Recepten met mosselen

1000 recepten met mosselen

Mosselen

Mosselen Mosselen kan men, net als oesters, rauw eten alhoewel het wel een karwei is om de schelpen stuk voor stuk met een scherp mes open te maken. Eenvoudiger is het om de mosselen kort te koken. Zodra de schelp open gaat is de mossel klaar om opgediend te worden. Zij hebben dan nog de frisse, zilte smaak. Als men mosselen te lang laat koken worden ze taai en donkerbruin.

Mosselen met look en mosterdsaus

4 kg panklare mosselen 300 g prei (in ringen) 1 flesje witbier (300 ml) 1 zakje verse peterselie (30 g fijngehakt) 50 g boter 50 g bloem 1 ei (gesplitst (eiwit wordt niet gebruikt)) 125 ml slagroom 2 el grove moste... bekijk recept »

Oosterse mosselen

2 zakken verse mosselen (a 2 kg) 4 eetlepels zonnebloemolie 1½ zak Chinese roerbakmix (a 400 g) 1 eetlepel gemberpoeder (djahe) 2 theelepels chilipoeder 100 ml droge sherry 1 stokbrood 75 ml zoete chilisaus1. Mossele... bekijk recept »

Gestoomde mosselen met citroenmayonaise

2 kg mosselen 3 el olijfolie 250 g fijngesneden soepgroenten 200 ml droge witte wijn 4 el (verse) mayonaise 1 citroen 1 komkommer 700 g verse friet 1 snufje zout 1 snufje peper 1 schone friteuse 1 plantaardige olie 1 rasp 1 keukenpapier1... bekijk recept »

Mosselen met koriander en knoflook

2 kilo mosselen 2 teentjes knoflook 1 zakje verse koriander (15 g) 1 citroen 2 eetlepels olijfolie (extra vierge)1. Mosselen grondig wassen in bak met koud water. Kapotte schelpen en schelpen die na tik op aanrecht niet sluiten weggooien... bekijk recept »

Mosselen in paprikasaus met couscous

½ pak couscous (a 500 g) 4 eetlepels olijfolie 1 potje gegrilde rode paprika's (295 g) 2 tenen knoflook (fijngehakt) 1 zak mosselen ((450 g diepvries), ontdooid) ½ potje zwarte olijven (zonder pit (a 240 g... bekijk recept »

In de pan gestoomde mosselen

4 kg mosselen olijfolie om in te bakken 1  wortel 1  prei 1  venkelknol 1  ui 1 bosje bladpeterselie 1 glas wijn Spoel de mosselen schoon en controleer de mosselen op kapotte en niet sluitende exemplaren. Verhit ee... bekijk recept »

Mosselen met knoflookkruim

1 kg mosselen (afgespoeld) 1 citroen (schoongeboend) 3 sneetjes wit casinobrood (korst verwijderd) 2 tenen knoflook (geperst) 2 tl basilicum (op oliebasis (potje 135 g))1. Controleer de mosselen volgens de aanwijzinge... bekijk recept »

Gestoomde mosselen met mosterdsaus

5 el mayonaise (met yoghurt) 1 el zure room 2 el grove mosterd 1 tl suiker 2 kg mosselen (afgespoeld) 2 el olijfolie 2 tenen knoflook (fijngesneden) 2 preien (in dunne ringen) 1 ui (in parten) 250 ml droge w... bekijk recept »

Oosterse mosselsoep

2 kilo mosselen (panklaar) 2 teentjes knoflook 1 rode peper 1 stengel sereh (citroengras) 2 limoenen 1 zakje stoneleeks 4 eetlepels (roerbak)olie 4 dl kokosmelk 125 g mihoen1. Mosselen wassen. Openstaande mosselen die na fer... bekijk recept »

Franse mosselen

2 kg mosselen 4 sjalotten 1 courgette 2 el olijfolie 100 ml droge witte wijn 50 ml cognac 200 ml crème fraîche 2 el tijm (zakje 15 g) 2 el cognac (slijter)1. Spoel de mosselen af onder stromend water. Verwijder mosselen die ... bekijk recept »

Pagina 11 van 100