1000 recepten met ansjovis
1 ciabatta (brood) 4 el olijfolie 1 teen knoflook (gehalveerd) 1 pak fijne tuinbonen (fijn (300 g, diepvries)) 3 ansjovisfilets (blikjes 46 g) 1 bakje basilicum ((15 g), alleen de blaadjes) 1 zak mini-mozzarella&n... bekijk recept »
4 eetlepels rozijnen 500 g broccoli 400 g rigatoni 2 knoflooktenen 4 eetlepels pijnboompitten 100 g ansjovisfilets (in blik op olie) 8 eetlepels olijfolie1. Laat de rozijnen weken in een kommetje met heet water. 2. Breng licht gezouten water in een ... bekijk recept »
½ groot stokbrood 1 blikje ansjovisfilets (48 g) 4 zwarte olijven (zonder pit) 100 g kipfilet fumé 2 trostomaten 4 eetlepels mayonaise cayennepeper 10 sprietjes knoflookbieslook 1. Stokbrood schuin in 8 sneetjes snijden... bekijk recept »
2 kroppen sla 1 potje ansjovis in olijfolie (100 g) 5 el olijfolie extra vierge 2 el rodewijnazijn 1 teen knoflook1. Verwijder de buitenste bladeren van 2 kroppen sla. Snijd elke krop in zessen. Was in koud water, dep droog en leg op een... bekijk recept »
1 aubergine 1 courgette 2 rode paprika's 3 tenen knoflook (, gepeld) 5 eetlepels olijfolie 3 ansjovisfilets ((uit blik), gehakt) 1 blik tomatenblokjes (400 g) 1 eetlepel Provençaalse kruiden 750 ml visbouillon (van... bekijk recept »
1 pot zwarte olijven zonder pit (160 g) 1 potje kappertjes (60 g) ½ blikje tonijn in olie (a 138 g) 1 blikje ansjovis in olie (46 g) 2 teentjes knoflook 2 eetlepels citroensap 1 dl olijfolie peper 1. Olijven, ... bekijk recept »
1 sjalotje 2 teentjes knoflook 5 g verse Provençaalse kruiden 1 potje groene olijven (met knoflook (350 g)) 1 blikje tonijn in olie (185 g) 1 blikje ansjovisfilets (48 g) 1 blikje tomatenpuree 3 eetlepels olijfolie caye... bekijk recept »
2 eieren losgeklopt 100 ml slagroom 100 g kaas geraspt 700 g aardappelschijfjes (koelvers) zout en peper 8 ansjovisfilets uitgelekt el 4 olijfolie 300 g rode bietjes in partjes 150 g spinazie gewassen 2 el rode wijnazijn 1 schaal magere runderchipol... bekijk recept »
1 ei 2 sneetjes witbrood 3 eetlepels melk 4 ansjovisfilets 30 g verse peterselie 1 teentje knoflook 1 eetlepel kappertjes 1 dl olijfolie1. Ei in ca. 10 minuten hard koken, afspoelen onder koud water, pellen en halveren. Eierdooier eruit... bekijk recept »
2 rode uien 560 g tastytomtomaten (schaal à 280 g) ½ rode peper 3 tenen knoflook 4 ansjovisfilets 2 takjes rozemarijn 4 el olijfolie 1 liter groentebouillon (van tablet) 4 el mascarpone1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Snij... bekijk recept »