1000 recepten met selderij
6 duiven 250 g dobbelsteentjesspek water zodat alle duiven onder water staan 4 peperkorrels 1 ui, met kruidnagels bestoken 2 wortels 1 eetl. peterselie 1 eetl. selderij 2 eetl. bloem 2 eetl. boter 1 vol-au-vent, of 6 kleine (bladerige bakjes)Bak het ... bekijk recept »
2 kreeften (elk 500 g)250 g schorseneren2 stengels bleekselder100 g lamsoor1 ui2 stengels selder2 teentjes knoflook1 el tomatenpuree1 kruidenboeket (tijm, laurier, peterseliestengels)12 blaadjes salie1 dl witte wijnolijfoliewitte wijnazijn2 el bloemp... bekijk recept »
4 eetlepel olijfolie2 uien gesnipperd2 teentje knoflook in plakjes2 courgettes in blokjes200 gram pompoen in blokjes2 takje tijm1 laurierblad1 blikje tomatenblokjes1 groentebouillontablet1 blikje (spaanse) witte bonen2 eetlepel peterselie of selderij... bekijk recept »
300 gram winterpeen geschild300 gram knolselderij400 gram kipfilet in blokjes2 eetlepels vloeibaar bakproduct400 gram champignons schoongeveegd1 bosje lente -/bosuitjesblaadje selderij grofgehakt1. Snijd de winterpeen en knolselderij in gelijke s... bekijk recept »
1 pot runderbouillon met poulet1 runderbouillontablet2 takjes tijm1 laurierblad100 g zeer dun gesneden ontbijtspek250 g winterwortel, geschild en in flinterdunne reepjes2 eetl. gehakte verse selderij1. Leng de bouillon aan met 3 potten water en zet o... bekijk recept »
zoutversgemalen peper1 dikke of 2 dunne preistelen, gewassen en in stukken100 g sperziebonen200 g bloemkool, in kleine roosjes verdeeld2 wortels, geschild en in repen1 venkelknol, in parten2 eetl. olie200 g rookvlees2 takjes selderij, fijngehakt3 eet... bekijk recept »
250 gram gehakt 1 1 ui 1 1 tomaat 1 1 takje lentenui 1 takje selderij 1,5 2 bouilonblokje 3 3 aardappels groot1. 1 liter water koken meng het gehakt met peper zout en 1 teentjes knoflook. 2. maak kleine balletjes en kook de balletjes gaar. 3. snij... bekijk recept »
500 g kip- of kalkoenfilet 250 g paddestoelen 1 wortel 2 selderijstengels rucola 1 eetlepel citroensap 3 eetlepels extra vergine olijfolie 1. Pocheer de kip of kalkoen in licht gezouten water of bouillon. Afgieten en in smalle reepjes snijden.2.... bekijk recept »
16 sneden brood 2 gekookte kipfilets 50 gr walnoten 4 stelen selderij zout 3 eetlepels mayonaise kerriepoeder boter1. Snij de kipfilets in kneine blokjes. Was de selderijstelen en snijd ze in stukjes. Vermeng kip, selderij en walnoten. 2. Vermeng... bekijk recept »
1 bussel waterkers 1 ui 1 selderij 2 kleine aardappelen 1 l kippenbouillon pezo 30 gr solo 1 klein stokbrood 2 el olijfolie 1 teen knoflook 1. Spoel de waterkers grondig, haal de mooiste blaadjes af van de bussel voor de garnituur. Snijd de rest... bekijk recept »