1000 recepten met kabeljauw
600 g zuurkool4 kabeljauwfilets200 ml cider12 jeneverbessen1 appel (in blokjes)2 sjalotten (gesnipperd)2 el peterselie (gehakt)1 el zachte mosterd2 el paneermeelboteroliepeperzoutaardappelpuree1. Verwarm de oven voor op 175°C. Pel en snipper de s... bekijk recept »
4 kabeljauwfilets (elk 150 g)50 g jonge sla150 g amandelen1 teentje knoflook (gepeld)1 citroen (geraspte schil en sap van)2 el olijfolie1 el bieslook (ringetjes wat extra)1 el peterselie (gehakt wat extra)peperzout1. Verwarm de oven voor op 200°... bekijk recept »
900 g kabeljauwfilet1 kl groene thee (in poedervorm)2 el paneermeel1 dl visfondmespuntje wasabipoeder3 limoenen1 el arachideolie2 takjes dillezoutprei (gestoofd, voor erbij)1. Verwarm de oven voor op 190°C. 2. Meng het paneermeel met de groene th... bekijk recept »
6 kabeljauwfilets (dikke)3 courgettes250 g bloemkool250 g broccoli3 el zwarte peperkorrels (gemengd, ook rood en wit)cayennepeper2 el olijfoliepeperzout1. Verwarm de oven voor op 200°C. 2. Spoel de courgettes, de bloemkool en de broccoli. Verdeel... bekijk recept »
4 kabeljauwfilets2 bollen mozzarella1 courgette0.5 citroen (sap van)2 rode uien250 ml tomatensap0.5 bosje dille (fijngesnipperd)2 el olijfoliezoutuit de molen peper1. Verwarm de oven voor op 180°C. Pel de uien en snij ze in ringen. Laat de bollen... bekijk recept »
4 kabeljauwfilets (dikke)3 el citroensap4 el ongezouten pinda's2 el witte wijnazijn0.5 kl mosterd1 komkommer2 avocado's2 limoenenolijfoliepeperzout1. Besprenkel de vis met 1 el citroensap en laat 10 minuten marineren. 2. Hak de pinda’s grof en ... bekijk recept »
4 moten kabeljauw (van 250 à 300 g)4 uien (in ringen)0.5 takje tijm1 blaadje laurier1 el peterselie (fijngehakt)1 citroen (geschild, in schijfjes)100 g roomboter1 dl droge, witte wijnpeperzeezout1. Snij de ui in ringen. 2. Schil de citroen tot op het... bekijk recept »
800 g kabeljauwfilet (in dobbelsteentjes)2 dl droge, witte wijn1 ui (in ringen)1 groene paprika (in reepjes)1 rode paprika (in reepjes)70 g tomatenpuree8 aardappelen (Charlotte, in plakjes)1 teentje knoflook (gehakt)1 cl extra vierge olijfolie2 el ci... bekijk recept »
200 g kabeljauwfilet (in gelijke stukken)2 sjalotten (fijngehakt)50 g spinazie2 bakjes waterkers50 g kervel (fijngehakt)2 takjes citroenmelisse (fijngehakt)2 el peterselie (fijngehakt)2 takjes bonenkruid (fijngehakt)2 takjes dille (fijngehakt)1 citro... bekijk recept »
800 g kabeljauw (met vel)4 lente-uien (in ringetjes)800 g aardappelen1 rode biet (gekookte, in plakjes)2 el mosterd1 el paneermeel1 citroen1 el witte wijnazijn1 kl notenolie50 g walnoten (gehakt)olijfoliefijne suikerpeperzout1. Maak grofgestampte pur... bekijk recept »