1000 recepten met kabeljauw
800 g kabeljauwfilet5 tomaten (grof gesneden)250 g champignons (in plakjes)1 ui (fijngehakt)12 aardappelen (Nicola)10 cl extra vierge olijfolie0.5 g saffraandraadjes75 g tarwebloem20 g veldslapeperzout1. Maak de champignons schoon en snij in plakjes,... bekijk recept »
24 lasagnevellen550 g kabeljauwfilet (in blokjes)200 g gerookte zalm (gesnipperd)1 broccoli1 ui250 ml room0.5 l melk2 bolletjes mozzarella (in plakjes)olijfolie50 g boter50 g bloemnootmuskaatpeperzout1. Verwarm de oven voor op 180 °C. 2. Maak eer... bekijk recept »
4 moten kabeljauw1 sjalot2 dl visfond2 dl room1 citroen1 kl zachte mosterd1 pakje diepvries kervelmaïsoliepeperzout1. Verwarm de oven voor op 200° C.Pel het sjalotje en snipper het fijn. Vermeng het met 1 eetlepel olie. Strooi het in een brede, o... bekijk recept »
2 aardappelen400 g kabeljauwfilet (liefst staartstukken)100 g rapen100 g winterwortelen100 g courgette150 g spruitjes100 g prei1 takje selder1 ui1 el witte roux (korrels)50 g boter0.5 flesje pils0.5 l visfond1 teentje knoflook1. Snij de kabeljauw in ... bekijk recept »
600 g kabeljauw8 aardappelen8 gedroogde tomatengezouten boterolijfolie2 el pijnboompitten2 el peterselie1 teentje knoflook10 blaadjes basilicum2 el rode pesto1. Snij de aardappelen in plakjes en de kabeljauw in 4 stukken. Hak de peterselie, roo... bekijk recept »
4 moten kabeljauw1 onbehandelde citroen4 sjalot4 el paneermeel100 g boter2 dl droge, witte wijn2 el tuinkruidenpeperzout1. Verwarm de oven voor op 250°C. 2. Vet een ovenschaal (die ook op het vuur kan) goed in met boter. Pel de sjalotten en hak z... bekijk recept »
240 g basmatirijst4 kabeljauwfilets (180 g elk)20 trostomaten (met takje)1 el kappertjes (gehakt)3 el panko (Japans paneermeel)4 el olijfolieboter1 teentje knoflook (gehakt)1 el verse bieslook (gehakte)2 el peterselie (gehakt)2 el dille (gehakt)peper... bekijk recept »
500 g kabeljauwfilet100 g rode linzen400 g pompoen (in blokjes)1 broccoli (klein)1 sjalot (fijn gesnipperd)1 el bloem (afgestreken en vloeiend)4 dl kokosmelk2.5 dl kippenbouillon2 el maïsolie3 el kerriepoeder (zacht)peperzout1. Week de linzen in koud... bekijk recept »
1 pakje filodeeg200 g kabeljauwfilet (verse)500 g wortelen3 takjes tijm (citroentijm)4 eieren200 ml light roomboterpeperzouttaartvorm (4 kleine individuele taartvormpjes met een diameter van 12 cm )1. Smelt 2 eetlepels boter in een pannetje. Vet de t... bekijk recept »
600 g kabeljauwfilet (of kabeljauwhaasje)1 bakje kerstomaten0.5 onbehandelde citroen1 kg krielaardappelenhandvol augurkenhandvol bladpeterselie (fijngehakt)1 sjalot2 lente-uien1 el zachte mosterd (grove)2 el witte wijnazijn6 el oliepeperzoutolijfolie... bekijk recept »