1000 recepten met kabeljauw
1 rol kruimeldeeg (kant-en-klaar)200 g kabeljauwfilet (of andere witte vis)100 g grijze garnalen (gepeld)1 ui250 g champignons1 bosje waterkers3 eieren200 ml room2 el paneermeelboterolijfoliepeperzout1. Verwarm de oven voor op 180°C. Beboter de s... bekijk recept »
500 g kabeljauw8 limoenen1 rode pepersextra vierge olijfolie1 rode uien (fijngesneden, in koud water gelegd met een snufje zout)peperzout1 zoete aardappelen (gekookt en afgekoeld)verse koriander1. Doe de visblokjes, de koriander, de rode peper, het l... bekijk recept »
800 g kabeljauwfilets2 el amandelen (gemalen)1 citroen (in partjes)1 citroen (enkel het sap)200 ml visbouillon2 el paneermeel500 g groene asperges2 sjalotten1 el citroensap (voor de asperges)150 ml groentebouillonolijfolieboterpeperzout1. Verwarm de ... bekijk recept »
4 kabeljauwfilets4 plakjes rauwe ham400 g kerstomaten2 sjalotten2 tenen knoflook2 el basilicum (gesnipperd)80 g zwarte olijven (ontpit)100 ml witte wijn1.5 el balsamicoazijn1 kl poedersuikerolijfoliepeperzout1. Spoel de tomaten en snij in kwartjes. P... bekijk recept »
600 g kabeljauwfilet (in 8 stukken)3 lente-uien1 citroen4 sneetjes oudbakken brood (grof)100 ml zure room1 eidooier1 el dijonmosterd1 el graanmosterd2 kl citroensap1 el geraspte mierikswortel (om te garneren)boterarachideoliepeperzout1. Spoel en snip... bekijk recept »
4 kabeljauwfilets2 courgettes1 bloemkool1 kleine broccoli1 el olijfolie1 kl boter2 el peperbollen (gemengde)cayennepeperzeezout1. Verwarm de oven voor op 200°C. 2. Spoel de bloemkool en de broccoli, verdeel ze in roosjes. Stoom ze 15 minuten... bekijk recept »
4 kabeljauwfilets2 venkelknollen2 onbehandelde citroen6 groene olijven6 zwarte olijventakje kervelcitroensapolijfoliepeperzout1. Verwarm de oven voor op 200°C. Boen de citroenen schoon en snij de schil met een dunschiller in fijne sliertjes. Maak... bekijk recept »
300 g nieuwe aardappelen4 kabeljauwhazen300 g prinsessenbonen300 g peulen1 sjalot1 potje zure room1 citroen (geperst)1 bosje muntolijfoliepeperzout1. Boen de aardappelen schoon en kook ze - niet té gaar - in gezouten water. Pel ze en snij in d... bekijk recept »
4 stukken kabeljauwfilet (elk 150 g)600 g spinazie250 g boter ( wat extra)3 eidooiers3 el witte wijnazijn3 el water2 el graanmosterdbladpeterseliepeperzout1. Maak de spinazie schoon. Verhit een klontje boter in de pan en laat er de spinazie in slinke... bekijk recept »
600 g kabeljauwfiletolijfolie2 teentjes knoflook1 el mosterd1 eiwit2 el bladpeterselie (gehakt)uit de molen peperfijn zeezout1. Verwarm de oven voor op 200° C. 2. Pel en plet de knoflook. Vermeng hem met 1 eetlepel olijfolie, de mosterd, het pane... bekijk recept »