Recepten met mosselen

1000 recepten met mosselen

Mosselen

Mosselen Mosselen kan men, net als oesters, rauw eten alhoewel het wel een karwei is om de schelpen stuk voor stuk met een scherp mes open te maken. Eenvoudiger is het om de mosselen kort te koken. Zodra de schelp open gaat is de mossel klaar om opgediend te worden. Zij hebben dan nog de frisse, zilte smaak. Als men mosselen te lang laat koken worden ze taai en donkerbruin.

Mosselen Met Knoflook En Spek(frankrijk)

4 kg. goed gewassen mosselen. 1 stuk prei,gewassen. 1 bosje bladselderij. 4 teentjes knoflook. 2 el. olijfolie. 50 gr.gerookte spekblokjes. 3 dl. droge witte wijn (blanc de blancs) 2 dl. creme fraiche. (zee)zout. Vers gemalen zwarte peper. (EVENTUEEL... bekijk recept »

Gewokte mosselen met tomaat, pastis en basilicum

4 kg verse mosselen 4 el verse basilicum, gehakt 2 tenen knoflook, fijngehakt 4 el sjalotten, gesnipperd 4 el verse peterselie, gehakt 1 tl grof zeezout peper uit de molen 6 el goede olijfolie 2 citroenen, in vieren gesneden 6 pomodori tomaten in blo... bekijk recept »

Puur mosselen

4 kg verse mosselen 2 uien, in ringen 2 laurierblaadjes 2 preien in ringen gesneden 4 takjes selderij (gebruik bij voorkeur de blaadjes) peper glas droge witte wijn of bier of water (houd er rekening mee dat wijn en bier smaakbepalend zijn) U heef... bekijk recept »

Mosselen Op Zeemanswijze

4 kilo mosselen 2 uien 5 sjalotten 1 blaadje laurier takje tijm bieslook 2 dl droge witte wijn 1 theelepel suiker 250 gram champignons sap van 1/2 citroen 50 gram boter 50 gram bloem. Bereidingswijze Snijd de uien en sjalotten i nscijven e... bekijk recept »

Pikante Mosselsoep

1,6 kg mosselen1,5 dl witte wijn3 tomaten2 el olijfolie1 ui-fijngehakt2 tenen knoflook-uit de knijper2 stengels bleekselderij-in dunne reepjesbosje lente-uien-in dunne ringetjes1 aardappel-in blokjes1 1/2 tl harissa (saus)3 el verse peterselie-fijnge... bekijk recept »

Stoofschotel Met Mosselen En Aardappelen

1 kg verse of voorgekookte mosselen 1 dl. droge witte wijn 1 fijngehakte middelgrote ui 1 staafje fijn gesneden witte selder 1 kruiden boeket (peterselietijmlaurier voor de stoofschotel 1 middelgrote gehakte ui 1 dl droge witte wijn 1 afgestreken s... bekijk recept »

MOSSELEN MET PETERSELIE OP ORIENTAALSE MANIER

1 kg mosselen 2 cm verse gemberwortel 1 teentje knoflook 30 gr verse peterselie 1 sjalotje 3 eetlepels (arachide)olie 1/2 bakje paprikamix (a 175 grAH) 2 eetlepels sojasaus 2 eetlepels medium dry sherry De mosselen afspoelen onder koud water... bekijk recept »

Italiaanse Mosselsoep

1 kg mosselen, 1 prei, 3 wortelen, naar smaak vers gehakte peterselie, 1 deciliter drogewitte wijn, 1 venkelknol, 1 ui, 1 teentje knoflook, 15 gram boter, 1 theelepel italiaanse kruiden, 5 deciliter gepeldestukjes tomaten, 2 visbouillontabletten, naa... bekijk recept »

Gestoomde Mosselen Met Venkel En Zeekraal

6 kg mosselen 200 gr zeekraal 2 venkelknollen 1 bosje peterselie 2 dl droge vermout 2 el bloem 20 druppels tabasco Boter 2 laurierblaadjes Peper Hulpmiddelen Stomer of stoompan (electrisch of op gas)ovenpannen. Hulpmiddelen - Stomer of stoo... bekijk recept »

Mosseltapas

1 kilo mosselen 2 tenen knoflook 2 tomaten 1 geroosterde paprikauit pot 1/2 eetlepel verse tijmblaadjes 2 theelepels tijmblaadjes 2 theelepel oregano 1 dl medium dry sherry 3 eetlepes olijfolie 2 eetlepels fijngehakte peterdelie peper. Hak ... bekijk recept »

Pagina 36 van 100