1000 recepten met ansjovis
8 middelgrote aardappelen (iets kruimig, schoongeboend) 1 bekertje crème fraîche (125 ml) 1 blikje ansjovisfilets (in olijfolie (46 g), uitgelekt) 2 el zwarte olijven (zonder pit (potje 240 g), in plakjes)1. Verwarm de oven ... bekijk recept »
2 blikjes ansjovisfilets (a 46 g) 3 uien 1 pak aardappelschijfjes (700 g) 1 flesje kookroom (light, 250 ml) 2 eieren 3 theelepels knoflook (tube a 75 g) ½ potje bieslook (diepvries, a 50 g) 500 g broccoli ... bekijk recept »
4 rode uien (middelgroot) 2 tl gedroogde dille 3 ansjovisfilets in olijfolie 1 teen knoflook 10 g platte peterselie 50 g gezouten boter (op kamertemperatuur)1. Steek de barbecue aan. Snijd de uien ongepeld kruislings in, maar laat... bekijk recept »
3 grote gele paprika's 1 teentje knoflook 1 volle eetlepel (olijf)olie 5 ansjovisfilets (blikje à 48 g) 1 eetlepel melk1. Paprika's schoonmaken, wassen en in repen snijden. Knoflook pellen en met vork fijn drukken. In braadpan olie verhi... bekijk recept »
1 ui 1 zak panklare broccoliroosjes (300 g) 2 eetlepels olijfolie 2 groentebouillontabletten 2 sneetjes witbrood 1 teentje knoflook 2 ansjovisfilets (blikje a 46 g) 2 tomaten1. Ui pellen en snipperen. Broccoli in kleinere roos... bekijk recept »
150 g haricots verts (gehalveerd) 2 vastkokende aardappels (in plakjes) 2 eieren (hardgekookt) 1 blik artisjokharten (400 g) ½ blikje ansjovisfilets 2 eetlepels citroensap 5 eetlepels olijfolie extra vierge met ba... bekijk recept »
2 el pijnboompitten (bakje 80 g) 2 handsinaasappels 2 kropjes little gem (sla) 3 el zongerijpte Taggia olijven ((potje 180 g), uitgelekt) 1 bakje basilicum ((15 g), blaadjes gescheurd) 2 ansjovisfilets (op olijfolie... bekijk recept »
100 g walnoten 100 g macadamianoten 50 g pijnboompitten 1 ansjovisfilet 50 g Parmezaanse kaas 75 ml olijfolie Notencrème Rooster de noten en de pijnboompitten circa 4 minuten in een droge koekenpan. Maal samen met de a... bekijk recept »
1 citroen 2 teentjes knoflook 2 takjes rozemarijn 4 takjes bladpeterselie 2 dorades (gekieuwd en geschubd) grof zeezout olijfolie Dorade uit de ovenVerwarm de oven voor op 180 ºC.Snijd de citroen in halve plakjes (houd 2 ... bekijk recept »
2 trostomaten 50 g semi-zongedroogde tomaten 1 ansjovis 1/2 citroen, geperst 100 ml olijfolie extra viergeOntvel de tomaten en snijd ze in kleine blokjes. Pureer de tomatenblokjes met de gedroogde tomaten, de ansjovis, het citroensap en de olie met e... bekijk recept »