Recepten met mosselen

1000 recepten met mosselen

Mosselen

Mosselen Mosselen kan men, net als oesters, rauw eten alhoewel het wel een karwei is om de schelpen stuk voor stuk met een scherp mes open te maken. Eenvoudiger is het om de mosselen kort te koken. Zodra de schelp open gaat is de mossel klaar om opgediend te worden. Zij hebben dan nog de frisse, zilte smaak. Als men mosselen te lang laat koken worden ze taai en donkerbruin.

Risotto met mosselen en paprika

350 gram risottorijst 1,5 kilo mosselen in schelp 3 paprika's van verschillende kleur 1 ui 3 teentjes knoflook ca.. 15 draadjes saffraan 1 liter visbouillon 1 glas droge witte wijn 4 eetlepels olijfolie een bosje fijngehakte peterselie pep... bekijk recept »

Pasta met mosselen

Voor 1 persoon: 1 kilo mosselen 1 citroen 200 g pasta zout, peper 150 g Griekse yoghurt of 1 bekertje zure room 125 ml slagroom 3 eetlepels fijngehakte basilicum (vers of diepvries)Boen de citroen schoon en rasp de gele schil erboven af. Was de mosse... bekijk recept »

Gekookte mosselen met mosterd-biersaus

Voor 2 personen: 2 kg. mosselen, verse, in de schelp 1 prei, dunne 0.5 bosje selderij 3 wortels 1 teentje knoflook 1 fles bier, pils 55 gr. boter 25 gr. bloem 1.5 el. mosterd 0.5 dl. slagroom Peper ZoutBereiding: Was de mosselen zorgvuldig onder de ... bekijk recept »

Italiaanse mosselpan

4 kilogram mosselen6 tomaten8 teentjes knoflook, in plakjes3 eetlepels gedroogde Italiaanse kruiden6 eetlepels olijfolie1 (rode) ui, gesnipperd(ciabatta)brood1. Spoel de mosselen af onder koud water. Verwijder de beschadigde mosselen en de open mosse... bekijk recept »

Mosselsoep met venkel en tomaat

1 kg mosselen1 venkelknol4 eetl. olijfolie2 teentjes knoflook, gehakt1 eetl. gehakte Italiaanse kruiden of 1 theel. gedroogd250 ml visfond of visbouillon1 blik tomatenblokjes op sap (ca. 400 ml)versgemalen peper1 citroen, in parten1. Verwijder kapott... bekijk recept »

Noedelsalade met mosselen en dilledressing

2 kg mosselen1 l visbouillon (van tablet of visfond)400 g eiermie250 g groene asperges150 g diepvriesdoperwten200 g diepvriestuinbonen3 eetl. arachideolie of olijfoliezoutversgemalen peper2 vleestomaten, in blokjes1 citroen, in partjesvoor de dressin... bekijk recept »

Mosselen met venkel

4 kg mosselen solo, bakken & braden 1 grote ui 1 grote venkelknol 2 el pastis 2 eierdooiers 2 dl room 1 el dragonblaadjes, gesnipperd 1 el gehakt bieslook 1 el gehakte peterselie 1 citroen peper&zout (pezo)1. Spoel de mosselen onder koud stromend wat... bekijk recept »

Mossel-mosterdsoep

- 2 kg verse mosselen - 1 ui - 2 stengels bleekselderij - 1 prei - 1 winterwortel - 2 teentjes knoflook - olijfolie - 1 laurierblad - 2 eetlepels maizena (eventueel0 - 1,25 dl slagroom - 3 eetlepels fijngehakte peterselie - 4 eetlepels grove mosterd ... bekijk recept »

Hong Hap Cho

500 gr. mosselenschoongemaakt1 eetl. gembernat4 eetl. sojasaus2 eetl. suiker2 eetl. sake of rijstwijn2 eetl. water1 theel. sesamzaadjes1 theel. sesamolie Voorbereiding Kook de mosselenheel kortin 1 1/2 deciliter water.Als ze open gaanin een vergiet... bekijk recept »

Mosselen in een saus van pruimtomaat

2 kg verse mosselen 100 gr sjalot, fijngesnipperd 2 tenen verse knoflook, fijngehakt 1 tl rode peper, ontzaad en fijngehakt 1 glas droge witte wijn 300 gr rijpe pruimtomaat, in blokjes gesneden 1 bos bladpeterselie, fijngesneden 1 dl goede kwaliteit ... bekijk recept »

Pagina 27 van 100