Recepten met tagliatelle

1000 recepten met tagliatelle

Tagliatelle

Tagliatelle Tagliatelle is een soort pasta die gemaakt is van durumtarwe. Het heeft een lange, platte vorm, vergelijkbaar met fettuccine. Tagliatelle is een veelzijdige pasta die kan worden geserveerd met een verscheidenheid aan sauzen en ingrediënten. Tagliatelle is verkrijgbaar in verse en gedroogde vorm. Verse tagliatelle heeft een zachtere textuur dan gedroogde tagliatelle.

Tagliatelle met mosselen, tomaat en mozzarella

1 kg mosselen500 g koelverse tagliatelle3 eetl. olijfolie2 sjalotjes, gesnipperd2 teentjes knoflook, geperst2 eetl. groene pesto1 cherrytomaten/kerstomaten, gehalveerd (1 bakje ca. 200 g)150 g mozzarella, in plakjes of blokjes (extra olijfolie)1.... bekijk recept »

Tagliatelle met gegrilde kip en pijnboompitten

50 g pijnboompitten2 kipfilets1 theel. kipkruiden2 eetl. olijfoliesap van 1/2 citroen1 eetl. boterversgemalen peper400 g tagliatelle150 g diepvriesdoperwten1. Rooster de pijnboompitten lichtbruin in een droge hete koekenpan en zet ze apart. Snijd... bekijk recept »

Tagliatelle met kool, roomkaas en kruiden

250 g groene tagliatelle500 g groene kool of spitskool, in lange slierten of repen2 eetl. olijfolie2 sjalotjes, gesnipperd2 teentjes knoflook, gepeld en geperst250 g (magere) roomkaas2 eetl. gehakte Italiaanse kruiden (vers of diepvries)geraspte schi... bekijk recept »

Tagliatelle met tonijn en broccoli

2 blikjes tonijn op water (ca. 400 g)400 g broccoli, in roosjeszout3 tomaten400 g tagliatelle3 eetl. olijfolie1 ui, gesnipperd50 g zwarte olijven zonder pit, in plakjes2 teentjes knoflook, gepeld en geperst4 ansjovisfilets, in stukjes2 eetl. gehakte ... bekijk recept »

Tagliatelle met tuinbonen en olijven

450 g diepvriestuinbonen2 eetl. olijfolie1 rode ui, in smalle partjes1 rode peper, zonder zaadjes, in reepjes100 g chorizo, in dunne plakjes50 ml vleesbouillon400 g tagliatellezout50 g groene olijven zonder pit of met piment2 eetl. gehakte peterselie... bekijk recept »

Tagliatelle met zalm, tomaat en basilicum-roomsaus

400 g tagliatelle200 ml crème fraîche (Melkan) of kookroom2 blikjes zalm, uitgelekt8 gedroogde tomaten op olie, in reepjes4 eetl. groene pestozout en versgemalen peper1 cherrytomaten/kerstomaten, gehalveerd (1 bakje)1. Kook de taglia... bekijk recept »

Tagliatelle van rauwe courgette met knapperig spek en knoflookdressing

150 g gerookt spek, fijngesneden (blokjes of plakjes)2 grote courgetteshandje basilicumblaadjesvoor de dressing:2 teentjes knoflook, geraspt of geperstmespunt scherpe mosterd2 eetl. witte wijnazijnsnuf gedroogde dragon3-4 eetl. milde olijfoliezout en... bekijk recept »

Tagliatelle met tonijn en artisjok

400 g tagliatelle2 eetl. olijfolie1 ui, gesnipperd1 blikje tonijn op olie, uitgelekt1 blik artisjokken, uitgelekt, iets kleiner gesneden1 eetl. gehakte Italiaanse kruiden of 1 theel. gedroogd100 g zwarte olijven, zonder pit1 eetl. kappertjes1 blikje ... bekijk recept »

Tagliatelle met verse tomaat, spek en basilicum

3 eetl. olijfolie100 g gerookte ontbijtspek of pancetta, fijngesneden1 ui, fijngesnipperd1 eetl. tomatenpuree300 g rijpe trostomaten, in blokjes of een blikje tomatenblokjeszout en versgemalen peper300 g tagliatelle1 bosje basilicum, in reepjes1. Ver... bekijk recept »

Wortel-hazelnootburger op tagliatelle

100 g hazelnoten, grof gehakt500 g winterwortel, geschrapt en geraspt100 g geraspte belegen kaas4 eetl. gehakte peterselie100 g broodkruim (van niet te vers brood)3 eidooierszoutversgemalen peper200 g groene tagliatelle3 eetl. arachideolie of olijfol... bekijk recept »

Pagina 47 van 100