Recepten met kabeljauw

1000 recepten met kabeljauw

Kabeljauw

Kabeljauw Koudwatervis uit de Noordelijke wateren. Zeer geliefde consumptievis; ook omdat tong en tarbot bijna niet meer te betalen zijn. Uitstekende zwemmer die grote afstanden aflegt om te paaien. Wordt vers en ingevroren aangevoerd. Stevig wit zeevlees. Kan op alle manieren klaar gemaakt worden.

Kabeljauw met appel

Voor 4 personen: 4 moten kabeljauw van ongeveer 150 gram per stuk 1 citroen zout peper 1 bekertje zure room 2 eetlepels. gehakte peterselie 2 eetlepels gehakte bieslook 3 sjalotjes 40 g boter 40 g bloem 1 eetlepel kerriepoeder 1/2 l visbouillon 3 app... bekijk recept »

Kabeljauw met appelen en kaas

Voor 4 personen:3 el boter(vloeibaar)4 kabeljauwmoten van 3 cm dikkaas in sneetjes4 appelen in schijfjeskervelkerriepeper en zout- Smeer een ovenschotel in met de vloeibare boter. - Leg de moten in de schotel en kruid met peper een weinig zout en de ... bekijk recept »

Kabeljauw met champagne

600 g kabeljauw - 2 dl champagne - 2 dl visfumet of groentebouillon - 2 dl room - 1 gehakte sjalot - tijm en laurier - boter - peper en zout.Bak de stukken kabeljauw mooi bruin in een pan met boter. Kruid met peper en zout. Laat de champagne tot de ... bekijk recept »

Kabeljauw met citroensaus

600 gram kabeljauwfilet 4 theelepels viskruiden (verkrijgbaar bij de visboer) 2 uien 3 eetlepels olijfolie of vloeibaar bak- en braadproduct 2 citroenen, 4 takjes selderij en 4 takjes peterselie 1 eetlepel maizena 4 eetlepels halfvolle room culinair... bekijk recept »

Kabeljauw met eekhoorntjesbrood.

320 g eekhoorntjesbrood 4 stukjes kabeljauw 4 blaadjes salie 1 teentje look 80 g pijnboompitten 8 eetlepels olijfolie 2 eetlepels citroensap- De champignons in dunne plajes snijden en in een hete pan aanbakken. Kruiden met peper en zout, daarna de fi... bekijk recept »

Kabeljauw met een mosterdjasje

Voor 4 personen: 800 gr kabeljauwfilet 4 el olijfolie 1 glas witte wijn 8 el mosterd 8 el paneermeel peper en zout 2 el vers gehakte bieslookMeng de mosterd met het paneermeel. Breng de vis op smaak met peper en zout. Smeer de vis in met de mosterdpa... bekijk recept »

Kabeljauw met een mosterdsausje

Voor 4 personen: 4 kabeljauwfilets van +/- 150 gr per stuk boter 2 jonagold appelen 1/4 knolselder 1 el granenmosterd 1 dl water 2 dl room kervel sap van 1/2 citroenBak de kabeljauwfilets mooi bruin in de boter Snij de appelen en de knolselder in blo... bekijk recept »

Kabeljauw met een peterseliesausje

800 gr.aardappelen12 bosuitjes2 eierenzout100 gr.spekjes500 gr.kabeljauwfilets1 bosje peterselie ? visbouillontablet1 dl.witte wijn 50 gr.boterpeper- Verwarm de oven voor op 175 gr. Schil de aardappelen en snijd ze in blokjes van ongeveer 1 centimet... bekijk recept »

Kabeljauw met fijne tuinkruiden

Voor 2 personen:2 moten diepvries-kabeljauwfilet à 200 g 300 g champignons1 ui2 theelepels bieslook2 theelepels peterselie2 eetlepels paneermeel 50 g boter 1 glas droge, witte wijn- Verwarm de oven voor op 220?C. - De visfilets bestrooien met zout en... bekijk recept »

Kabeljauw met fijne tuinkruiden

2 moten diepvries-kabeljauwfilet à 200 g300 g champignons1 ui2 theelepels bieslook2 theelepels peterselie2 eetlepels paneermeel50 g boter1 glas droge, witte wijn- Verwarm de oven voor op 220°C. - De visfilets bestrooien met zout en peper naar smaak.... bekijk recept »

Pagina 61 van 100