Recepten met kabeljauw

1000 recepten met kabeljauw

Kabeljauw

Kabeljauw Koudwatervis uit de Noordelijke wateren. Zeer geliefde consumptievis; ook omdat tong en tarbot bijna niet meer te betalen zijn. Uitstekende zwemmer die grote afstanden aflegt om te paaien. Wordt vers en ingevroren aangevoerd. Stevig wit zeevlees. Kan op alle manieren klaar gemaakt worden.

Kabeljauw met mosterd en zuurkool

600 g zuurkool4 kabeljauwfilets200 ml cider12 jeneverbessen1 appel (in blokjes)2 sjalotten (gesnipperd)2 el peterselie (gehakt)1 el zachte mosterd2 el paneermeelboteroliepeperzoutaardappelpuree1. Verwarm de oven voor op 175°C. Pel en snipper de s... bekijk recept »

Kabeljauw met amandelkorstje

4 kabeljauwfilets (elk 150 g)50 g jonge sla150 g amandelen1 teentje knoflook (gepeld)1 citroen (geraspte schil en sap van)2 el olijfolie1 el bieslook (ringetjes wat extra)1 el peterselie (gehakt wat extra)peperzout1. Verwarm de oven voor op 200°... bekijk recept »

Kabeljauw met korstje van groene thee

900 g kabeljauwfilet1 kl groene thee (in poedervorm)2 el paneermeel1 dl visfondmespuntje wasabipoeder3 limoenen1 el arachideolie2 takjes dillezoutprei (gestoofd, voor erbij)1. Verwarm de oven voor op 190°C. 2. Meng het paneermeel met de groene th... bekijk recept »

Kabeljauw met gestoomde groenten

6 kabeljauwfilets (dikke)3 courgettes250 g bloemkool250 g broccoli3 el zwarte peperkorrels (gemengd, ook rood en wit)cayennepeper2 el olijfoliepeperzout1. Verwarm de oven voor op 200°C. 2. Spoel de courgettes, de bloemkool en de broccoli. Verdeel... bekijk recept »

Kabeljauw met courgettekorst

4 kabeljauwfilets2 bollen mozzarella1 courgette0.5 citroen (sap van)2 rode uien250 ml tomatensap0.5 bosje dille (fijngesnipperd)2 el olijfoliezoutuit de molen peper1. Verwarm de oven voor op 180°C. Pel de uien en snij ze in ringen. Laat de bollen... bekijk recept »

Gegrilde kabeljauw met komkommer-avocadosalade

4 kabeljauwfilets (dikke)3 el citroensap4 el ongezouten pinda's2 el witte wijnazijn0.5 kl mosterd1 komkommer2 avocado's2 limoenenolijfoliepeperzout1. Besprenkel de vis met 1 el citroensap en laat 10 minuten marineren. 2. Hak de pinda’s grof en ... bekijk recept »

Kabeljauw op Vlaamse wijze

4 moten kabeljauw (van 250 à 300 g)4 uien (in ringen)0.5 takje tijm1 blaadje laurier1 el peterselie (fijngehakt)1 citroen (geschild, in schijfjes)100 g roomboter1 dl droge, witte wijnpeperzeezout1. Snij de ui in ringen. 2. Schil de citroen tot op het... bekijk recept »

Ovenschotel van kabeljauw met aardappelen

800 g kabeljauwfilet (in dobbelsteentjes)2 dl droge, witte wijn1 ui (in ringen)1 groene paprika (in reepjes)1 rode paprika (in reepjes)70 g tomatenpuree8 aardappelen (Charlotte, in plakjes)1 teentje knoflook (gehakt)1 cl extra vierge olijfolie2 el ci... bekijk recept »

Soepje van kabeljauw in 't groen

200 g kabeljauwfilet (in gelijke stukken)2 sjalotten (fijngehakt)50 g spinazie2 bakjes waterkers50 g kervel (fijngehakt)2 takjes citroenmelisse (fijngehakt)2 el peterselie (fijngehakt)2 takjes bonenkruid (fijngehakt)2 takjes dille (fijngehakt)1 citro... bekijk recept »

Kabeljauw met aardappelkorstje

800 g kabeljauw (met vel)4 lente-uien (in ringetjes)800 g aardappelen1 rode biet (gekookte, in plakjes)2 el mosterd1 el paneermeel1 citroen1 el witte wijnazijn1 kl notenolie50 g walnoten (gehakt)olijfoliefijne suikerpeperzout1. Maak grofgestampte pur... bekijk recept »

Pagina 63 van 100