1000 recepten met mosselen
350 gram risottorijst 1,5 kilo mosselen in schelp 3 paprika's van verschillende kleur 1 ui 3 teentjes knoflook ca.. 15 draadjes saffraan 1 liter visbouillon 1 glas droge witte wijn 4 eetlepels olijfolie een bosje fijngehakte peterselie pep... bekijk recept »
Voor 1 persoon: 1 kilo mosselen 1 citroen 200 g pasta zout, peper 150 g Griekse yoghurt of 1 bekertje zure room 125 ml slagroom 3 eetlepels fijngehakte basilicum (vers of diepvries)Boen de citroen schoon en rasp de gele schil erboven af. Was de mosse... bekijk recept »
Voor 2 personen: 2 kg. mosselen, verse, in de schelp 1 prei, dunne 0.5 bosje selderij 3 wortels 1 teentje knoflook 1 fles bier, pils 55 gr. boter 25 gr. bloem 1.5 el. mosterd 0.5 dl. slagroom Peper ZoutBereiding: Was de mosselen zorgvuldig onder de ... bekijk recept »
4 kilogram mosselen6 tomaten8 teentjes knoflook, in plakjes3 eetlepels gedroogde Italiaanse kruiden6 eetlepels olijfolie1 (rode) ui, gesnipperd(ciabatta)brood1. Spoel de mosselen af onder koud water. Verwijder de beschadigde mosselen en de open mosse... bekijk recept »
1 kg mosselen1 venkelknol4 eetl. olijfolie2 teentjes knoflook, gehakt1 eetl. gehakte Italiaanse kruiden of 1 theel. gedroogd250 ml visfond of visbouillon1 blik tomatenblokjes op sap (ca. 400 ml)versgemalen peper1 citroen, in parten1. Verwijder kapott... bekijk recept »
2 kg mosselen1 l visbouillon (van tablet of visfond)400 g eiermie250 g groene asperges150 g diepvriesdoperwten200 g diepvriestuinbonen3 eetl. arachideolie of olijfoliezoutversgemalen peper2 vleestomaten, in blokjes1 citroen, in partjesvoor de dressin... bekijk recept »
4 kg mosselen solo, bakken & braden 1 grote ui 1 grote venkelknol 2 el pastis 2 eierdooiers 2 dl room 1 el dragonblaadjes, gesnipperd 1 el gehakt bieslook 1 el gehakte peterselie 1 citroen peper&zout (pezo)1. Spoel de mosselen onder koud stromend wat... bekijk recept »
- 2 kg verse mosselen - 1 ui - 2 stengels bleekselderij - 1 prei - 1 winterwortel - 2 teentjes knoflook - olijfolie - 1 laurierblad - 2 eetlepels maizena (eventueel0 - 1,25 dl slagroom - 3 eetlepels fijngehakte peterselie - 4 eetlepels grove mosterd ... bekijk recept »
500 gr. mosselenschoongemaakt1 eetl. gembernat4 eetl. sojasaus2 eetl. suiker2 eetl. sake of rijstwijn2 eetl. water1 theel. sesamzaadjes1 theel. sesamolie Voorbereiding Kook de mosselenheel kortin 1 1/2 deciliter water.Als ze open gaanin een vergiet... bekijk recept »
2 kg verse mosselen 100 gr sjalot, fijngesnipperd 2 tenen verse knoflook, fijngehakt 1 tl rode peper, ontzaad en fijngehakt 1 glas droge witte wijn 300 gr rijpe pruimtomaat, in blokjes gesneden 1 bos bladpeterselie, fijngesneden 1 dl goede kwaliteit ... bekijk recept »