413 recepten met makreel
4 makrelen a 200 gramzout2 eetlepels citroensap25 gram boter1 schoongemaakte en klein gesneden ui1 uitgeperst teentje knoflook2 eetlepels paprikapoeder1 bekertje zure room. Was de makrelen en dep ze droog met keukenpapier. Bestrooi de vissem met wat ... bekijk recept »
4 makreelfilets,2 eetlepels olijfolie1 grote ui,1 groen pepertje,2 tenen knoflook, 2 flinke tomaten,3 eetlepels peterselie, 2 eetlepels tomatenpuree,snufje suiker, grof zeezout,vers gemalen zwarte peper, 1 citroen,25 kleine zwarte olijven zonder pit.... bekijk recept »
4 plakjes bladerdeeg (diepvries) 1 blikje makreel 1 ui 1 rode paprika 1 eetlepel citroensap 100gr geraspte kaas 1 ei Laat de plakjes bladerdeeg ontdooien. Laat de makreel uitlekken. Maak de ui schoon en snipper deze heel fijn. Maak de paprika s... bekijk recept »
8 kleine stevige tomaatjes, zout, peper, sjalotje, 1/2 blikje gerookte makreelfilet (200 gr.) 1/2 theelepel sambal, 2 theelepels ketjap, 2 eetlepels mayonaise, 2 takjes peterselie Tomaten vullen met makreelmengsel. Tot gebruik afgedekt in de koelkast... bekijk recept »
1 kilogram schoongemaakte makreel 80 gram margarine of boter (zacht) 1 of 2 ontpitte tomaat. 1 in ringen gesneden ui. zout peper. citroensap. 1 theelepel rozemarijnblaadjes. 2 eetlepelsfijn gesnipperde ui (grof gebroken) 2 eetlepeis fijn ge... bekijk recept »
2 gefileerde verse makrelen 1 ons kruisbessen 2 eetlepels droge witte wijn of cider 2 eetlepels gehakte verse venkel 1 eetlepel gehakte verse bieslook Leg de helft van de makreel in partjes gesneden met de helft van de venkel in de cider. Snij zes kr... bekijk recept »
2 gefileerde verse makrelen 1 ons kruisbessen 2 eetlepel(s) droge witte wijn of cider 2 eetlepel(s) gehakte verse venkel 1 eetlepel(s) gehakte verse bieslook Leg de helft van de makreel in partjes gesneden met de helft van de venkel in de cider. Snij... bekijk recept »
1 koolrabi (± 200 g) 3 tomaten 1 kleine gestoomde makreel (± 350 g) 1 el margarine 1 tl italiaanse keukenkruiden zout versgemalen peper 1/2 dl droge witte wijn Koolrabi schillen, wassen en in blokjes snijden. Tomaten inkruisen. Onderdompelen in kok... bekijk recept »
1 1/2 kg middelgrote hele makrelen 5 eetlepel(s) olijfolie 5 theelepel(s) komijnpoeder 4 teentjes knoflook, gesnipperd 1 zout 2 theelepel(s) harissapasta of cayennepeper 2 citroenen In Djerba (Tunesië), het eiland van de lotuseters, wordt mkreel simp... bekijk recept »
1 grote gerookte makreel, ontveld en; in stukjes gesneden 1 small blikje rode kidneybonen, uitgelekt 1 small ui, fijngesneden 1 citroensap 1 vers gemalen peper 4 bladeren witlof Meng de gerookte makreel, de kidneybonen en de ui door elkaar. Sprenkel ... bekijk recept »