1000 recepten met ansjovis
400 g sjalotten 2 tenen knoflook 46 g ansjovisfilets in olijfolie (blikje) 270 g vers bladerdeeg (rol) 2 eieren 1 citroen (schoongeboend) 250 ml kookroom light 100 g oerkaas (stuk) 200 g bimi 3 el amandelschaafse... bekijk recept »
1 blikje tonijn op olie ((200 g), uitgelekt) 4 ansjovisfilets (fijngehakt) 4 eetlepels olijvonaise (of mayonaise) 2 eetlepels citroensap (cayenne)peper 1 kropje sla (bijv. little gem) 12 plakjes fricandeau (vleesw... bekijk recept »
300 g witte rijst 500 ml groentebouillon (van 1 tablet) 400 g tomatenblokjes 1 prei (in ringen) 2 blikjes ansjovis (a 46 g) 1 pakje koolvisfilet ((400 g, diepvries), ontdooid en in blokjes gesneden) 2 tl gedroogde oreg... bekijk recept »
300 g penne (pasta) 2 uien 2 teentjes knoflook 1 rode peper 2 rode paprika's 1 blikje ansjovisfilets in olijfolie (48 g) 1 schaaltje tilapiafilet (ca. 200 g) 1 blik tomatenblokjes (400 g) zout en peper1. Penne koke... bekijk recept »
2 ansjovisfilets 2 el zongedroogde tomaten 300 g bloem 9 g bakpoeder 2 grote eieren 300 ml karnemelk 80 ml olijfolie 100 g groene olijven 50 g pijnboompitten Hartige olijvencake Verwarm de oven voor op 1... bekijk recept »
1 zak minikrieltjes (700 g) 2 schaaltjes Grieks gekruide kipfilethaasjes (a 5 stokjes) 3 el olijfolie 150 g Griekse yoghurt 1 zakje verse peterselie ((30 g), fijngeknipt) 1 struik bleekselderij (in stukjes) 1 blikje ol... bekijk recept »
2 doosjes tonijnsteak (diepvries, a 2 stuks) 400 g fusilli (pasta) 1 blikje ansjovis (50 g) ½ potje zongedroogde tomaten (320 ml) 600 g sperziebonen (diepvries, zak a 1 kilo) 5 eetlepels zonnebloemolie1. Tonijn... bekijk recept »
1 citroen (schoongeboend) ½ rode peper 20 g platte peterselie 1 teen knoflook 50 g Parmezaanse kaas 4 ansjovisfilets 15 g basilicum 2 el olijfolie 50 g polenta (maïsgriesmeel) (zak 250 g) 1 ei 1 culinaire rosbief&nb... bekijk recept »
1 blikje ansjovisfilets in olijfolie (48 g) 400 g penne (pasta) 1 zak groentemix aubergine (bleekselderij en tomaat (diepvries) 300 g panklare spinazie (zak) 1 zakje geraspte Parrano (kaas 100 g)1. In grote pan ruim w... bekijk recept »
2 eieren (hardgekookt en gepeld) 2 el verse dille (fijngesneden) 2 el mosterd 2 ansjovisfilets (fijngesneden) 75 g zachte boter 8 sneetjes wit-casinobrood (zonder korst)1. Pureer de eieren, dille, mosterd, ansjovis en de... bekijk recept »