Recepten met ansjovis

1000 recepten met ansjovis

Ansjovis

Ansjovis Lengte 20 cm. De ansjovis trekt de riviermondingen binnen om te paaien. Komt voor over de hele wereld.

Mediterrane Salade Met Rauwe Ham, Mortadella En Salami

? 6 plakjes mortadella ? 6 plakjes salami ? 6 plakjes rauwe ham (dunne plakken) ? snufje peper ? 6 stuks anjovis (anjovisfilets) ? 4 eetlepels olijfolie ? 300 g sperziebonen ? snufje zout ? 2 eieren ? 4 tomaten ? 1? eetlepel pesto rosso (basilicumsa... bekijk recept »

Crostini Met Olijvenpuree En Ei

1 dl olijfolie extra vergine 3 eieren 200 g zwarte olijven zonder pit 4 ansjovisfilets 2 el kappertjes 2 tl knoflookpuree (potje) 1 el citroensap versgemalen peper 1 stokbrood blaadjes basilicum voor de garnering. Kook de eieren hard, pel ze en snijd... bekijk recept »

Groene Kool Uit De Wok

1 groene kool 1 ui 1 teentje knoflook 3 eetl. (olijf)olie 6 ansjovisfilets op olie peper Maak de kool schoon en schaaf deze heel fijn. Pel de ui en de knoflook en hak deze fijn. Verhit een wok of wijde braadpan, voeg de olie toe en als deze heet is d... bekijk recept »

Penne Siciliana

375 gr penne 60 ml olijfolie 1/2 theelepel gedroogde oregano 1/2 theelepel gesnipperde rode peper 2 geperste teentjes knoflook 2 blikjes (a 425 gr) tomaten in stukjesuitgelekt 1/2 theelepel bruine suiker 4 ansjovisfiletsuitgelekt en fijngehakt 1 eetl... bekijk recept »

Tonijn-pizzaioli

1/2 eetlepel olijfolie 1 uigesnipperd 1-2 tenen knoflookfijngehakt 2 x 400 gr gehakte tomaten uit blik 6 ansjovisfiletsafgespoeld en gehakt 1 eetlepel kappertjesuitgelekt 4 eetlepels halveontpitte groene olijven 2 x 200 gr tonijn uit blikuitgelekt v... bekijk recept »

Italie: Crostino's Met Porcini

200 g schoon eekhoorntjesbrood2 tenen knoflookolijfolie3 ansjovisfiletszoutzwarte peper3 tl citroensap4 warme crostino's (zie basisrecept) Snijd hoeden en stelen van het eekhoorntjesbrood in plakken van 1/2 cm dik en dan in stukjes van 4 cm.Verhit 6 ... bekijk recept »

Zalm Met Groene Saus

6 zalmmoten2 tenen knoflook6 takjes peterselieverse basilicumeetlepel kappertjes4 ansjovisfilets (blik)4 eetlepels olijfoliepeper en zout 50 gr. rucola Peterselie, basilicum, ansjovis en knoflook klein snijden. Kappertjes toevoegen en tot een grove p... bekijk recept »

Caponata Siciliana

4 el olijfolie 1 grote uifijngesneden 2 auberginesongeschild in blokjes 1 blik tomaatblokjes (400 ml) uitgelekt peper 1-2 tl suiker 1-2 tl witte wijnazijn 8 ansjovisfiletsgehalveerd 100 g zwarte olijven 2 blikken tonijn op olie (a 185 g) uitg... bekijk recept »

Vitello Tonnato

Kalfsfricandeaugekookte (12 plak.) Tonijnop olie (0.66 blik) Roomzure (8 el.) Ansjovispasta (2 tl.) Aceto balsamico (2 el.) Kappertje (4 el.) Peper en Zout. 4 min. Meng de tonijn samen met de room, ansjovis en azijn en breng de tonijnsaus op sm... bekijk recept »

Spaghetti

500 g spaghettinizout4 teentjes knoflook1 rode peper1 bl. ansjovisfilets15 g verse peterselie1,5 dl olijfolie50 g Parmezaanse kaas (stukje) Spaghettini met zout beetgaar koken volgens gebruiksaanwijzing. Knoflook pellen fijnsnipperen. Ansjovisfilets ... bekijk recept »

Pagina 72 van 100