1000 recepten met kabeljauw
Voorgerecht of lunchgerecht voor 2 personen bereidingstijd: 10 tot 20 minuten 470 kcal / 1971 kj p.p. 2 stukken kabeljauwfilet van 75 g elk 3 plakjes ontbijtspek 6 kerstomaatjes 1 lente-uitje 3 theelepels Franse mosterd zoutpeper 1 eetlepel fijngeh... bekijk recept »
4 kabeljauwhaasjes a 125 gr300 gr spinazie met roomsaus (diepvries)100 gr gemalen oude kaas100 gr ontbijtspek in reepjes2 eetl. witte wijn2 eetl. citroensappeperzout De spinazie ontdooien en de wijn, de kaas en het spek erdoor mengen. Op smaak brenge... bekijk recept »
600 g kabeljauwfilet 500 g tomaten 1 eetlepel fijngehakte peterselie 1 eetlepel fijngehakte ui 1/4 eetlepel fijngehakte knoflook 4 eetlepels olijfolie 1 citroen paneermeel en bloem frituurolie peper en zout 1. De kabeljauwfilet in blokjes van 2 cm ... bekijk recept »
4 toulouserworsten, 400 g droge witte bonen, 1 kruidentuiltje van peterselietijm en laurier, 4 teentjes knoflook, 2 uien 1 blikje tomatenconcentraat, paneermeel, boter, peper en zout Spoel de bonen en laat ze weken volgens de aanwijzingen op de verpa... bekijk recept »
4 moten kabeljauw - 70 gram amandelpoeder - 70 gram boter - 1 ui -1 teentje knoflook -4 tomaten -peterselie - cayennepeper - paprikapoeder - 1 liter court bouillon - 1 dl droge witte wijn - zoutpeper - 70 gram geschaafde amandelen Zet de oven op 170... bekijk recept »
4 kabeljauwhaasjes4 preien2 soeplepels kappertjes2 soeplepels citroensap2 soeplepels honing8 soeplepels olijfoliekervelboter Bak de kabeljauw aan weerskanten goudbruin in een klontje boter. Breng op smaak met peper en zout. Snij de prei in julienne e... bekijk recept »
Kabeljauwfilets : 1 kg visbouillon of een 1/2 liter droge witte wijn aang : 1 liter versgemalen peper zout seizoengroenten naar keuze wortelen prinsessenbonen venkel uitgelekte kappertjes op wijnazijn : 4 soeplepels boter : 250 gram(men) rode uie... bekijk recept »
2 citroenen, 1 eetlepels honing, 1 koffielepel tabasco, 4 knoflookteentjes, 4 eetlepels sojasaus, 8 laurierblaadjes, 4 stukjes kabeljauw van 140g elk, 8 ontpitte groene olijven, 8 ontpitte zwarte olijven, 400g gekookte basmati-rijst Verwijder de schi... bekijk recept »
400 gram kabeljauwfiletolie om schaal mee in te vetten2 preien2 eetlepels olijfolie2 uien1 eetlepel kerriepoeder1 bekertje creme fraiche100 gram belegen geraspte kaaspeper en zout naar smaak. Verdeel de prei over de bodem van de ovenschaal. Controlee... bekijk recept »
Let op: marinadetijd is 4 uur citroensap van 1 citroen 1 zakje verse korianderfijngehakt 3 teentjes knoflookgeperst 2 tl paprikapoeder 1 tl cayennepeper 2 tl djinten 4 el olie 400 g kabeljauwfilet ? zakje peterseliefijngehakt 1 potje kappert... bekijk recept »