Recepten met kabeljauw

1000 recepten met kabeljauw

Kabeljauw

Kabeljauw Koudwatervis uit de Noordelijke wateren. Zeer geliefde consumptievis; ook omdat tong en tarbot bijna niet meer te betalen zijn. Uitstekende zwemmer die grote afstanden aflegt om te paaien. Wordt vers en ingevroren aangevoerd. Stevig wit zeevlees. Kan op alle manieren klaar gemaakt worden.

Kabeljauw op Florentijnse wijze

Voor 4 personen: 800 g kabeljauwfilet of schelvisfilet voor de court-bouillon: 1 ui 1/2 prei stukje selderij 1 worteltje 1 laurierblad 2 kruidnagels enkele peperbolletjes peper, zout voor de spinazie: 1 kg verse spinazie 20 g vetstof geutje melk pepe... bekijk recept »

Kabeljauw op groentebedje

300 gram kabeljauw-filets. 2 theel. citroensap. 1 kleine ui. 1 dunne prei. 1 kleine rode paprika. 1 kleine courgette. 2 tomaten, ontveld. 1 teenje knoflook. 1.5 eetl.olijf-olie zout en peper uit de molen. 5 eetl. droge witte wijn 2 theel. fijne frans... bekijk recept »

Kabeljauw op Schiedamse wijze

Kabeljauwfilets peper, zout witte wijn gemalen kaasKabeljauwfilet schikken op een beboterde ovenplaat en kruiden met peper, zout en een weinig witte wijn overgieten, gemalen kaas of een plakje kaas bovenop de vis leggen en in een voorverwarmde oven p... bekijk recept »

Kabeljauw op Vlaamse wijze

4 kabeljauwmoten (van 250 à 300 g) 4 uien 0.5 takje tijm 1 blaadje laurier 1 eetlepel peterselie (fijngehakt) 1 citroen 100 g boter (roomboter) 1 dl wijn (wit/droog) peper zeezoutDe ui in ringen snijden. De bodem van een met boter ingesmeerde vuurva... bekijk recept »

Kabeljauw op z'n Engels

Voor 4 personen: 4 stukken kabeljauwfilet 2 eieren 70 gram paneermeel 70 gram boter 50 gram bloem 1 citroen maître d'hôtelboter (zie **) zout, peper peterselieSnij de citroen in schijven. Was de peterselie en droog ze. Paneer de kabeljauwfilets à l'a... bekijk recept »

Kabeljauw ovenschotel

Voor 4 personen: 400 gram kabeljauw 1 dl. witte wijn 1 teentje knoflook 50 gram boter zout 1 eigeel 1 ui in ringen gesneden 125 gram crème friche 150 gram geraspte oude kaas peper 4 eetlepels paneermeel 4 plakjes hamVerwarm de oven voor op 250°C. Nee... bekijk recept »

Kabeljauw pannetje met kaas

Voor 4 personen: 4 stukken kabeljauw of vaste witte vis 25 ml room 400 cheddarkaas geraspt (oranje) Graantjes mosterd Dijon mosterd 4 tomaten 4 ovenschoteltjesLeg de kabeljauw of witte vis in de overschoteltjes. Verwarm de over voor op 200°C gedurend... bekijk recept »

Kabeljauw uit de microgolfoven met mosterdsaus

Voor 2 personen: 1 dunne prei 300 g kabeljauw 0.5 el citroensap zout versgemalen peper 2 el droge, witte vermout 1 el grove mosterd 2 el Becel pro.activMaak de prei schoon en snijd hem in dunne ringen. Verdeel de preiringen over de bodem van een magn... bekijk recept »

Kabeljauw uit de oven

Voor 4 personen: 4 kabeljauwfilets van 150 gr 3 el olie 2 sneetjes witbrood 2 el gehakte peterselie sap van 1/2 citroen 1 teentje look 1 thl gedroogde tijm bakpapierLeg een vel bakpapier op de bakplaat en bestrijk het lichtjes met (olijf)olie. Schik ... bekijk recept »

Kabeljauw uit de oven

Voor 4 personen: 600 g kabeljauwfilet 1 teen knoflook 2 eetlepels citroensap 200 g schouderham 2 uien 10 g boter 2 dl crème fraîche 1 dl witte wijnVerwarm de oven voor op 200º C. Pers de knoflook en pel en snipper de uien. Snijd de ham in piepkleine ... bekijk recept »

Pagina 30 van 100