1000 recepten met mosselen
1 rode paprika 1 groene paprika 1 gele paprika 2 teentjes knoflook 6 eetlepels witte wijnazijn 1 eetlepel donkerbruine basterdsuiker 2 eetlepels gehakte peterselie 20 jumbo mosselen (500 gram). Doe de paprika′s met de knoflook, azijn en ... bekijk recept »
1 BAK VERSE MOSSELEN (2KG) 1 TEENTJE KNOFLOOK 1 VENKEL (CA 350 GR) 2 EETLEPELS OLIJFOLIE 100 GR. SPEKBLOKJES 1 THEELEPEL GEDROOGDE DRAGON 0.5 DL. nOILLY pRAT (SLIJTER) KEUKENPAPIER Hulpmiddelen 1 grote pan. Hulpmiddelen - 1 grote pan. Voorbereiding ... bekijk recept »
250 g Emmentaler, geraspt 1 el maïzena 1 teentje knoflook 3 dl droge witte wijn 250 g Camembert, zonder korst en in blokjes 8 el droge cider nootmuskaat zout versgemalen zwartepeper Voor de mosselen 1 kg mosselen 2 sjalotjes, gesnipperd peterselie 2 ... bekijk recept »
2 kg mosselen 2 uien 1/4 selder 3 takjes tijm 2 teentjes look 2 blaadjes laurier klont boter 4 dl witte wijn peper van de molen 2 stengels bleekselder 1 wortel 0.5 courgette 1 sjalot 1 kl currypoeder 2 dl room olijfolie 1. Spoel de mosselen ... bekijk recept »
650 gr grote mosselen50 cl slagroomeen beetje thijmsnuifje peper en een blaadje laurier De mosselen goed spoelen in stromend water. In een brede pan de mosselen laten openen op een zacht vuur met de room en de kruiden. De mosselen uitscheppen met ee... bekijk recept »
1000 cc grote mosselen (ongeveer 650 gr.) 500 cc slagroom een beetje thijm snufje peper en een blaadje laurier 1.De mosselen goed spoelen in lopend water. 2.In een brede pan de mosselen laten openen op een zacht vuur met de room en de kruiden. 3.De... bekijk recept »
1 Kilo mosselen per persoonGemengdegesneden groenten (prei,wortelselderijchampignonslaat je fantasie werken,etc.) hiervoor kan je ook soepgroenten gebruiken.Eventueel witte wijnStokbroodSausjes (zie voorbereiding) Groenten met een laagje water (en/of... bekijk recept »
2 kilo mosselen 3 tenen knoflook 5 tomaten 1 eetlepel citroensap 5 eetlepels olijfolie 2 eetlepels fijngehakte verse of diepvries Italiaanse kruiden zout en peper Leg de mosselen in een grote pan. Verdeel de plakjes knoflook, 11/2 eetlepel Ital... bekijk recept »
150 ml melk1 ei6 eetlepels olijfoliezoutzwarte peper100 gram bloem1 kilo verse mosselen. Melk, ei, 1 eetlepel olie, zout en peper met een garde goed mengen in een kom. Al roerend de bloem toevoegen tot u een egaal stroperig deeg verkrijgt. De mossele... bekijk recept »
2 kg mosselen 2 dl droge witte wijn 2 el olijfolie 2 teentjes knoflook 1 gedroogd rood pepertje 1 dl slagroom versgemalen zout en peper 1 bosje bladpeterselie 250 g tagliatelle Zoek de mosselen uit en breng ze met de wijn aan de kook. Kook ze op hoog... bekijk recept »