Recepten met mosselen

1000 recepten met mosselen

Mosselen

Mosselen Mosselen kan men, net als oesters, rauw eten alhoewel het wel een karwei is om de schelpen stuk voor stuk met een scherp mes open te maken. Eenvoudiger is het om de mosselen kort te koken. Zodra de schelp open gaat is de mossel klaar om opgediend te worden. Zij hebben dan nog de frisse, zilte smaak. Als men mosselen te lang laat koken worden ze taai en donkerbruin.

Zuid Amerikaanse Mosselsalade

2,5 kgmosselen zout zuiveringzout of bloem 50ml olijfolie 5 el sherry-azijn 1/2 citroensap 1/2 th knoflook gepeld en uitgeperst 1/2 spaanse peperfijn gehakt 1/4 tl gemalen venkelzaad 1/2 tl grof zout 1/2 middelgrote rode ui gepeld en in dunne ringen ... bekijk recept »

Mosselen Uit Bari

4 kg. Mosselen2 limoenen1 prei4 teentjes knoflook4 eetlepels olijfolie30 gr. Koriander3 dl. Droge witte wijnzout en peper. Verhit de olie in een mosselpan, bak de prei, de knoflook en de geraspte limoenschil 3 minuten op een hoog vuur. Voeg de wijn, ... bekijk recept »

Gebakken Mosselen Met Cocktailsaus

500 g gekookte gepelde mosselen 2 el bloem 200 g gemengde roerbakgroenten 1 dl olie 1 el gehakte dille zeezout rode pepers 1 fles pikante cocktailsaus 4 bagels Hulpmiddelen Wok Hulpmiddelen - Wok Bereidingswijze Kruid de mosselen met peper... bekijk recept »

Gegratineerde Mosselen Uit Dublin (Ierland)

1.5 kg mosselen 1 lepel dille 50 g boter zout peper 50 g geraspte belegen kaas 1? kg mosselen schoonmaken en in ruime pan met 1? dl water ? 5 minuten koken tot ze open gaan. Mosselen tijdens het koken 3 keer omschudden. Mosselen met schuimspaan uit d... bekijk recept »

Gegratineerde Mosselen

1 kg mosselenolieknoflookverse groene kruiden (peterseliebieslook)geraspte kaas De mosselen goed wassen en eventuele baarden verwijderen. Dan met een scherp mesje de mosselen via de sluitspier aan de zijkant openen en de mossel naar 1 schelphelft ver... bekijk recept »

Mosselen, Verse Gekookte

2 zakken mosselen - een ui - takje peterselie - takje selderij - peper - klontje boter of margarine - 25 cl droge witte wijn - mosterdsaus - sla-mix - stokbrood. Het geheel aan de kook brengen. Zodra de mosselen koken, de pan omschudden, zodat alle ... bekijk recept »

Mosselen Koken (basisrecept)

1-2 in ringen gesneden uien 2 laurierblaadjes 2 in ringen gesneden preien 1 in plakken gesneden wortel 1/2 bosje selderie 1/2 bosje peterselie peper uit de molen een flinke scheut witte wijn (Muscadet) of bier 3-4 kg mosselen Leg in een royale pan ... bekijk recept »

Moules marinières (klassieke mosselen)

2 kg mosselen 2 grote sjalotten 50 g koude boter 30 g verse peterselie 1 takje tijm 1 laurierblad 2 dl droge witte wijn 1 eetlepel witte wijnazijn Mosselen onder stromend water wassen. Openstaande mosselen op rand van aanrecht tikken, als ze niet slu... bekijk recept »

Mosselsalade

2 kg mosselen 3 tomaten 2 komkommers 3 eetlepels zout 2 eetlepels citroensap 1/8 liter crème fraîche 4 eetlepels mayonaise 2 theelepels hot-currypoeder 4 eetlepel fijngehakte peterselie Peper Was de mosselen, verwijder de kapotte en con... bekijk recept »

Eenvoudige mosselsalade

1 1/2 kg verse mosselen 1/4 liter gezouten water 1 ui (50 gr) Enkele peperkorrels 200 gr prei 200 gr wortelen 2 eetlepels droge witte wijn 1 eetlepel citroensap 1 theelepel kerriepoeder Uiepoeder 2 eetlepels mayonaise (50% vet) 1 eetlepel crèm... bekijk recept »

Pagina 33 van 100