Recepten met mosselen

1000 recepten met mosselen

Mosselen

Mosselen Mosselen kan men, net als oesters, rauw eten alhoewel het wel een karwei is om de schelpen stuk voor stuk met een scherp mes open te maken. Eenvoudiger is het om de mosselen kort te koken. Zodra de schelp open gaat is de mossel klaar om opgediend te worden. Zij hebben dan nog de frisse, zilte smaak. Als men mosselen te lang laat koken worden ze taai en donkerbruin.

Mosselsoep

1 kg mosselen 1 grote ui Peper Zout 1 liter water 2 stukken wit van prei 20 gr boter 50 gr boter 50 gr bloem 1/4 liter wijn 1 dl room 1 eierdooier 25 gr peterselie Zet de mosselen een uur in koud water met zout en kijk ze dan zorgvuldig na Reinig in... bekijk recept »

mosselen met mosterd en bier

1 prei 6 tenen knoflook 15 tot 20 gr verse dille 6 el olijfolie 3 el grove mosterd 3 dl bier 4 kg verse mosselen zout en versgemalen peper naar eigen smaakSnijd prei in ringen, pers of snijd de knoflook. Hak de verse dille fijn. Verhit de olie in een... bekijk recept »

mosselen op z'n vlaams

4 kilo verse mosselen 1 prei 1 ui 3 worteltjes 1 klein bosje bladselderij 2 eetlepels slaolie 3 dl witte wijn een halve theelepel gedroogde tijm 50 g boterWas de mosselen. Snijd de prei, de ui en de worteltjes in stukjes en hak de bladselderij klein.... bekijk recept »

Mosselen op scandinavische wijze

2 kg mosselen1 verpakking mosselgroenten1 verpakking Blue Danois verbrokkeld2 dl witte wijn2 el verse gehakte bladspinazie50 gr boterolijfoliezwarte peper uit de molen een beetje citroensap- Was de mosselen minstens 2 maal in koud water. - Verwarm ee... bekijk recept »

Provencaalse Mosselen

2 kg mosselen-panklaar2 el olijfolie4 sjalotjes-gesnipperd2 teentjes knoflook-geperst1/2 el tijm1/2 el basilicum4 gedroogde tomaten op olie-in stukjes4 tomaten-ontveld-in blokjes50 gr zwarte olijven zonder pit-gehaktpeperzout1,5 dl witte wijn3 el pet... bekijk recept »

Moules Provencales

2 kg mosselen? 75 gr spekreepjes1 grote ui2 teentjes knoflook1 tomaat1 blikje tomatenpuree2 dl witte wijn1/2 visbouillonblokjeprovencaalse kruidenpeperroomklontje boter Klontje boter laten smelten. Spekreepjes met ui en geperste knoflook bakken tot d... bekijk recept »

Mosselen Op Provencaalse Wijze

4 kilo mosselentomatenuien,look venkel,saffraan,pastis,witte wijn,basilicum,bladpeterselie,tabasco,peper Hulpmiddelen Grote kookpan Hulpmiddelen - Grote kookpan Voorbereiding Alle groenten fijnsnijdende mosselen opzettenovergieten met witte wijn en ... bekijk recept »

Spaanse mosselen uit de wok

Voor 2 personen: 2 kilo mosselen 1 ui 2 tenen knoflook 1 rode peper 3 eetlepels olijfolie 3 takjes tijm 1 dl medium dry sherry ½ blik tomaatstukjes (à 400 g)Was de mosselen onder koud stromend water. Gooi kapotte mosselen of mosselen die wijd open bl... bekijk recept »

Gegratineerde mosselen

1 kg (grote) mosselen1/2 dl droge witte wijn of visbouillon (van tablet)4 teentjes knoflook5 eetlepels gehakte peterselie (vers of diepvries)8 eetlepels grof paneermeel of gemalen broodkruimversgemalen peperzout50 gram geraspte parmezaanse kaas3-4 ee... bekijk recept »

Siciliaanse mosselpan

3 kg mosselen3 vleestomaten, gepeld en in partjes3 teentjes knoflook, in plakjes3 eetl. verse Italiaanse kruiden (basilicum, tijm, rozemarijn), gehakt6 eetl. olijfolie2 eetl. sinaasappelsapversgemalen peper2 eetl. rode of groene pesto2 eetl. tomatenp... bekijk recept »

Pagina 34 van 100