1000 recepten met kabeljauw
4 kabeljauwfilets (ca. 150 g elk) 2 grote courgettes zout en peper 1 grote ui 2 teentjes knoflook 2 vleestomaten 100 g fetakaas 4 eetlepels olijfolie 2 theelepels gedroogde tijm 1 dl witte wijn 2 eetlepels bloem Verhit 2 eetlepels olijfolie in een r... bekijk recept »
4 stukken kabeljauw naar smaak peper & zout & wortel & courgette & knolselderij & boter & citroensap 200 gram mosselen (gekookt) 1 deciliter witte wijn 2 deciliter visfumet 6 streng witlof 0,5 deciliter azijn 2 stuks sjalotjes (fijn gehakt) 2... bekijk recept »
4 moten kabeljauw van ca. 2 1/2 cm dik] 1 theelepel zout 4 gekneusde peperkorrels 60 gram boter 2 eetlepels bloem 1 1/2-2 eetlepels gehakte bieslook 1 1/2 eetlepel fijngehakte peterselie 1 eetlepel groene peperkorrels (uit potje) 1 citroen. S... bekijk recept »
600 gr half gezouten kabeljauw (niet gedroogd) - 1 kop groene linzen - 1 wortel - 1 ui - 1 teentje knoflook - 1/2 citroen - tijmlaurierzout en nootmuskaat - 1 dl magere kalfsjus - 1 lepel mosterd - 1 lepel boter De kabeljauw pocheren in bijna kokend ... bekijk recept »
800 g kabeljauwfilet (met vel)24 asperges150 g boter (roomboter)2 eetlepels citroensap1/2 eetlepel mosterd3 uien3 stengels bleekselderij2 wortelen3 sjalotten1 bosje peterselie3 takjes tijm3 blaadjes laurier1 teentje knoflook3 dl droge witte wijn3 cl ... bekijk recept »
2,25 l water. 1 citroen,in schijven. 1 el.zout. dikke kabeljauwfilet van 750 - 1000 gr. 75 gr. ongezouten roomboter. 15 gr.bloem 600 ml. volle melk. 30 gr.verse peterselie,zonder steeltjes en zeer fijngehakt. Doe water,citroen en zout in een grote pa... bekijk recept »
1 camemberttomatenbakje creme fraichekabeljauwcitroenverse basilicum,perselie en dillepeper en zout Leg plakjes tomaat op de bodem van een ovenschaal. Doe de kabeljauw erop, en de camembert in plakken. Naar smaak zout en versgemalen peper. Doe er wat... bekijk recept »
25 cl kokosmelk 1 citroen 2 eetlepels olijfolie (extra vierge) peper zout 750 g kabeljauwfilet Meng de kokosmelk met het citroensap, de olijfolie en wat zout en peper. Doe er de kabeljauw in en laat 1 uur op een koele plek marineren. Giet de marinade... bekijk recept »
400 gram kabeljauw1 gesnipperde ui100 ml slagroomboter2 appels in stukjes300 ml witte wijnpeper,zout en 1/2 theel. verse munt(fijngehakt) Verhit de boter in de koekepan. Voeg de ui toe en 5 min. bakken. Voeg cider, zout, peper en munt toe. Breng aan ... bekijk recept »
- 600 gram kabeljauwfilet - 1 citroen - zout&peper - 125 ml zure room - 2 el gehakte peterselie - 2 el gehakte bieslook - 3 sjalotjes - 30 gram boter of vloeibare margarine - 30 gram bloem - 1 el kerriepoeder - een halve liter visfond - 3 appels - kl... bekijk recept »