1000 recepten met mosselen
1 bakje verse koriander ((15 g), grof gesneden) 2 limoenen (uitgeperst) 1 rode ui (gesnipperd) 1 rode peper (in ringetjes) 1 zak mosselen ((450 g, diepvries), ontdooid)1. Meng de koriander met het limoensap, ui en rod... bekijk recept »
2 kg mosselen 1 ui 1 bosje bospeen 5 stengels bleekselderij 1 prei 5 takjes bladselderij 200 ml witte wijn 30 g boter 250 g zeekraal 2 sjalotten olijfolie extra vergine 1 el witte wijnazijn 1... bekijk recept »
2 kg mosselen 2 teentjes knoflook geperst 1 zak mosselgroenten 3 el olijfolie 1 fles herfstbockbier 2 dl slagroom 20 g bladpeterselie grof gehaktZet de mosselen onder water in de gootsteen en verwijder de drijvende en kapotte schelpen. Was de mossele... bekijk recept »
2 kg mosselen 1 eetlepel olie 2 zakjes bosuitjes ((a 3 stuks), in schuine stukjes) 400 ml kokosmelk 1/2 pot tikka masalasaus (a 400 ml)1. Spoel de mosselen af onder stromend water. Verwijder mosselen die kapot zijn of die na een fli... bekijk recept »
2 bakken mosselen (a 2 kg) 1 stukje verse gember ((2 cm), geschild) 1 rode peper 1 teen knoflook (in plakjes) 1 zakje bosui ((3 stuks), in ringetjes) 4 el zonnebloemolie 1 blik kokosmelk (400 ml) 1 el Thaise vis... bekijk recept »
600 g regenboog wortelmix 4 el koude boter 4 kg verse mosselen 2 tenen knoflook 250 ml medium sherry 20 g platte peterselie 1 citroen (schoongeboend)1. Verwarm de oven voor op 180 °C. Verdeel de wortelmix over een met bakpapier bekle... bekijk recept »
2 kg mosselen 300 gr soepgroente 2 teentjes knoflook 200 gr tomaten, in blokjes gesneden 1/4 liter droge witte wijn Peper en zout Was de mosselen in koud water en controleer of er geen slechte mosselen tussen zitten. Dit doe je door elke... bekijk recept »
2 kg mosselen 6 stengels bleekselderij 2 sjalotten 1 teen knoflook 25 g gezouten boter 250 ml droge witte wijn 1 dikbuikstokbrood 200 ml crème fraîche 20 g platte peterselie (bakje 20 g)1. Gooi de mosselen weg die open blijven al... bekijk recept »
2 kg mosselen 1 ui 1 stengel bleekselderij 1 kleine prei 50 g boter 200 ml witte wijn Spoel de mosselen af en tik de schelp tegen bijvoorbeeld de rand van de wasbak. Even wachten en na enkele tellen zie je dat de schelp... bekijk recept »
2 kg verse mosselen (panklaar) 3 el olijfolie 2 rode paprika 0,5 courgette 2 rode uien 2 tenen knoflook 2 tl gedroogde Provençaalse kruiden 1 blik tomantenblokjes (400g) 100 ml droge witte wijn 0,5 tl gemalen zwarte peper 1 citroen1.... bekijk recept »