1000 recepten met kabeljauw
Voor 4 personen: 800 g kabeljauwfilet of schelvisfilet voor de court-bouillon: 1 ui 1/2 prei stukje selderij 1 worteltje 1 laurierblad 2 kruidnagels enkele peperbolletjes peper, zout voor de spinazie: 1 kg verse spinazie 20 g vetstof geutje melk pepe... bekijk recept »
300 gram kabeljauw-filets. 2 theel. citroensap. 1 kleine ui. 1 dunne prei. 1 kleine rode paprika. 1 kleine courgette. 2 tomaten, ontveld. 1 teenje knoflook. 1.5 eetl.olijf-olie zout en peper uit de molen. 5 eetl. droge witte wijn 2 theel. fijne frans... bekijk recept »
Kabeljauwfilets peper, zout witte wijn gemalen kaasKabeljauwfilet schikken op een beboterde ovenplaat en kruiden met peper, zout en een weinig witte wijn overgieten, gemalen kaas of een plakje kaas bovenop de vis leggen en in een voorverwarmde oven p... bekijk recept »
4 kabeljauwmoten (van 250 à 300 g) 4 uien 0.5 takje tijm 1 blaadje laurier 1 eetlepel peterselie (fijngehakt) 1 citroen 100 g boter (roomboter) 1 dl wijn (wit/droog) peper zeezoutDe ui in ringen snijden. De bodem van een met boter ingesmeerde vuurva... bekijk recept »
Voor 4 personen: 4 stukken kabeljauwfilet 2 eieren 70 gram paneermeel 70 gram boter 50 gram bloem 1 citroen maître d'hôtelboter (zie **) zout, peper peterselieSnij de citroen in schijven. Was de peterselie en droog ze. Paneer de kabeljauwfilets à l'a... bekijk recept »
Voor 4 personen: 400 gram kabeljauw 1 dl. witte wijn 1 teentje knoflook 50 gram boter zout 1 eigeel 1 ui in ringen gesneden 125 gram crème friche 150 gram geraspte oude kaas peper 4 eetlepels paneermeel 4 plakjes hamVerwarm de oven voor op 250°C. Nee... bekijk recept »
Voor 4 personen: 4 stukken kabeljauw of vaste witte vis 25 ml room 400 cheddarkaas geraspt (oranje) Graantjes mosterd Dijon mosterd 4 tomaten 4 ovenschoteltjesLeg de kabeljauw of witte vis in de overschoteltjes. Verwarm de over voor op 200°C gedurend... bekijk recept »
Voor 2 personen: 1 dunne prei 300 g kabeljauw 0.5 el citroensap zout versgemalen peper 2 el droge, witte vermout 1 el grove mosterd 2 el Becel pro.activMaak de prei schoon en snijd hem in dunne ringen. Verdeel de preiringen over de bodem van een magn... bekijk recept »
Voor 4 personen: 4 kabeljauwfilets van 150 gr 3 el olie 2 sneetjes witbrood 2 el gehakte peterselie sap van 1/2 citroen 1 teentje look 1 thl gedroogde tijm bakpapierLeg een vel bakpapier op de bakplaat en bestrijk het lichtjes met (olijf)olie. Schik ... bekijk recept »
Voor 4 personen: 600 g kabeljauwfilet 1 teen knoflook 2 eetlepels citroensap 200 g schouderham 2 uien 10 g boter 2 dl crème fraîche 1 dl witte wijnVerwarm de oven voor op 200º C. Pers de knoflook en pel en snipper de uien. Snijd de ham in piepkleine ... bekijk recept »