1000 recepten met mosselen
1 kg panklare mosselen (bak a 2 kg) 300 ml witte wijn 1 venkelknol 1 eetlepel olijfolie 1 ui (gesnipperd) 1 winterwortel (in dunne plakjes) 500 ml warme visbouillon (van tablet) 125 ml slagroom allesbinder1. Mossel... bekijk recept »
4 kg mosselen 2 schalen minigroente van de maand (haricots verts, bimi, minimaiskolfjes, rode peper) 2 sjalotten 2 tenen knoflook 20 g boter 80 ml kookroom (flesje 250 ml) 80 ml appelcider 40 g selderij (bakje 40 g)1. Spoel de... bekijk recept »
1 kilo mosselen ((groot), schoongemaakt) 2 sneetjes oud witbrood 2 teentjes knoflook (gepeld) 3 takjes peterselie 75 g zachte roomboter 40 g oude kaas (geraspt) zout en (versgemalen) peper 1. Mosselen in grote pan leggen.... bekijk recept »
350 g gebroken sperziebonen (zak 1 kg, diepvries) 1 zak gekookte mosselen (450 g, diepvries) 300 g mienestjes (pak 500 g) 2 el olie 2 uien (in partjes) 300 g prei (in schuine plakjes) 1 flesje woksaus (sweet&... bekijk recept »
2 kg mosselen 1 prei 1 wortel 4 el platte peterselie 250 ml visbouillon (van tablet) 50 g boter 3 el mayonaise 3 el volle yoghurt 1 teen knoflook1. Spoel de mosselen af onder stromend water. Verwijder de mosselen die kapot zijn o... bekijk recept »
2 kilo mosselen (panklaar) 2 venkelknollen 1 groene paprika 1 ui 2 eetlepels olijfolie 1 blik tomatenblokjes (400 g) 300 g tuinerwten (diepvries) zout en peper 1 zakje verse koriander (15 g) 12 groene olijven1. M... bekijk recept »
1 teentje knoflook 100 g walnoten 2 eetlepels olijfolie (extra vierge) eetlepels citroensap (1 à 2) zout 3 takjes peterselie 30 gekookte mosselen (bakje a ca. 135 g) 120 g bloem 1 ei (M) olie om te frituren1. Knoflook pell... bekijk recept »
3 el olijfolie 3 stengels bleekselderij in kleine blokjes 1 ui fijngesnipperd 100 g wortel in blokjes 2 tenen knoflook uitgeperst 1 bakje selderij 250 ml slagroom 2 kg mosselen in schelpVerhit de olie in een ruime pan. Fruit de bleekselderij, ui, wor... bekijk recept »
1 zakje aardappeldobbeltjes (450 g) 100 g chorizo (worst) 4 el pikante cocktailsaus 100 g gemengde sla (zakje) 1 bakje garneermix witte kaas en olijven (150 g) 1 blikje mosselen in pikante saus (netto 125 g)1. In ma... bekijk recept »
1 kg mosselen 500 ml kippenbouillon (van tablet) 100 ml witte wijn 2 eetlepels olie 3 bosuitjes (in ringetjes) 2 stengels bleekselderij (in dunne boogjes) 125 ml crème fraîche 1 zakje verse dille ((15 g) fijngesneden... bekijk recept »