1000 recepten met selderij
1 haas150 g braadboter200 g reuzel5 sjalotten1 ui1 wortel2 koffielepels bosbessengelei4 jeneverbessen1 flesje Dobbel Palm 25 cl.2 soeplepels bloem3 appels (renetten)1 takje selderij2 peterseliewortels150 g boerenham in blokjes gesnedentijm en laurier... bekijk recept »
1 kapoen (haantje) 1 eendenlever 3 blokjes kippenbouillon 1 ui 2 takjes peterselie 1 selderijstengel Als bijgerecht: 8 kleine wortelen 8 kleine preien 1 bundel selderij 1 knolselder 250 g sperziebonen 1 truffel (optioneel) peper en grof zoutGiet drie... bekijk recept »
1,5 kg pruimtomaten 3 tenen knoflook 1 grote rode ui olijfolie zout en cayennepeper 1 tl worcestersaus 2 tl balsamicoazijn 2 el tomatenpuree ? dl wodka Voor de afwerking: 10 cm komkommer 1 el wodka enkele stengels selderij extra vergine olijfolieBere... bekijk recept »
1 soepkip van 1 kg, 2 uien, 2 wortelen, 1/2 selderij, 2 preien, 1 boeketje tijm, laurier en peterseliestaarten, 20 peperkorrels, zout en peper, 250 g champignons, 1 citroen, 4 dl room, 50 g boter 60 g bloem, peterseliepluksels, 6 Pidy - Bouches à l... bekijk recept »
2 kilo mosselen3 preien250 gr. wortelen2 dl. droge witte wijn2 tomaten500 gr. vastkokende aardappelen3 uien3 laurierblaadjes3 takjes tijm8 takjes selderij8 takjes peterselie2 teentjes knoflook50 gr. boter/margarine4 visbouillontabletten250 gr. verse ... bekijk recept »
300 gram krab uit blik, uitgelekt, uitgerafeld 150 gram stevige witte vis, fijngehakt 1 stengel selderij, fijngehakt 2 eetlepels lente-uien, fijngehakt 2 eetlepels platte peterselie, fijngeknipt 2 sneetjes brood, verkruimeld, geweekt in melk en uitge... bekijk recept »
625 gr hamschijven 1 kleine verse worst 1 speklap zonder zwoerd 1 kleine prei (in ringen) 1 grote ui (fijngesnipperd) halve winterpeen (in blokjes) handje bladselderij (fijngesneden) specerijen voor bouillon (laurierblad, peperkorrels, zeezout, een k... bekijk recept »
1 kg mosselen1 wortel1 bosje selderij1 ui1/4 preigrof gemalen peper1 Zeeuws biertje of een flesje gewoon bier1. Was de mosselen door ze af te spoelen onder de koude kraan. Verwijder de mosselen die open blijven staan en gebruik alleen de schelpen die... bekijk recept »
4 kalfsschenkels (elk 4 tot 6 cm dik )1 wortel1 stengel selder1 ui1 teentje knoflook400 g tomatenblokjes250 ml droge, witte wijn250 ml kalfsbouillon3 el bloemtakje tijm1 laurierblaadjeboterolijfoliepeperzout1 stokbrood1 citroen (Geraspte schil van )3... bekijk recept »
1 kg lamsschouder (in blokjes)2 el maïsolie1 stengel selder4 uien4 wortelen4 wortelen800 ml gevogeltebouillon8 aardappelen1 tomaat80 g tarwegraan (bv. Ebly)1 el gehakt peterseliepeperzout1. Braad de blokjes lamsvlees rondom aan in wat olie. 2. S... bekijk recept »