1000 recepten met tijm
rode kool boter gedroogde tijm appel rode wijn cranberrycompoteStoof de gesneden rodekool met 25 g boter, 1/2 dl water en 2 theelepels gedroogde tijm in ca. 20 minuten in een afgedekte pan. Voeg de stukjes appel en 1/2 dl rode wijn toe en de 4 eetlep... bekijk recept »
Voor 4 personen: 4 vastkokende peren 5 dl water 200 g suiker 1 vanillestokje tijm en laurier 100 g chocolade 1 dl room 4 bolletjes ijs muntPocheer de geschilde peren in water met de suiker, het doormidden gesneden vanillestokje, de tijm en de laurier... bekijk recept »
Voor 2 personen: 1/2 konijn of stukjes 1/2 liter bruin bier 1 ajuin 1 blad laurier, wat tijm Peper Zout Een beetje bloem Draai het konijn in wat meel om Laat de ajuin in boter of olie glans bakken, maar toch goed bruin worden Smeer tijm, laurier, pep... bekijk recept »
2 uien 3 dikke preien knolselder bouillonblokje peterselie takjes tijmStoof 2 uien en 3 dikke preien (zowel het wit als het groen). Voeg water toe en een in kleine stukken gesneden knolselder. Kruid naar believen met bouillonblokjes of peper en ... bekijk recept »
Voor personen: 4 4 kg Super-Jumbo mosselen . 2 gewone uien 1 groene selder 4 dl room 1 dopje saffraan 2 el kerriepoeder Tijm en laurier Peper en zoutLaat de mosselen samen met de grof gesneden groenten, tijm, laurier en peper op een hevig vuur open-k... bekijk recept »
1/2 ui 2 eetlepel boter 2 blaadje laurier Een snuf tijm Een snuf basilicum 4 eetlepels tarwemeel 3 dl water 1 bosje kervel Zout 4 eetlepels room of melk- Snipper de ui - Verwarm de boter en voeg de ui, laurier, tijm en basilicum toe - Roer het meel ... bekijk recept »
1kg struisstoofvlees2cl rode Kaapse wijn2 eetlepels bessenconfituurtijm, laurier, boterBereiding: - Doe het stoofvlees in een pot met deksel en voeg er de rode wijn, tijm en laurier bij. Laat alles gedurende 40 min garen met deksel. - Voeg er dan de ... bekijk recept »
Voor 4 personen: 1kg struisvogelstoofvlees 2cl rode Kaapse wijn 2 eetlepels bessenconfituur tijm, laurier, boterDoe het stoofvlees in een pot met deksel en voeg er de rode wijn, tijm en laurier bij. Laat alles gedurende 40 min garen met deksel. Voeg ... bekijk recept »
1 blik gepelde tomaten van 240g 1 of 2 geperste knoflookteentjes mespuntje tijm en oregano basillicum vers of dedroogdLaat gepelde tomaten op een zacht vuur sudderen met 1 of 2 geperste knoflookteentjes,een mespuntje tijm en orengano.Kruid met pep... bekijk recept »
•20 g zeezout •10 g cayennepeper •20 g paprikapoeder •10 g kerriepoeder •5 g basilicum •5 g tijm •alles in gedroogde en gemalen vorm god mengenVuurkruiden Korianderbollen, jeneverbessen, tijm, rozemarijn, laurier, oregano en een weinig komijn, alles ... bekijk recept »