1000 recepten met ansjovis
Ciabatta (Italiaans brood)16 minibolletjes mozzarella (kaas)16 ansjovisfilets (in olie)1 eetlepel citroensap2 takjes peterselie fijngekniptversgemalen zwarte peper. Bereidingswijze Ovengrill voorverwarmen. Korst dun van ciabatta snijden en van brood ... bekijk recept »
- 4 grote artisjokken - 100 gr paneermeel - 80 gr geraspte pecorino - 2 teentjes knoflook - 1 bosje peterselie - 1 ansjovisfilet - 2 glazen water - 4 el olijfolie - ? citroen - zout - peper Hulpmiddelen mes mengkom eetlepel pan diepe borden Hulpmid... bekijk recept »
4 rijpe vleestomaten 4 ansjovisfilets 15 kappertjes, uitgelekt 2 lente-uitjes 120 gm brie of camembert, zonder korst 2 theelepel(s) karwijzaad(kummel) 1 zout 1 zwarte peper uit de molen 1 enkele slablaadjes voor de garneri; ng Bereidingswijze: snijd ... bekijk recept »
750 g Roseval aardappels4 el olijfolie extra vierge1/2 blikje ansjovisfilet fijngesneden2 tenen knoflook fijngesneden1 el Provencaalse kruidenzoutversgemalen zwarte peper Vet een lage ovenschaal royaal in met olijfolie en verdeel 1/3 van de aardappel... bekijk recept »
1 grote ui 300 ml kippenfond 650 ml room 1½ eetlepel knoflookpuree 2 eetlepels grove mosterd 1 theelepel sambal oelek 100 gram parmezaanse kaas fijn gesneden bindsla stukjes parmazenaase kaas (serveren) stukjes ansjovis hand vol croutons pezo ... bekijk recept »
2 eieren 12 zwarte olijven zonder pit 1 sjalotje 3 ansjovisfilets in olie 1 eetlepel kappertjes 1 eetlepel provencaalse kruiden 1 eetlepel olijfolie cayennepeper Kook de eieren in 10 minuten hard, laat ze schrikken en afkoelen. Snijd intussen de olij... bekijk recept »
1 blikje pizzadeeg 1 blikjes ansjovisfilets 1 blikje tonijn op water vers gemalen peper 1 el provencaalse kruiden 75 g mesclun (gemengde salade met kruiden) 1 el olijfolie 2 tl appelazijn evt parmezaanbij het serveren Rol het pizzadeeg uit tot een ro... bekijk recept »
1 pak mix voor pizzabodem250 cc water2 eetl. olie1 pot Grand Italia tomatensaus1/2 bakje champignons1 blikje zalmklein bakje groene olijven1 blikje ansjovis1 bol mozzarella1 1/2 theel. kappertjesProvencaalse kruidenpeper Bekleed de bakplaat met bakpa... bekijk recept »
6 eetl olijfoliemini krieltjes +/- 700 grprovencaalse roerbakmix1 blikje ansjovisfilet1 zakje mozzarella Bereidingswijze In een koekenpan helft van de olie verhitten en krieltjes ca. 10 minuten bakken. In braadban de rest van de olie verhitten en roe... bekijk recept »
Recept Risotto met groene asperges en munt en kabeljauw met een krokant korstje | Ingrediënten blikje ansjovis zongedroogde tomaten in olie bakje parmezaanse kaas 1 rode peper scheutje balsamico olijfolie 4 sneedjes geroosterd bruin brood 2 citro... bekijk recept »