1000 recepten met kabeljauw
4 moten kabeljauw - 70 gram amandelpoeder - 70 gram boter - 1 ui -1 teentje knoflook -4 tomaten -peterselie - cayennepeper - paprikapoeder - 1 liter court bouillon - 1 dl droge witte wijn - zoutpeper - 70 gram geschaafde amandelen Zet de oven op 170... bekijk recept »
4 kabeljauwhaasjes4 preien2 soeplepels kappertjes2 soeplepels citroensap2 soeplepels honing8 soeplepels olijfoliekervelboter Bak de kabeljauw aan weerskanten goudbruin in een klontje boter. Breng op smaak met peper en zout. Snij de prei in julienne e... bekijk recept »
Kabeljauwfilets : 1 kg visbouillon of een 1/2 liter droge witte wijn aang : 1 liter versgemalen peper zout seizoengroenten naar keuze wortelen prinsessenbonen venkel uitgelekte kappertjes op wijnazijn : 4 soeplepels boter : 250 gram(men) rode uie... bekijk recept »
2 citroenen, 1 eetlepels honing, 1 koffielepel tabasco, 4 knoflookteentjes, 4 eetlepels sojasaus, 8 laurierblaadjes, 4 stukjes kabeljauw van 140g elk, 8 ontpitte groene olijven, 8 ontpitte zwarte olijven, 400g gekookte basmati-rijst Verwijder de schi... bekijk recept »
400 gram kabeljauwfiletolie om schaal mee in te vetten2 preien2 eetlepels olijfolie2 uien1 eetlepel kerriepoeder1 bekertje creme fraiche100 gram belegen geraspte kaaspeper en zout naar smaak. Verdeel de prei over de bodem van de ovenschaal. Controlee... bekijk recept »
Let op: marinadetijd is 4 uur citroensap van 1 citroen 1 zakje verse korianderfijngehakt 3 teentjes knoflookgeperst 2 tl paprikapoeder 1 tl cayennepeper 2 tl djinten 4 el olie 400 g kabeljauwfilet ? zakje peterseliefijngehakt 1 potje kappert... bekijk recept »
600 g kabeljauwfilet, 2 tomaten, 1 ui of 1 bosje jonge uitjes, 2 limoenen, 2 citroenen, verse gehakte koriander (of bieslook), 1 koffielepel roze bessen, peper en zout. Hak de ui fijn of de jonge uitjes met hun loof, ontpit de tomaten en snijd ze in ... bekijk recept »
800 gr.Kabeljauwfilets.2 dl.Water.30 gr. Boter.25 gr.Bloem.2,5 dl.Melk.2 Eidooiers.2,5 dl.Slagroom.50 gr.geraspte Parmezaanse Kaas.15 gr.harde Boter(in blokjes). Verwarm de oven voor tot 220 gr. Pocheer ondertussen de vis in 10 min.gaar. Beboter de o... bekijk recept »
-4 kabeljauwfilets (elk 200g) -25 g boter -sap 1 citroen -400 g spinazie -1/2 liter bechamelsaus -75 g geraspte kaas -witte peper uit de molen en wat zout -40 g boter -50 g parmezaanse kaas (geraspt)VARIATIE: -500 g tomaten -250 g aardappelen -teen k... bekijk recept »
350 gr. snijbonen1 teentje knoflookzoutvers gemalen peper4 el. olijfolie1 flesje witbier2 moten verse kabeljauw5 plakken ontbijtspek1 citroen. Verdeel de bonen en knoflook over de bodem van de braadslee. Bestrooi met peper en zout. Leg de moten vis m... bekijk recept »