Recepten met mosselen

1000 recepten met mosselen

Mosselen

Mosselen Mosselen kan men, net als oesters, rauw eten alhoewel het wel een karwei is om de schelpen stuk voor stuk met een scherp mes open te maken. Eenvoudiger is het om de mosselen kort te koken. Zodra de schelp open gaat is de mossel klaar om opgediend te worden. Zij hebben dan nog de frisse, zilte smaak. Als men mosselen te lang laat koken worden ze taai en donkerbruin.

Mosselen op z'n Vlaams

4 kilo verse mosselen 1 prei 1 ui 3 worteltjes 1 klein bosje bladselderij 2 eetlepels slaolie 3 dl witte wijn ½ theelepel gedroogde tijm 50 gram boterWas de mosselen. Snijd de prei, de ui en de worteltjes in stukjes en hak de bladselderij klein. Verh... bekijk recept »

Spaanse mosselen uit de wok

2 kilo mosselen 1 ui 2 tenen knoflook 1 rode peper 3 eetlepels olijfolie 3 takjes tijm 1 dl medium dry sherry ½ blik tomaatstukjes (à 400 g)Was de mosselen onder koud stromend water. Gooi kapotte mosselen of mosselen die wijd open blijven staan weg. ... bekijk recept »

Mosselen

1 kilo mosselen takjes peterselie stukje wortel 1 ui in ringen stukje prei in stukjes verkruimeld blaadje laurier peper glas witte wijn. Zet de mosselen een tijdje in ruim gezouten water zodat ze zich kunnen schoonspoelen. Boen dan de mosselen stuk v... bekijk recept »

Mosselgratin Met Tomaten En Venkel

1 kg mosselen 1 fijngesneden selderijtakje 1/2 gehakte ui 1 gehakt peterselietakje een weinig dillezaad boter een weinig zeezout peper van de molen 1/2 stronk fijngesneden venkel 4 sjalotten 1/2 teentje geperste knoflook 4 gepelde en ontpitte tomaten... bekijk recept »

Henrike's Italiaanse Mosselen

2 kilo mosselen 3 tenen knoflook 5 tomaten 2 theelepels olijfolie 2 eetlepels fijngehakte verse of diepvries Italiaanse kruiden peper Leg de mosselen in de mosselpan (of in een grote pan. Verdeel de plakjes knoflook, 1? eetlepel Italiaanse kruiden ... bekijk recept »

Mosselspitjes

1 kilo mosselen150 gr. gerookt spek in zeer dunne plakjes2 eetl. olijfoliezout en peper Hulpmiddelen 12 spitjes Hulpmiddelen - 12 spitjes Voorbereiding Was de mosselen zorgvuldig en laat ze in een ruime pan op hoog vuur openspringenneem ze uit de sc... bekijk recept »

Italiaanse Mosselen

1 Rode ui3 tenen knoflook1 rode spaanse peper4 kg verse mosselen!8 el. olijfolie4 takjes tijm30gr. basilicum30 gr. pijnboompitten4 el. gerasote Parmezaanse kaas. Verwarm de olie in een grote pan, voeg de ui, knoflook en peper reepjes en tijm toe. Voe... bekijk recept »

Italiaanse Mosselen

2 kilo mosselen. Pakje of blik gepureerde tomaten. Visbouillonblokje. Event. zelfgemaakte Champignons. Basilicum. Paprika. Tijm. Oregano. 1 teentje knoflook. 1 kleine ui. 1 scheutje witte wijn. 100 gram gerookt spek. Parmezaanse kaas. Controleer onde... bekijk recept »

Provencaalse Mosselen

2 kg mosselen-panklaar2 el olijfolie4 sjalotjes-gesnipperd2 teentjes knoflook-geperst1/2 el tijm1/2 el basilicum4 gedroogde tomaten op olie-in stukjes4 tomaten-ontveld-in blokjes50 gr zwarte olijven zonder pit-gehaktpeperzout1,5 dl witte wijn3 el pet... bekijk recept »

Provencaalse Mosselen

2 kg mosselen-panklaar2 el olijfolie4 sjalotjes-gesnipperd2 teentjes knoflook-geperst1/2 el tijm1/2 el basilicum4 gedroogde tomaten op olie-in stukjes4 tomaten-ontveld-in blokjes50 gr zwarte olijven zonder pit-gehaktpeperzout1,5 dl witte wijn3 el pet... bekijk recept »

Pagina 31 van 100