413 recepten met makreel
1 zak peen julienne (150 g) 1 eetlepel citroensap 2 eetlepels verse peterselie ((schaaltje a 20 g), fijngesneden) 1 stokbrood (Boulogne) 4-5 eetlepels mayonaise 200 g makreelfilet (in stukken) 1. Meng de wortel met het... bekijk recept »
4 kwartjes citroenen 3 teentjes look, fijngehakt 1 teentje look, in 2 gesneden 4 makrelen 1 eetlepel olijfolie 2 eetlepels olijfolie 2 eetlepels oregano sap van 1 citroen zout, peper1. Verwarm de grill of de barbecue voor. 2. Citroensaus: meng in een... bekijk recept »
1 koffielepel Alg met chili 0,5 koffielepel chilipoeder 1 bosje fijngehakte koriander 1 eetlepel geraspte gember 2 teentjes knoflook, gepeld en fijngehakt 1 koffielepel kurkuma 4 kwartjes limoenen 2 eetlepels limoensap 4 makrelen van elk 175 - 190 g ... bekijk recept »
750 g krieltjes 4 eieren 250 g gerookte makreelfilet 3 el dijonnaise (mosterdmayonaise, Maille) 1 el kraanwater 1 bosuitje 200 g botersla 150 g Hollandse rauwkost (zakje) 1 bakje tuinkers1. Halveer de krieltjes. Kook ze in w... bekijk recept »
2 el gedroogde wakame 500 g bloem 350 ml lauw water 7 g gedroogde gist 1 el suiker Deeg Maal met een koffiemolen de wakame fijn tot poeder. Kneed het bloem, water, gist, suiker en de fijngemalen wakame tot een soepel deeg en ... bekijk recept »
2 sneden zuurdesembrood 1 teen knoflook wittewijnazijn 2 eieren 250 g spinazie 250 g gerookte makreel, ontveld extra vergine olijfolieBij dit recept wordt een gepocheerd eitje geserveerd. Lastig? Nee hoor, kijk maar hoe Jamie Oliver eiere... bekijk recept »
olijfolie 1 ui, in ringen 2 tl kerriepoeder 1 tl kurkuma 250 g rijst 8 kwarteleieren 3 gerookte makreelfilets, in stukjes 100 g cherrytomaten, gehalveerd gehakte peterselieblaadjes Wil je meer weten over de verschillende superfoods die in di... bekijk recept »
400 g gerookte makreelfilet 2 sinaasappels 4 volkoren bollen 2 eetlepels mayonaise 1 theelepel karwijzaad (kummel) 1 eetlepel olijfolie extra vierge 1 theelepel geraspte mierikswortel 250 g gekookte wijnzuurkool (uitgelekt) ... bekijk recept »
arachideolie 8 makreelfilets 8 el moromi-miso (typische grove rode miso) 1 scheutje saké 1 scheutje mirin 8 cm gemberwortel 2 lente-uien Misomakreel Verwarm de stoomoven voor op 56 ºC. Vet de dichte stoomtray in met ar... bekijk recept »
350 g ambachtelijk gerookte makreel 4 sjalotten 20 g platte peterselie 4 el rodewijnazijn 1½ el Zaanse mosterd 8 el extra vierge olijfolie 4 eieren 800 g aardappelen (pommers primeur, zak 1.5 kg) 600 g sperziebonen1. Verwijd... bekijk recept »