Recepten met gnocchi

210 recepten met gnocchi

Gnocchi

Gnocchi Gnocchi zijn een soort pasta die gemaakt is van aardappelen, bloem en ei. Ze hebben een zachte, licht kleverige textuur en een neutrale smaak. Gnocchi is een veelzijdige pasta die kan worden geserveerd met een verscheidenheid aan sauzen en ingrediënten. Gnocchi is verkrijgbaar in verschillende vormen, waaronder kleine balletjes, schelpjes en lange staafjes. Gnocchi kan vers of gedroogd worden gekocht. Gnocchi is een goede bron van koolhydraten, die energie leveren voor het lichaam. Het bevat ook een kleine hoeveelheid eiwitten en vezels.

Ricotta-gnocchi met tomaten-venkelsalade en dragonvinaigrette

40 g tomaten (zie recept gedroogde ingelegde tomaten)500 g ricotta500 g ricotta100 g parmezaan150 g bloem ( wat extra)1 venkel200 g kerstomaten40 g rucola2 el witte balsamicoazijn1 el dragon (gehakte)40 g boter7 el olijfoliepeperzout1. Laat de gedroo... bekijk recept »

Gegratineerde gnocchi met zalm

1 kg bloemig kokende aardappelen3 eieren200 g bloem200 ml room60 g kaas (geraspt, bv. pecorino)100 g gerookte zalm (in reepjes)verse bieslook (enkele sprietjes)1 citroen (in partjes)zoutnootmuskaat1. Boen de aardappelen schoon en kook ze gaar in gezo... bekijk recept »

Gnocchi in salieboter

2 el parmezaan (gemalen)1 kg bloemig kokende aardappel2 eidooiers160 g bloem100 g boter2 el olie1 bosje saliewitte peper uit de molenzout1. Boen de aardappelen en prik ze in met een vork. Kook ze ±1 uur in gezouten water. Laat ze 20 ... bekijk recept »

Steak met boschampignons en gnocchi

0.75 kg bloemig kokende aardappel200 g tarwebloem2 eieren4 steaks (180 g elk)800 g boschampignons (mengeling)2 el gehakt peterselie2 teentjes knoflook200 ml roomscheutje sherry1. 1. Schil en kook de aardappelen in gezouten water. Giet ze af en laat a... bekijk recept »

Gnocchi met kastanjes en spruitjes

600 g gnocchi (of kleine pasta)400 g spruitjes1 appel1 ui1 el citroensap300 g kastanjes (gekookte (vacuüm of blik))120 ml droge, witte wijn1 eidooier100 ml roomboter1 kl poedersuiker1 kl tijmnootmuskaatpeper1. Maak de spruitjes schoon en kook ze in 1... bekijk recept »

Champignonsoep met gnocchi, prei en parmezaan

250 g champignons500 g gnocchi1 prei3 el geraspte parmezaan (vers)50 g gedroogde tomaten100 g pancetta (in plakjes)1 l vleesbouillon2 el bieslook (in ringetjes)olijfoliezoutpeper1. Snij de prei in ringen. Borstel de champignons schoon en snij ze in k... bekijk recept »

Gnocchi met ansjovisboter en broccoli

500 g gnocchi (kant-en-klaar)1 broccoli50 g ansjovis (gezouten)50 g amandelpoeder30 g amandelschilfers1 dl olijfolie2 el peterselie (gehakt)100 g rucolapeper1. Kook de gnocchi volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snij de broccoli in roosjes en b... bekijk recept »

Varkensfilet met gnocchi

500 g gnocchi (versafdeling)700 g varkensfilet300 g tomatenblokjes (blik)1 teentje knoflook2 el mosterdsinaasappelschil (geraspt, van halve sinaasappel)3 el pijnboompitten1 kl honing1 kl tomatenpuree1 kl citroensapolijfoliepeperzout1. Verwarm de oven... bekijk recept »

Gnocchi met varkenshaas, shiitake en marsala

600 g varkenshaas300 g gnocchi150 g jonge spinazie250 g shiitake1 dl room1 glas marsalaboter1 teen knoflook2 takjes tijm2 sjalottenpeperzout1. Snipper de sjalotjes en de knoflook. Borstel de shiitake schoon.  2. Schroei het vlees dicht in boter.... bekijk recept »

Gnocchi met ricotta en verse kruiden

150 g bloemige aardappelen150 g ricotta40 g geraspte parmezaan voor de afwerking1 ei100 g bloem1 bosje dille2 handvol kervel2 El olijfolie400 ml kalfsfond peper, zout1. Kook de aardappelen. Laat uitlekken en pureer. Laat lauw worden. Giet de puree, ... bekijk recept »

Pagina 17 van 21