Recepten met kabeljauw

1000 recepten met kabeljauw

Kabeljauw

Kabeljauw Koudwatervis uit de Noordelijke wateren. Zeer geliefde consumptievis; ook omdat tong en tarbot bijna niet meer te betalen zijn. Uitstekende zwemmer die grote afstanden aflegt om te paaien. Wordt vers en ingevroren aangevoerd. Stevig wit zeevlees. Kan op alle manieren klaar gemaakt worden.

Citroenpappardelle met kabeljauw

25 g boter 1 sjalot (gesnipperd) 100 ml droge witte wijn (bijv. sauvignon blanc) 150 ml visbouillon (van tablet) 75 ml kookroom (light (250 ml)) 1 citroen (schoongeboend) 125 g kabeljauwfilet 1/2 pak verse pappa... bekijk recept »

Zomerse kabeljauwschotel

6 eetlepels olie 2 sjalotten (in ringetjes) 1 teentje knoflook (fijngesneden) 1 blik tomatenblokjes (400 g) 2 zoete puntpaprika's (in dunne reepjes) 100 ml vermout (slijter) 2 eetlepels anijsdrank (slijter) ... bekijk recept »

Courgetterolletjes met kabeljauw en antiboise

1 citroen 1 sjalot 300 g kabeljauw 2 courgette (kleine) 4 el olijfolie 3 tastytomtrostomaten 10 g peterselie 2 el kappertjes1. Pers de citroen uit. Snipper de sjalot. Snijd de kabeljauw in 20 stukjes en schep om met de pesto en 1 e... bekijk recept »

Bospeenpuree met kabeljauw

1 kleine kruimige aardappel 1 bospeentje 50 g kabeljauwfilet 4 el melk1. Kook de aardappel in 20 min. gaar. Voeg na 10 min. de plakjes wortel toe en kook ze samen met de aardappel gaar. 2. Kook intussen de kabeljauwfilet in ruim water in 5 min. za... bekijk recept »

Romige kabeljauwschotel

1 pak kabeljauwfilet (diepvries, 400 g) 2 rode uien 3 eetlepels zonnebloemolie 1 duopak aardappelschijfjes (700 g) 1 pak tuinerwten (extra fijn (diepvries, 450 g)) 1 kuipje cuisine knoflook & fijne kruiden (245 g)1. Kabe... bekijk recept »

Kabeljauw met pestopasta

700 g ovenkabeljauw met tomaat en basilicum (schaal à 350 g, koelvers) 400 g tagliatelle 500 g broccoli 210 g stoomgroenten sperziebonen snijbonen sugar snaps (pakje) 8 el pesto alla Genovese1. Verwarm de oven op 180 ºC voor. Bak de... bekijk recept »

Gegrilde kabeljauw met geurige tomatensaus

1 bak romatomaten (750 g) 3 teentjes knoflook 5 eetlepels olijfolie ½ kaneelstokje zout 1 citroen ½ theelepel paprikapoeder ½ theelepel gemalen komijn (djinten) peper 600 g kabeljauwfilet1. Tomaten ontvellen en n... bekijk recept »

Krokante visjes met citroenmayonaise

700 g voorgekookte krieltjes olijfolie om in te bakken Verwarm de oven voor op 180 ºC.KrieltjesMeng in een ovenschaal de krieltjes met een scheut olijfolie en een beetje zout en versgemalen peper. Bak de krieltjes in de oven in circa 15 minuten... bekijk recept »

Kabeljauw met groene selder en Zeeuwse mosselen

3 stengels groene selder, gewassen, geschild en in brunoise (hele kleine blokjes) gesneden 2 grote nieuwe aardappelen (Charlotte), in brunoise gesneden en gespoeld om het overtollig zetmeel te verwijderen 6 blaadjes lavas (Maggiplant) 2 kwartjes gep... bekijk recept »

Kabeljauw op Provençaalse wijze

4 eetlepels extra reine olijfolie 500 g kabeljauwfilets 2 teentjes knoflook 5 cl olie 1 onbespoten citroen 4 eetlepels peterselie 6 preistengels 1 rode paprika 4 sjalotten 3 tomaten 2 eetlepels tomatenconcentraat1. Maak de pepers schoon en snij ze i... bekijk recept »

Pagina 18 van 100