451 recepten met Forel
Hoort tot de zalmachtigen. Kan wel een meter lang worden en 20 kilo zwaar. Er zijn soorten die naar zee trekken en anderen die altijd in zoet water blijven. Hij laat zich uitstekend kweken. Wordt ook als zalmforel verkocht.4 forellen van ongeveer 200 gr per stukpeper en zout500 gr tomaten3 el olijfolie1 fijngehakt teentje knoflook2 el fijngehakte peterseliecitroensap- Maak de forellen schoon onder stromend water en strooi wat zout op de vissen. - Dompel de tomaten afwi... bekijk recept »
[list] [*]4 forellen (diepvries) [*]4 plakjes gerookte zalm [*]25 g roquefortkaas [*]2,5 dl droge witte wijn [*]5 eetl. room [*]1 citroen [*]boter [*]peper en zout [*]Topaz-kruiden: [*]Proven?aalse kruiden: tijm laurier- Breng 1 L water aan ... bekijk recept »
4 forellen van 250 à 300 g 3 eetlepels bloem 75 g gesneden amandelen 150 g boter 1 eetlepel olie het sap van 1/2 citroen 1 eetlepel gehakte peterselie peper en zout- De schoongemaakte vissen nog eens snel spoelen en heel droog deppen met huisho... bekijk recept »
Voor 2 personen: 2 kleine forellen peper, zout 20 gram (1½ eetlepel vloeibare) margarine 4 bolletjes gember met siroop (potje) 1 eetlepel suiker 2 eetlepels citroensap 4 eetlepels zure room 1 theelepel gemberpoeder Bestrooi de schoongemaakte forellen... bekijk recept »
4 panklare forellen, 1 in plakjes gesneden geboende citroen, 1 theelepel peprballetjes, 2 laurierbladeren, 1 ui, zout, 1 bosje peterselie, 4 takjes dragon (vers of uit azijn), 2 eetlepels gehakte citroenmelisse of geknipt bieslook, 50 gram boter, 4 ... bekijk recept »
Voor 2 personen: 2 forellen (panklaar) zout peper (versgemalen) 3 eetlepels bloem 2 eetlepels olie of 25 g boter 1 limoen (in dunne plakjes) 2 eetlepels droge sherry of witte wijn 2 eetlepels geschaafde amandelen (geroosterd) 1 eetlepel bieslook (fij... bekijk recept »
4 forellen 20 gr bloem (tarwebloem) 75 gr boter (bakboter) peper zout 1 eetlepel peterselie (fijngehakt) 1 takje dille 25 gr postelein 4 sjalotten 1 eetlepel dragon (fijngehakt) 1 dl wijn (wit/droog) 1 dl Noilly Prat 2.5 dl roomDe schoongemaakte fore... bekijk recept »
100 gr boter - zout, peper 1 afgestreken theelepel paprikapoeder 4 eetlepels tomatenpuree 4 verse schoongemaakteforellen 1 eetlepel olie 200 gr gesneden ontbijtspek. [b:96ff00ae43]Voorbereiding Kruidige tomaten:[/b:96ff00ae43] bereidingstijd: 15 min... bekijk recept »
Voor 4 personen:1 kg forellen 750 g witloof200 g gerookt spek 150 g boter1 dl room 1 dl witte wijn3 sjalotten- Smelt 100g boterin een kookpan en fruit hierin de gehakte sjalotten zonder ze te laten bruinen. - Verwijder van de witloof de buitenste bla... bekijk recept »
forel (gekuist) ui droge witte wijn room (niet van dat mager spul)[b:82c5fb7958] Bereiding : [/b:82c5fb7958] leg de forel op zijn rug op een stuk aluminium-folie dat groot genoeg is om het helemaal in te pakken. vul de forel met kleine stukjes ui gie... bekijk recept »