1000 recepten met kabeljauw
4 mooie stukken kabeljauwfilet met vel van 250g broodkruim 1 bakje champignons in kleine blokjes 1 bosje peterselie fijngehakt 1 spitskool fijngesneden en beetgaar gekookt 1/2 l room 600 g aardappelpuree 2 sjalotten fijngesneden olijfolie peper en zo... bekijk recept »
700 gr kabeljauwhaasje 1 pak jonge spinazieblaadjes 2 tomaten 1/4 l room 2 el bieslook, fijngesnipperd kerriepoeder peper&zout (pezo)1. Verwarm de oven voor op 180°.2. Snij de tomaten in plakjes.3. Leg de spinazie op de bodem van een ovenschaal en le... bekijk recept »
1 st andijvie 100 gr boter 1 eetl citroensap 4 hardgekookte en gepelde eieren 4 st kabeljauwmoten 3 st tomaten 1.25 dl olijfolie 1 eetl fijngehakte basilicum 35 gr tomatenpuree 1 theel provencaalse kruiden 100 gr geraspte emmentaler kaas1. Maak de an... bekijk recept »
1 mooie kabeljauwfilet mét vel 250 g dooierzwammen (girolles) 1 kleine knolselder een flinke scheut melk 50 g Solo peper van de molen zeezout nootmuskaat 4 sjalotjes 10 g Solo 2 dl rode wijn 4 dl kalfsjus 1 el rodewijnazijn 1 laurierblad 1 takje tijm... bekijk recept »
2 eierdooiers 2 el water 2 el witte wijnazijn 200 gr boter 2 el graanmosterd 2 stukken kabeljauw of skrei (totaal 300gr) 300 gr verse spinazie nootmuskaat peper en zout 1. Meng de eierdooiers met water en wittewijnazijn en klop ze op een licht v... bekijk recept »
4 stukken kabeljauw van elk 150 GR 1 EL bloem 50 GR boter 3 DL room 1 EL mosterd busseltje verse dragon peper en zout 1. peper en zout de stukken kabeljauw, draai ze in de bloem en tik er met de vingers de overtollige bloem af.2. Zet een pan met ... bekijk recept »
1 bussel kervel 2 sneetjes kaas 4 stuks appels 4 moten vis 1. Vet een vuurvaste ovenschaal in,leg er de kabeljauw in en kruid met peper ,zout,en kervel.Schik de sneetjes kaas op de vis .bestrooi met kerriepoeder,blokjes appel en enkele nootjes sol... bekijk recept »
500 gr kabeljauw 500 gr aardappelen 1 ui 2 eieren 3 eetlepels bloem 2 teentjes knoflook gehakte peterselie 2 laurierblaadjes peper en zout 1. Pel de ui en snij hem in vier partjes, breng een liter water aan de kook met twee laurieblaadjes en d... bekijk recept »
2 kabeljauwfilets visbouillon muskaatnoot 1 ei 2 vleestomaten gehakte verse kruiden (peterselie, dille, kervel, basilicum) peper, zout witte wijnazijn aardappelen fijngesneden lente uitjes olijfolie 1. Pocheer de kabeljauw in de visbouillon. K... bekijk recept »
4 grote aardappelen (of bintjes) 250 g kabeljauwfilet 0.5 l melk 1 teentje geperste look een takje tijm 6 eetlepels Solo Vloeibaar 4 eetlepels olijfolie 4 vellen brickdeeg (uit de diepvries, ontdooid) 2 pompelmoezen 1 potje basilicumkruiden 1 ... bekijk recept »