kippenbouillonwaarin wat draadjes saffraan zijn geweekt 1 glas... bekijk recept »
4 Tongfilets (ca. 100 gr.)5 dl. visbouillon1 rijpe mango1 borrelglas Safari1 eetlepel mangochutney150 gr. basmati rijst6 saffraandraadjespeper en zout. De tongfilets een beetje plat slaan, oprollen en vastzetten met een prikker. De visbouillon verhit... bekijk recept »
175 gram ghee2 grote gesnipperde uien350 gram basmati rijst6 kruidnagels5 kardemompitten1 tl versgemalen zwarte peper uit de molenhalve tl saffraan (30 minuten geweekt in 1 el kokend water) 7 ? dl water. Breng het geheel aan de kook, temper je hitteb... bekijk recept »
5 mooie tomaten 2 grote harde uien 4 aardappelen 1/2 sinaasappel met schil 1-2 teentjes knoflook 1 el. peterselie 1/4 tl. kruidnagel 10 jeneverbessen 2 dl. olijfolie 2l. visfument 250g. schelvis 250g. baars 250g. paling 100g. garnalen 100g. mosselen ... bekijk recept »
3 eetlepels olijfolie 2 uienin stukjes het wit van 2 preienin ringen gesneden 4 teentjes knoflookin stukjes 500 gr rijpe tomatengepeld in stukjes 3 liter visbouillon of water 1 eetlepel tomatenpuree 1 flinke snuf saffraan 1 bouquet garni van 2 takjes... bekijk recept »