210 recepten met gnocchi
3 eidooiers 300 g fijn griesmeel 100 g versgeraspte parmezaan 1 l melk versgeraspte nootmuskaat 150 g boter, plus extra om in te vetten zout & peper1. Breng in 1grote pan de melk met 1 snuifje zout en nootmuskaat aan de kok. Voeg al roerend geleidel... bekijk recept »
1 pompoen van ongeveer 1 kg 1 grote eierdooier 100 g patisseriebloem extra voor het bewerken van het deeg 65 g Solo zeezout zwarte peper van de molen 12 salieblaadjes parmezaanse kaas (optioneel)1. Verwarm de oven voor op 150°C en beleg 2 ovenplat... bekijk recept »
900 g aardappels in blokjes, 1 el olijfolie, 2 uien fijngehakt, 2 teentjes knoflook uitgeperst, 400 g tomaten in blokjes uit blik, 100 g champignons in schijfjes, 2 el tomatenpuree, 2 tl basilicum, 2 tl oregano, ? tl suiker, 200 g bloem, 2 scharrelei... bekijk recept »
1 kg aardappels 200 g bloem 1 groot ei zout 1/2 bosje basilicum 1 dl olijfolie 1 theelepel geraspte citroenschil ½ rood pepertje 1 eetlepel citroensap peper en zout 50 g geraspte Parmezaanse kaasSchil de aardappels en stoom (of kook) ze gaar. Maak in... bekijk recept »
300 gr. kruimige aardappelen in dobbelsteentjes175 gr. spinazie1 eierdooier1 tl. olijfolie125 gr. bloemzout en peperspinazieblaadjes om te garneren. Voor de tomatensaus: 1 el. olijfolie2 fijngesnipperde sjalotjes1 teentje knoflookuitgeperst3 dl. pass... bekijk recept »
1 kg kalfsgebraad4 plakjes Italiaanse ham500 g gnocchi (kant-en-klaar)500 g boschampignons1 sjalot1 teen knoflook1 takje salie2 el bladpeterselie3 el kappertjesboterolijfoliepeperzout120 ml witte wijn1 teen knoflook150 g boterpeperzout1. Kneus de kno... bekijk recept »
tomatensaus: 1 el olie 1 gesnipperde ui 1 stengel gesneden selderij 2 gesneden wortels 850 g gepelde tomaten (uit blik) 1 tl suiker peper en zout 30 g verse gesneden basilicum Aardappel-gnocchi 1 kg kruimige aardappelen 30 g boter 250 g bloem 2 losge... bekijk recept »
1 kg bloemige aardappelen 150 gr bloem 100 gr tarwegriesmeel zout De aardappelen wassen, in een pan doen en ongeveer voor de helft onder water zetten. Het water aan de kook brengen en de aardappelen met het deksel op de pan op halfhoog vuur zacht kok... bekijk recept »
125 g sperziebonen 125 g boterbonen 1 krop witloof 100 g gerookte tonijn in plakjes 50 g boter 1 el verse pesto 2 tl citroensap Afwerking: parmezaanschilfers geroosterde zonnebloempitten zout en zwarte peper Voor de gnocchi: 1 kg kruimige aardappe... bekijk recept »
Gnocchi: 400 g in de schil gekookte aardappelen 225 g bloem 1 rode paprika een ei pluk basilicum 1 el + xtra Parmezaanse kaas zout Saus: 250 g gemengde paddestoelen (verse porcinicantharellenkastanjechampignons) 1/2 tablet paddestoelenbouillon 2 knof... bekijk recept »