Recepten met mosselen

1000 recepten met mosselen

Mosselen

Mosselen Mosselen kan men, net als oesters, rauw eten alhoewel het wel een karwei is om de schelpen stuk voor stuk met een scherp mes open te maken. Eenvoudiger is het om de mosselen kort te koken. Zodra de schelp open gaat is de mossel klaar om opgediend te worden. Zij hebben dan nog de frisse, zilte smaak. Als men mosselen te lang laat koken worden ze taai en donkerbruin.

Mosselen met poulettesaus

25 g bloem 25 g boter 1 citroen 20 cl droge witte wijn 2 eidooiers 2 eetlepels gehakte bieslook 1 knoflookteentje 1 kg mosselen (jumbo’s) peper en zout 1 sjalot 10 cl verse room1. Zet 4 schaaltjes in de oven om op te warmen. 2. Spoel de mosselen gro... bekijk recept »

Mosselsoep met kokosmelk, gember en limoen

1 eetlepel arachideolie 2 stengels citroengras 5 lente-uitjes 4 koffielepels geraspte verse gember 2 teentjes knoflook 40 cl kokosmelk 40 cl water 1 bosje verse koriander 1 limoen 2 mespunten pili-pilivlokken 2 kg mosselen zout, peper1. Maak de mosse... bekijk recept »

Couscous met mosselen en kabeljauw

300 g couscous 325 ml kokend water 1 ui 2 venkelknollen 2 kg verse mosselen 6 el olijfolie knoflook/chilipeper 15 g basilicum 690 g passata di pomodoro 250 g kabeljauwhaasjes1. Doe de couscous in een ruime schaal, schenk er kokend wat... bekijk recept »

Gegratineerde mosselen met saffraansaus

1 kilo mosselen 2 tenen knoflook (in plakjes) 3 takjes verse peterselie ((zakje a 30 g), grofgeknipt) 1 envelopje saffraandraadjes 100 ml medium dry sherry ½ theelepel koenjitpoeder (geelwortel) 250 ml slagroom 1 bakje ze... bekijk recept »

Mosselen met pijnboompittensaus

1 kg mosselen 2 teentjes knoflook 2 zakjes pijnboompitten (a 50 g) witte peper mespunt suiker 4 eetlepels olijfolie 2½ eetlepel citroensap 5 g verse dille 10 g verse peterselie 1. Mosselen goed afspoelen onder koud stromen... bekijk recept »

Mosselen met kaassaus

4 worteltjes 3 bosuitjes 1 eetlepel boter of margarine 200 g gekookte mosselen 1 zakje Maaslander successaus (125 g) 8 sprietjes bieslook 1 klein stokbrood1. Worteltjes schoonmaken, wassen en in kleine blokjes snijden. Bosuitjes scho... bekijk recept »

Italiaanse mosselen met tagliatelle

300 g tagliatelle 2 kg mosselen 5  pomodori tomaten 1  rode ui 1 teentje knoflook olijfolie om in te bakken 4  ansjovisfilets 100 ml witte wijn 200 ml passata 4 stengels bleekselderij 200 g diepvries... bekijk recept »

Chileense mosselschotel à la Maruja

2 uien (gesnipperd) 1 kg kipdrumsticks 1 kippenbouillontablet 2 eetlepels sambal 2 eetlepels oregano 2 kg mosselen 1 rookworst (in plakken) 100 g zuurkoolspek (fijngesneden) 1 zakje bosuitjes ((3 stuks), in ringen)... bekijk recept »

Spaghetti met mosselen

1 zak mosselen (2 kilo) 400 g spaghetti 1 rode ui 1 teentje knoflook 1 rode peper 500 g trostomaten 1 blikje ansjovisfilets in olijfolie (46 g) ½ zakje verse peterselie (a 30 g)1. Mosselen schoonmaken, openstaande ex... bekijk recept »

Romige mosterdsoep met verse mosselen

1 kilo verse mosselen 250 ml witte wijn (Chardonnay) 40 g boter 3 eetlepels Franse mosterd (potje a 250 ml) 40 g bloem 300 ml visbouillon (van tablet) 250 ml koksroom 3 bosuitjes1. Mosselen wassen en uitzoeken, kapotte exempla... bekijk recept »

Pagina 12 van 100