Recepten met tijm

1000 recepten met tijm

Tijm

Tijm Tijm is een veelvuldig gebruikt kruid in de keuken. Het heeft een typisch mediteraanse smaak.

Lentesalade

Voor 4 personen: 1 krop ijsbergsla 1 bosje lenteuitjes 1 paprika 3 tomaatjes 4 el. mayonaise 2 scheutjes azijn 2 el. suiker 2 el. tijmsnij de sla in reepjes snij de lenteuitjes en de paprika in stukjes snij de tomaatjes in partjes maak in een schaalt... bekijk recept »

Marineren, hoelang ? waarom ?

Marinade; Marinades bestaan hoofdzakelijk uit wijn, waaraan aromatische elementen worden toegevoegd en waarin men het wild laat macereren met het doel de vleesvezels mals te maken als het wild wat oud is en ook om het te parfumeren. Ze kunnen bereid ... bekijk recept »

Ovenschotel met aubergines en tomaten

2 Aubergines 6 Tomaten enkele takjse tijm 2 el Olijfolie PaneermeelWas en snijd de aubergines en tomaten in schijfjes. Meng ze in en slakom met wat olijfolie, verbrokkelde tijm, zout en peper. Leg de schijfjes in een ovenschotel en wissel de groenten... bekijk recept »

Paprika en venkelsoep

Voorbereiding: 5 minuten. Bereidingsduur: 15 minuten Voor 2 personen: 2 rode paprika 's 1 venkel 3 el olijfolie 2 blokjes groentebouillon 2 teentjes knoflook, geperst 4 blaadjes basilicum 1 el verse (of gedroogde) tijm 1 mespuntje cayennepepere papri... bekijk recept »

Pompoenschnitzels :

400 g pompoen 3 eiwitten 40 g bloem 150 g paneermeel peper zout 4 takjes tijm 10 cl olijfolie (extra vierge)Verwijder de schil en de pitten van de pompoen en snijd in maanvormige plakjes van ongeveer 2 cm dik. Kruid de pompoenpartjes met peper en zo... bekijk recept »

Grootmoeders patee recept

750 gr varkenslever 500 gr ongezouten spek 20 gr zout peper en nootmuskaat fijngewreven tijm fijngesnipperd laurierblad boter 2 sjalotjes enkele schijfjes dun gesneden speklever en vlees in stukken snijden en malen door de vleesmolen sjalotjes heel f... bekijk recept »

Gratin met 2 kazen

Voor 4 personen: 200 g aardappelen 600 g tomaten 60 g emmental of oudendijk belegen of eigen keuze liefst een light kaas 60 g Gruyere kaas light 4 koffielepels olijfolie snuifje tijm peper en zoutVerwarm de oven op 150 graden.Schil de aardappelen,was... bekijk recept »

Gratin met 2 kazen

voor 4 personen: 300 kcal per persoon 300 g aardappelen 600 g tomaten 60 g Emmental of oudendijk belegen of eigen keuze liefst een light kaas 60 g Gruyere kaas light 4 koffielepels olijfolie Snuifje tijm Peper en zoutVerwarm de oven op 150 graden.Sch... bekijk recept »

Kroketjes van tofu met een sausje van look en pete

wat bloem wat tijm peterselie Alpro Cuisine 1 teentje look 1 pakje tofu 1 citroenSnij de tofu in plakjes van 4 cm op 4 cm en 1,5 cm hoogte Kruid ze met peper en zout en wat tijm. Wikkel ze in de bloem en frituur ze op 180 graden Kook de Alpro Cuisi... bekijk recept »

Geitenkaas met appel en rauwe ham

4 kleine ronde geitenkaasjes 2 zoetzure appels 4 plakken rauwe ham 25 gram boter 1 lepel dunne honing 2 theelepel verse tijmWikkel de kaasjes in de ham. Schil de appels en steek er met een meloenlepel balletjes uit, bak die in de boter tot ze zacht z... bekijk recept »

Pagina 72 van 100