Recepten met gnocchi

210 recepten met gnocchi

Gnocchi

Gnocchi Gnocchi zijn een soort pasta die gemaakt is van aardappelen, bloem en ei. Ze hebben een zachte, licht kleverige textuur en een neutrale smaak. Gnocchi is een veelzijdige pasta die kan worden geserveerd met een verscheidenheid aan sauzen en ingrediënten. Gnocchi is verkrijgbaar in verschillende vormen, waaronder kleine balletjes, schelpjes en lange staafjes. Gnocchi kan vers of gedroogd worden gekocht. Gnocchi is een goede bron van koolhydraten, die energie leveren voor het lichaam. Het bevat ook een kleine hoeveelheid eiwitten en vezels.

Gnocchi met pittige worstjes en tuinbonen

1 snufje zout 500 g gnocchi 3 el olijfolie 2 uien 2 tl knoflook 20 g verse Italiaanse kruiden 500 g chipolataworstjes 1 pot pastasaus basilicum 300 g tuinbonen 75 g grana padano1. Breng een ruime pan water met wat zout aan de kook. Voeg de g... bekijk recept »

Gnocchi in rijke tomatensaus

1 stuk Grana Padano (kaas (ca. 200 g)) 1 pak gnocchi di patate (aardappel-pastaballetjes, 500 g) 5 eetlepels olijfolie 1 zak Italiaanse roerbakgroentemix (400 g) 1 blik tomatenblokjes (400 g) 1 zakje verse basilicum ... bekijk recept »

Geitenkaasgnocchi met spinazie en truffelolie

250 g ricotta (kaas) 200 g zachte geitenkaas 50 g griesmeel 150 g bloem 2 eieren (losgeklopt) 50 g pecannoten (verkruimeld) 1 zakje sweetbites ((oranje mini-paprika), in dunne reepjes) 4 eetlepels olijfolie 2 liter... bekijk recept »

Romige gnocchi met ham en asperge

1 pak gnocchi di patate (aardappel-pastaballetjes, 500 g) 1 bos groene asperges (500 g) 1 plak beenham (ca. 200 g, bedieningsafdeling) 1 bekertje crème fraîche (125 ml) 1 zakje geraspte kaas (30 (100 g)) ½ zakj... bekijk recept »

Bietengnocchi met salie en sinaasappel

500 g kruimige aardappelen 100 g bloem ( extra voor bestuiven) 1 tl zout ½ schaal geraspte bietjes (a 400 g) 150 g Parmezaanse kaas (geraspt) 2 eieren (gesplitst) 1 sinaasappel (schoongeboend) 75 g boter ... bekijk recept »

Aardappelpasta

1 kilo kruimige aardappels 300 g bloem 1 ei (versgeraspte) nootmuskaat 100 g geraspte pittige kaas (bijv. grana padano)1. Aardappels schoonboenen en in 20 min. gaarkoken. Aardappels afgieten, pellen en fijnstampen. Aardappelkruim op werk... bekijk recept »

Pompoenovenschotel met rookworst

2 el olijfolie 1 ui gesnipperd 1 bakje kastanjechampignons gehalveerd 400 g pompoenblokjes 500 g gnocchi 1 slagersrookworst 100 g geraspte belegen kaas 10 blaadjes verse salieVerwarm de oven voor tot 220°C. Verhit de olie in een wok of hapjespan. Bak... bekijk recept »

Gebakken gnocchi met spekjes en spruitjes

500 g spruiten 1 teen knoflook 2 el arachideolie 200 g gesneden kastanjechampignons 1 el gedroogde rozemarijn 250 g magere spekreepjes 500 g gnocchi1. Kook de spruiten 3 min. Giet af en laat goed uitlekken. Snijd ondertussen de knoflook f... bekijk recept »

Pörkölt met rode paprika

500 g gnocchi di patate 2  uien 2 teentjes knoflook 1  rode peper olijfolie om in te bakken 1 el paprikapoeder 125 g spekblokjes 400 g kipbraadsticks 1 el tomatenpuree 150 ml water 2  tomaten 2 ... bekijk recept »

Gnocchi met boerenkool

50 g walnoten 2 tenen knoflook 1 ui 300 g boerenkool (zak 300 g) 3 el olijfolie 500 g gnocchi di patate (aardappel-pastaballetjes, pak 500 g) 150 g blauwaderkaas (bijv. Danish blue)1. Snipper de ui, snijd de knoflook fijn e... bekijk recept »

Pagina 3 van 21