413 recepten met makreel
4 gerookte makreelfilets (Vismarine), ca. 600 g3 sinaasappels2 eetl. wittewijnazijn5 eetl. olijfolie1/2 theel. gemalen komijn (djinten)1 blik linzen (ca. 400 g), uitgelekt1 rode ui, in smalle ringenca. 15 zwarte olijven, zonder pit, gehalveerd2 e... bekijk recept »
2 gerookte makrelen van 300 g (Vismarine)250 g cherry-/kerstomaten2 courgettes, in schuine plakken van 1/2 cm125 ml olijfolie125 ml sinaasappelsap1 eetl. mosterd(zee)zoutversgemalen peper2 eetl. gehakte verse bieslook1. Leg de makrelen naast ... bekijk recept »
2 mandarijnen1 prei, in smalle ringetjes4 gerookte makreelfilets naturel (Vismarine)1 rode peper, zonder zaadjes, in reepjes16 zwarte olijven, zonder pit, in plakjes4 eetl. visbouillon (van tablet)2 eetl. olijfolievetvrij bakpapier1. Verwarm de oven ... bekijk recept »
350 g pasta (penne)zout2 citroenen, geperst500 g groene asperges2 lente-/bosuitjes, in ringetjes6 gedroogde tomaten op olie, in stukjes3 eetl. olijfolie1 eetl. rode of groene pesto4 makreelfilets, koelvers (Vismarine)toefje peterselie1. Kook de p... bekijk recept »
400 g pastaschelpjeszoutversgemalen peper1 gestoomde makreel1 komkommer, gewassen en in dobbelsteentjes1 ui, gesnipperd1 bos dille of peterselie, fijngehakt4 eetl. yoghurtmayonaise2 theel. balsamico- of wittewijnazijn1 teentje knoflook, geperst1. Koo... bekijk recept »
1 pak filodeeg, diepvrieseen gestoomde makreel1 eetl. sambal manis2 eetl. ketjap manis1 ei, losgeklopt1 prei, afgespoeld en zeer fijn gesnedensesamzaadbakpapier1. Laat het deeg ontdooien onder een vochtige doek zodat het niet uitdroogt. Scheur het ve... bekijk recept »
1. Snijd 1 pitabroodje horizontaal open. Meng iets kleiner gesneden gerookte makreelfilet met Provençaalse kruiden (tijm, oregano, rozemarijn) en mayonaise of halvanaise. Bestrooi een helft van het broodje met geraspte jongbelegen kaas. Verdee... bekijk recept »
1 gerookte makreel (Vismarine)25 g boter1 ui, gesnipperd1 teentje knoflook, gesnipperd25 g bloem200 ml melk (Melkan)2-3 takjes bladselderij, fijngesnedenzout en versgemalen zwarte pepersnufje foelie1. Verwijder het vel en de graten van de makreel. 'V... bekijk recept »
1 bosje radijs200 g zure room of crème fraîche (Melkan)zout en versgemalen peper1 gerookte makreel, schoongemaakt, in stukjes1 sjalotje, gesnipperd1 citroensprieten bieslook4 glazen1. Hak de helft van de radijsjes. Roer ze door de zure r... bekijk recept »
2 blikjes makreelfilet, naturel1/2 rode peper, fijngehakt1/2 cm geraspte verse gember1 teentje knoflook, geperstsap van 1/2 citroenzout en versgemalen peper (olie)1. Laat de makreel uitlekken en prak deze in een kom fijn met een vork. Roe... bekijk recept »