Recepten met ansjovis

1000 recepten met ansjovis

Ansjovis

Ansjovis Lengte 20 cm. De ansjovis trekt de riviermondingen binnen om te paaien. Komt voor over de hele wereld.

Gnocchi met ansjovisboter en broccoli

500 g gnocchi (kant-en-klaar)1 broccoli50 g ansjovis (gezouten)50 g amandelpoeder30 g amandelschilfers1 dl olijfolie2 el peterselie (gehakt)100 g rucolapeper1. Kook de gnocchi volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snij de broccoli in roosjes en b... bekijk recept »

Bruschetta tapenade

250 g zwarte olijven (ontpit)50 g gezouten kappertjes1 knoflookteentje10 ansjovisfiletsolijfoliezwarte peper uit de molen1. Leg de kappertjes 5 minuten in water om te ontzouten. Pel de knoflook. Snij de ansjovis in stukjes. Halveer de olijven. Laat d... bekijk recept »

Pasta met vis en venkel

2 eetlepels pijnboom- of zonnebloempitten300 gram pasta (penne of fusilli)1 venkelknol, in reepjes3 eetlepels olijfolie1 ui, gesnipperd2 eetlepels blanke rozijnen1 blikje ansjovisfilets2 blikjes sardines1 eetlepels gehakte (platte) peterselie1 citroe... bekijk recept »

Geroosterde tilapia met venkelsalsa

2 citroenen600 gram tilapiafilet100 milliliter olijfolie2 venkelknollen, in blokjes2 teentjes knoflook, fijngehakt1 blikje ansjovis, uitgelekt, fijngehakt2 eetlepels gehakte munt2 eetlepels kappertjes1. Snijd 1/2 citroen in plakjes en pers de overige... bekijk recept »

Sardine-ansjovissalade met knoflookcroutons

1 ciabattabrood, in brede repen4 eetl. olijfolie2 teentjes knoflook, geperst1 eetl. rodewijnazijnversgemalen peper1 (rode) ui, in smalle ringen2 blikjes sardines (250 g), uitgelekt1 blik ansjovis (125 g), uitgelekt2 vleestomaten, in partjes2 eetl. ge... bekijk recept »

Scampi’s met Griekse pasta en tuinkruiden

200 g Griekse pasta 150 g gemarineerde ansjovis 4 tomaten 100 g kappertjes 20 scampi’s 4 eetlepels Solo Vloeibaar olijfolie witte-wijnazijn enkele takjes bieslook enkele takjes dragon enkele takjes koriander 1. Kook de Griekse pasta volgens de... bekijk recept »

Linguine alla Mollica

300 g linguine 60 g zwarte olijven, fijngehakt 2 kleine rode chilipepers, fijngehakt 1 eetl gezouten kappertjes, afgespoeld 6 ansjovisfilets 60 g verse broodkruim 8 eetl olijfolie, zout & peper1. Kook de linguine al dente.2. Verhit de helft van de ... bekijk recept »

Caesers Salad

4 filets Ansjovis inolijfolie 1 teentje look 1 eidoiër ei 5 soeplepels olijfolie peper en zout 1 verpakking icebergsalade 1 hanvol lookkorstjes 1 handvol parmesanschilfers1. Neem de ansjovis en olet ze met de achterkant van een soeplepel samen m... bekijk recept »

Ceasar Salad

2 kroppen romeinse sla 8 el parmezaanse krullen 1 stuk ei 1 el mosterd 1 el worchestersaus 4 dl arachideolie 1 dl olijfolie 1 el citroensap 6 à 8 el water 6 stuks gezouten ansjovis 1 snuifje zout 1 snuifje peper 1 teentje look croutons 1 ... bekijk recept »

Salade Niçoise

sla naar keuze 2 blikjes tonijn 2 hardgekookte eieren 1 groene paprika verse ansjovis fijne verse groene boontjes 2 tomaten zwarte olijven 1 ui peper, zout 1. Kook de boontjes in gezouten water gaar, laat afkoelen.2. Laat de tonijn uitlekken e... bekijk recept »

Pagina 49 van 100